Share

akhirnya kemelut perak selesai

sudah berakhir kisah siapa menteri besar perak. Datuk Seri Dr Zambry Abdul Kadir di pilih mahkamah untuk menjadi menteri besar perak yang sah. semoga perak terus maju jaya di bawah pemerintahan zambry


IMG_0702


'salam'

'wasalam'



'bro bro bro, tahniah menang'

'erkk, siapa ni?'



'joe, ala, orang yang blanje makan ritu'

'ooo. ok ok, wah, bangga ni orang jauh call'



'hehe. dah jadi menteri besar yang sah ni, kena la call ucap tahniah'

'oo. ok ok. terima kasih'



'bro, jadi menteri besar bukan kerja senang. fokus untuk bangunkan rakyat'

'mesti, itu diutamakan'



'ingat lagi kisah cinta bro ritu. hehe. praktikkan kisah cinta tu kepada orang perak. semua orang perak merasai kisah cinta yang sebenar'

'yang mana ek?'

~~~~~

dari blog lama


cinta

ahaa, korang jangan tak tahu, MB pun pandai cinta cinta jugak ok. ye lah, dieorang pun manusia kan? mestilah ada hati budi tu semua. MB perak cakap, cinta ada 2, satu cinta pada pandangan pertama dan satu lagi, cinta bukan pada pandangan pertama. yang cinta pada pandangan pertama tu selalunya betul dan buat ramai yang tergila gila. ramai yang hanyut dengan cinta yang ini. jenis kedua iaitu bukan pada pandangan pertama adalah bagi orang yang kecewa dengan cinta tak berbalas atau gagal dengan jenis pertama tadi. biasanya jenis ini akan lebih berkekalan disebabkan dia sudah berkira kira dalam hati untuk jatuh cinta lagi atau tidak. longer lasting kata MB perak


~~~~


'ingat dah?'

'ooh, ingat ingat'



'jadi, ku dah tulis dalam blog dah kisah cinta ni. kena la laksanakan kat perak nanti'

'ok, no problem'



'slamat bercinta bro'

'hehe, thank u'


'pesanan terakhir. walaupun tahu sekarang ni politik yang berkuasa, tapi bro dah jadi menteri besar, ketepikan dulu politik. jangan risau, kalau buat baik pada rakyat, rakyat akan nampak dan akan terus undi bro untuk jadi menteri besar seterusnya. kalau duk fokus pasal politik 24 jam, kebajikan rakyat tergadai, konpem pilihanraya akan kalah. dapat bro?

'hoho, dapat dapat. terima kasih ingatkan'



'no poblemo. ok, ku letak dulu, mahal ni call'

'okess, gud luk study. salam'


'salam'


psss : rekaan semata mata



nota kaki : semoga malaysia terus aman damai. aminn

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

34 comments:

aNoZ said...

hahaha... kelakar la joe! ^_^

Hazzy Ishak said...

macam real jek...haha

rathiqah azmira rosli said...

hehe

besh gak ek dpt ckp pon ngan mb perak

sye org perak ok

heh

Jard The Great said...

MB perak tibe2 dikaitkan dgn cinta? wakakaka..

pemimpin yg baik akan "dicintai" rakyatnya.. =)

joegrimjow said...

mmg betol la jard die cakp
xcaye?

Vee Violet said...

kena 'cinta'kan dan sayangkan rakyat kalau nak jadi pemimpin... baru ada rasa tanggungjawab...

p/s : joe, vee suke baju awak...

joegrimjow said...

btol
dari stu timbul tanggungjawab

nak ke baju ni?
heheee

Lifesaver said...

penah jumpa dia ke?

*~ eLiEnZ 87 ~* said...

ni gambo btol or edit ni? haha
best best best

p/s: contest pe yg menang 50 pound ek?

joegrimjow said...

da amek gambar, jumpa la, hehe

klik kat ruangan contest tu
huhu

{lumut} said...

mencik!!
batul2 percaya taw tadi joe..hee

Framestone said...

amboi mu ek..

tgu la 10-20 tahun nnt... mybe turn bro pulak he..23x

BroFramestone Blog

joegrimjow said...

haaa
ku tunggu bro
jgn sampai xjadi dah r
hehe

DeVoTeD LiLy said...

hahaa..
yo'ooo je ku ingat btoi..
last2 ade pss:-rekaan semata2..

ehem..
i org perak pon br tao ni MB perak..
haha..

paan said...

wah , mantap menteri besar tue member ko ek ?? apa2 pun tahniah..semoga beliau dapat melaksanakan tanggungjawab dengan cemerlang..

alhariesz said...

yoyooh... mati2 aku ingat betol...

muehehehehehhe

otak ketat said...

hahaha. gambar pn rekaan ke? lalalal :P

Vee Violet said...

boleh jugak...
boleh framekan... auwww...
hihihi

HEMY said...

fuh..saing2 zambry upanya...ekekeke

tujuhhariseminggu said...

ececceehhh.. wat suspen je baca... :p

Iznie said...

aamiin...

FarhanaDr said...

Amboi siap ade lakonan lagi calling2 dari jauh.. Hahahaha.. ;p

All the best untuk MB Perak.. Ngeee.. Rindu rambut hang laa.. Ahaks..

vidadarisakura said...

ceh rekaan.

YanTzYanTtiE said...

moga centu juga~

ainShahajar said...

joe..

MB kelantan to be?

mane la tahu kan..

milimilo said...

mule2 aku mcm terpecaye conversation tu real,part yg ckp psl cinta tu plg real..haha..double meaning =)
aku sebagai org perak hrp pasni xde mslh cmni lg jd

joegrimjow said...

mmg jumpa dengan zamby ni betol masa kat london, gambar tak edit la. yapi obvious la yang cite ni rekaan
hehe

joegrimjow said...

erkk
pasal cinta tu betol. amek intipati masa dia berucap

MuNsYi^SaMa said...

owh yg aritu die g london tu.gamba real mcm dh lame geng je. haha

echah_syed said...

cheQ pun oghang peghok juge :)

eNaSaN said...

jOe...



ko nie mmG la....huahua..hmPir2 prcaya........

Syima Syaz said...

wakakaka...mati2 igtkan btl!hahaha

Nur Suhaila Zulkifli said...

Salam. one word to describe the whole story in the post...


POYO!!! :P

Punya la ingatkan betul.adei..kreatif sungguh.hu3

I.Q.W.A said...

ingat kn betul2
:)

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW