Share

lamb rib... oohhh (part 1)

sebut lamb rib ni, kecur air liurku mengingatkannya. dulu semasa ke manchester pertama kali (memang jakun habis la masa tu) ada dua benda yang student malaysia akan buat di manchester kalau baru sampai ke manchester sana

satu
melawat ke stadium old trafford

dua
makan lam rib!



entah, ini mungkin kuasa daya tarikan. betul, memang lamb rib yang ada disana sungguh sedap! kalau dah makan, pasti nak lagi. arghhh, teringat lagi. sudah pasti lenaku malam ni mimpikan lamb rib. daya tarikan lamb rib... bagai daya tarikan perempuan cantik di kedai-kedai pelayan



old trafford?



selaku peminat setia liverpool, layan je la ke old trafford ni. baru-baru ni liverpool kalahkan manchester, tapi tadi, kena pulak dengan arsenal. aaaaahhh, takpe, yang penting menang dengan man u. hehehe. old trafford ni bukannya ada apa-apa pun, baju-baju pemain ada la. kalau jumpa dengan rooney ke, berbaloi la juga, ni, tengok baju je la labu. apa-apa pun, syukur kerana dapat jejakkan kaki kesana ;-)


man u?? woghhh



gambar tahun lepas


entah sapa nama 2 gegurl ni



kisah lam rib lagi


ok ok, fokus pada lamb rib. sebab tajuk pun lamb rib kan? hurmm, nak cerita apa ya, layan je la pagi-pagi ni (sini pon dah pukul 1 lebih...)



~~~~~


joegrimjow merupakan pelajar tahun ketiga dalam kejuruteraan elektrikal di uni of sheffield. tahun ketiga hanya perlu fokuskan projek sahaja, kelas, memang tidak pack. masa tidak pack inilah menjadikan dia begitu lama di depan desktop menonton gelagat blogger2 di malaysia


rutin pagi rabu


sememangnya rutin hari rabu kelasnya di church. church itu mampu memuatkan 300 pelajar dalam satu masa. memang cukup ramai! setiap pagi rabu, dia akan ke church lebih awal untuk mendapat tempat didepan dalam lecturer.


satu rutin juga


dia akan terserempak dengan gadis cina yang sungguh ayu. dia percaya yang gadis cina itu adalah china mainland, bukan cina malaysia sebab mata gadis itu terlebih sepet dari gadis cina malaysia. ya, dia yakin. setiap pagi juga dia akan melontarkan senyuman tatkala terserempak dengan gadis cina itu, ya la, sedekah katakan. itu yang diajarkan


minggu pertama
senyum
gadis itu membalas


minggu kedua
senyum
juga dibalas senyumannya, kali ni lebih manis


minggu ketiga
senyum dan berkata, morning
senyum balik, tanpa berkata apa-apa



minggu keempat.... jeng jeng jeng
senyum dan berkata, moring, tambah lagi, hai ya
senyum dan membalas, hi (sambil buat muka cute)


kebetulan mahu melintas ke sebarang sana, dia beranikan diri untuk bertanya lebih lanjut. maklumla, buat bicara kosong-kosong.


diubah kebahasa melayu


'pagi'


'pagi'


'selalu lalu sini ek?'


'yup, kerja'


'ooh, kat mana?'


'tesco kat infirmary road'


'wahh, jauh dari sini, naik tram ke sana?'


'tak jalan kaki je, nak jimat katakan. belajar lagi ek?'


'haah, hari rabu memang ada kelas pukul 9. kena pergi cepat cepat'


'bagus la, rajin betul pergi lecture awal-awal pagi ni'


'hehe, tinggal area mana?'


'area ni je. jemput la datang rumah...'


perbualan itu termati begitu sahaja disebabkan lampu hijau bagi pejalan kaki. tapi sempat set masa untuk ke rumah gadis itu. dalam fikirannya, mantap gila perempuan ni ajak ke rumah dah! menyesal tak tegur awal!


bersambung......




tujukan lagu ini pada semua gadis-gadis, kalau rumate dan rakan office anda pun gadis, dieorang pun termasuk sama ek


terutama kepada gadis ni, gadis ni jugak, gadis ni pon ye jugak, dan yang gadis ni, gadis ni pon, banyaknya gadis gadis ni ye jugak;-)


nota kaki : maaf ya, maafkan ya... jangan marah-marah....

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

51 comments:

{lumut} said...

adakah aku 1st?hehe...
lagu neh 1st time tgk..leleh wooo...

tringin gak nak g tmpat ko joe..
uish.

cpt sambung cter..

arianna adrizal said...

lagu ni terlalu bnyk kenangan.

aLeen aVriL said...

...
huhuuhuu....gatal jugak c joe nih ek..jeling2 minah tuh...
ish.....adakah aku jeles??
owh tidak2..hahahaa..

Solehah said...

tak pernah rasa daging kambing seumur hidup aku ni..

*~ aRaBeLLa ~* said...

erkkk kamben??huhu

Jard The Great said...

waaa.. ku nmpk link ku di sini lagi laa.. ahaha

Jard The Great said...

hmm.. ku rasa pompuan cina tu dari perak kot.. org cina kat sana mmg sepet terlebih..

DilOt said...

wah banyak gler gadis..gadis tu gadis ni...

dh tido ke...hehe...

DilOt said...

eh silap...dh bgn ke..td kate nak tido mase dtg kat blog aku..

mamai said...

masih bersedih atas kekalah pagi tadi the gunners rupanya hebat tapi tak mengapa..EPL masih ada

Kamsiah said...

gadis,..ooo gadis mana yg sedang melekat dihati sekarang..:)

Da' daffodil D said...

ala...xdapat pun nak bukak lagu tu...siut la wifi utm nih..

ps : lamb rib cecah budu. nyum3. haha

itafukada said...

lamb rib??nmpk cam sedap.huuu~

Hazzy Ishak said...

nasib baik hajat dah tercapai masa jamuan hari raya hari tu...hehe

*suka gilak lagu tu okayyy

Lifesaver said...

nape lagu itu tak ditujukan utk aku...aku bukan gadis??huaaaaaaa!hua!

LotsOfLove-Pearls said...

apa yg berlaku seterusnya..

hehe..

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

owh.....nama ku tiada dalam senarai gadis ni....kekkekkeke

'AQILAH said...

lepas tu?

Nazra~ said...

banyak nya gadis :p

niesz said...

wah!bnyk nyer gadis..yg mane 1 nih..huhu..love that song too!

lieya orange M.I. said...

...bestnyer pg manchaster...
...owh nak jugakkkkkk...


...padan muka liverpool kalah...
...MU kasi can jer hr tu...=p

Aku Beskot™ said...

wahh..
best nye dpr p old trafford..

joegrimjow said...

semua gadis ok
hehe

joegrimjow said...

liverpool pon kasi can jugak kat arsenal ;-)

joegrimjow said...

hampir kesemua perempuan yg comment
haha

ezzati said...

ku gadis jugak...

p/s: majuk

joegrimjow said...

aiyoyo
semua2

atty's said...

lagu ni besh..

joe ni buat kty lapo je tau .

~ miErA ~ said...

asal lumut tu xabih2 nk jd first..

Fatt Chin Choy said...

pg rumah? jeng3

Encik Azizan said...

mng dgn pasukan lmbik macam liverpool sudah menjadi kebiasaan bagi kami..hhahaah

et said...

xmkn dgg kambing nih..terase mkn yg idup sdg blari2 itu..kejar2 pastu tangkap dan geget terus..mmm..xbley2..xmo2..huu~

siggplus said...

lu liverpool gak?sama ah

mmg puas hati ah mng ngn man u aritu..

akut team lain tak anti sgt, tp setan merah tu mmg aku benci gila..heh

aku tak boleh mkn lamb, bila makan muntah, tak tahan dgn rasa dia

LiTtLe DaMSeL*MuLtiVeRs said...

eei...meliur dgr.mau ke sane!

LiTtLe DaMSeL*MuLtiVeRs said...

eei...meliur dgr.mau ke sane!

LiTtLe DaMSeL*MuLtiVeRs said...

eei...meliur dgr.mau ke sane!

LiTtLe DaMSeL*MuLtiVeRs said...

eei...meliur dgr.mau ke sane!

Ftyyhahh said...

daku anak dara. kehkeh. erm... weh2..

best ke tempt ko ni. haha. rs cm mau g je. aduyai.

abg daku pun bangge yg teramat kalu awek2 cina tego dye. lalala. tp cina msia yg cun la.

i'm_siCK_n_tiReD said...

senyum itu satu sedekah..haha.. x rugi pon..

PrincessHangLiJo said...

hi...nak nyibukk... found ur blog from Z..pegi supporters liverpool pon nampak kamu.. hmm~ ku peminat liverpool jua.. kurang frust kalah dgn arsenal pg td.. yg penting jgn kalah dgn MU.. hee~

joegrimjow said...

cina mainland pon cun jugak ;-)

joegrimjow said...

kecewa jugak la kalah dengan arsenal
aigooo

chipsmore said...

x habes habes cerita pasal bola..hehhh

eyena said...

heee siapakah gadis itu..

joegrimjow said...

klik untuk tau

BabyJane[The Juliet] said...

Man Utd..wuhuuu! jeles anda dh kesne
huhu

Sharif John said...

Wah.... sedap oooooooo lamb rib... napekah citer psl makan bro.... tga lapar ni huhuhu

moment said...

aku xmkn kambeng.. huhu

lagu tu, lagu yg byk buat org nangis kan? Vc dia kot yg hebat!

musafirilmu said...

aku ingat xmo komen psl ko pnya entry yg ni,tp da terkuar liverpool arsenal kena la bg respon ski,xda maknanya liv bg can,da mmg the red kena bom dgn meriam mlm td,klh adalah ttp kalah..haha

fazlinil irma said...

pegi manchester x makan eskrim kat moonlight..?

chapter 14 said...

sedeh gila kotttt video tu. wuuuu. laki tu selalu bg mata kt org. dlm cita stairway to heaven pon sama :D

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW