Share

chong wei mara ke final!

'pa, menang tak chong wei'


'menang menang'


yeahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh


'lawan dengan sapa final?'

'tago apa ntah, orang jepon'



'aik, bao chunlai?'

'kalah dengan jepun tu r'



'chong wei lawan dengan sape tadi?

'peter gade, straight set kot'



'huiyoo, mantap mantap'

'ko kecoh kenape?'



'mesti la wei, aku p kot esok tengok final. klu kalah, tak best la esok pergi!'

'haha, ok ok. pegi la esok. best woo dieorang main, sehebat ko dieorang main'

(ok, yang merah tipu ;-) ) - perbualan dengan kawan aku yang pergi menonton all england semi final tadi. fresh lagi ni.




yeahh, dato le chong wei mara ke final. menggalas misi malaysia untuk merangkul kejuaraan sulongnya dalam all england. jangan risau, esok ku akan menyorak dengan sepenuh hati



bendera besar - DONE!!


pembesar suara - DONE!



kompang - DONE





































satu lagi takde ni....

budak ni beli mana ek baju macam ni? boleh pakai esok!

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

34 comments:

Mimpi said...

Suruh para ibu jahitkan baju Malaysia.

KJ-kun said...

bagus2..bersemangat bro..
esok jerit kuat2 tau..
boleh nampak bro dalam tv nanti heheh

sweetsuraya said...

bagus btul...
semangat!!!! jgn lupa kibarkan Jalur Gemilang dgn bangga ye...:)

joegrimjow said...

akan bertempik dengan girang esok
hehe

MyaFiza said...

haha...esok bila nampak je kamera...terus lambai dan terus buat aksi yg excited gitu. hahaha... dapat masuk tv...
ak tengok kt dpn tv jelah tengok chong wei main.

zakwan87 said...

mana plak ko nk cari gendang tu?

i'msosupernotcool said...

haha..
baju tu kat masjid india ade la kot..
ko tempah je la..
suruh pos..
tp sempat ke?
haha

bellar0ssa said...

oh wow.

way to go chong wei.!!

huhu sokongn padu dari jauh.huhu..

bangga jadi anak malaysia~

sya mansor said...

yeahhhh go chong wei!!!

and go joe! hehe
harap dah buat latihan vokal yang secukupnya untuk sesi sorakan nanti. kalo dapat salam ngan chong wei cakap aku kem salam. heh.

joegrimjow said...

hehe
tonton tv esok tu
intai2 la ek
hehe

adikeica said...

nak ikot...............T_T
xadil xadil xadil.nnt kan aku mogok esok kat PISANG..lol

'AQILAH said...

buat sendiri

zaizax said...

ahha, joe pastikan kamo minum air asam jawa bnyk2 yahh..go go datuk lim cheong wei..gogggo

Iman said...

wow!Eica nak mogok kat Pisang...!hehe

Zahratulhayat said...

dan bila kamu pakai macam budak tu,

will be looks like, mascot DIGI

:))

SweetyMui2 said...

yay! msuk final..cayalah hubby aii..haha!

FarhanaDr said...

Hohoho.. Semangat waja.. Bagus2.. Mungkin inilah dia calon menantu yg dicari-cari oleh para ibu di malaysia.. Patriotisme tetap ada.. :)

~ ReD ~ said...

bagus2!! semangat Malaysia..hehe

Amanina said...

alaaa. takdapat tgk!

Mr K said...

Aku ada tgk smlm. Tapi btl ke dia kalahkan jepun? sbb kalau x silap aku, nama dia Jade/Dace or something like that. Tak tau la kalau aku tgk bkn yg live punya >,>

Mr Kamikaze said...

Bestla bro dpt tgok live...
apa2 pun sokong habis2 bro...
jgn kasi can

y@n@ M!B said...

huyo mmg penyokong cemerlang nih siap gendang bagaii..best3~ =)

iyllienaz said...

wey jahit sendiri wey..still ada masa..

amie said...

semangat giler..
hahaha..
bagosbagos..
:)

otak ketat said...

haha. go chong wei go joe! ;)

.::WaNiE::. said...

hahha segeralah cari penjahit baju

aduka said...

pkai je bro.. kasi havoc..
=P

joegrimjow said...

mr k, chong wei lawan ngn jepun final, togo. semi die menang dengan gade

Nur Su'aidah Bachok said...

joe !!! best2.. wajib tgk search joe kt kamera.. hahahha~ ;D

miss lolly a.k.a luvfareda said...

g0000 mesiaaaaaaaaaaaa goooooooooooooooooo !



nak g gakkkkkkkkk joe !

farhana said...

haha femes budak itu
dah kata da Dato mst boleh menang
sebab Malaysia Boleh!! =)

chokio_nia said...

budak tu jahit sniri..die bg tau aku td..mantap!

tahniah wat dato lee chong wei ne wey..=)

joegrimjow said...

malam ni jangan lupe tengok ya
hehe

Lifesaver said...

semangat!

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW