Share

kalau mat saleh ajak buat SEX macam mana?


baca dulu ya, nak share sikit benda yang nak cakap kat bawah. harap ada yang boleh menerima. ok?



jawapan yang kat atas, kalau orang ajak buat sex
cakap - SAYA sukakan coklat dari sex, kenapa?


1) You can GET chocolate.

2) "If you love me you`ll swallow that" has real meaning with chocolate.



3) Chocolate satisfies even when it has gone soft.

4) You can safely have chocolate while you are driving.



5) You can make chocolate last as long as you want it to.

6) You can have chocolate even in front of your mother.



7) If you bite the nuts too hard the chocolate won`t mind.

8) Two people of the same sex can have chocolate without being called nasty names.



9) The word "commitment" doesn`t scare off chocolate.

10) You can have chocolate on top of your workbench/desk during working hours without upsetting your co-workers.



11) You can ask a stranger for chocolate without getting your face slapped.

12) You don`t get hairs in your mouth with chocolate.



13) With chocolate there`s no need to fake it.

14) Chocolate doesn`t make you pregnant.



15) You can have chocolate at any time of the month.

16) Good chocolate is easy to find.



17) You can have as many kinds of chocolate as you can handle.

18) You are never too young or too old for chocolate.



19) When you have chocolate it does not keep your neighbors awake.

20) With chocolate size doesn`t matter.



aku suka no 20, korang suka yang mana?
hehe ;-)


sex sebelum kahwin

ramai yang terlibat akan hal ini. setuju? ingat!!! takde agama pun yang membenarkan sex sebelum kahwin. kalau korang tengok mat saleh pun, yang beragama christian, agama christian tak pernah menghalalkan sex sebelum kahwin. tak caya, tanya la paderi2 atau orang alim church


ada blogger beragama kristian, budha, hindu bleh bgtau? betol kan?
kalau islam memang HARAM!!


aku ada beberapa kawan yang frust bercinta disebabkan pasangan curang. yang tambah benci + sakit hari, pasangan buat sex dengan orang lain. wahhhh, melayu islam apa ke bendo nya jang?? mana letaknya agama ni??


kite sekrang terlalu di sodok dengan hiburan luar tabii. hiburan yang menurus kepada hawa nafs yang kuat inilah faktor ada yang antara kita terjerumus sama. tak ketinggalan juga yang masa bertunang tapi buat sex jugak. alasan, ala, dah nak kawen, bleh la rasmi dulu awal-awal.


mangkuk hayun betol!


yang haram tetap haram. itu yang jelas apa yang agama kita ajar. kalau kat sini, ada yang pasangan yang belum kahwin tapi duk serumah, memang kena tindakan. tapi ada je yang terlepas, setakat mana la sangat penguatkuasaan. lagipun pegawai kerajaan yang ditugaspun tak banyak nak control satu uk ni.


malaysia??


pun ada la student yang duk serumah. tak kawen lagi tapi buat macam dah kahwin. oooh, ku bukan buat tuduhan kosong, bercakap atas dasar pengalaman. aku kan ramai kawan. ada la kawan yang terlibat juga, nasihat pun, macam curah air kat plastik. memang tak makan punya!


urrmmm


aku pun tak leh nak cakap SEX tu best ke tak sebab tak pernah rasa. yang dah kahwin, best ke? hahaha. boleh plak tanye ye. apa-apa pun, hidup ni jangan duk kejar sangat SEX tu. banyak lagi perkara indah yang boleh dibuat selain sex. kan kan kan?


nota kaki : pisang.... apa yang korang bayangkan?

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

59 comments:

Mr K said...

Lucahnya entri ni.
And thats why i like it.

HAHA

Mr K said...

Dan menjawab kpd soalan kau. Kalau mat saleh ajak bt sex. Aku akan tolak ajakan tu sambil insult dia. Aku pukul2 dan sepak2 orang yang mengajak aku tu. Ish. Dia ingat aku nk gay ke nak main ngan mat saleh?

again, HAHA

acHap~ said...

smart jawapan tuh.
haha~

Just_najmiE said...

katakan taknak kpada sex sebelum kawen!.. coincidently, kt my blog baru ja I post about this arabic guy yg ajak I have sex with him.. klau rajin, singgah la my blog..

nota kaki : pisang yg manis sgt sedap dibuat pisang goreng.. nyum2!

miss izan said...

aku suke no 11 ;)

pisang??? sembelitttttt ;P

sophie said...

my fwen pon de dok serumah ngan bf dea..yg peliknye mak dea tawu, tp leh ttup mate je..
pdahal mak n ayah nye tiap2 ary ke surau.. anak nye dibiarkan plak..pelik..

miSs siv said...

haha.
betul.boleh mkn coklat even depan parents.
wakaka!
tak kene penampor kalo mintak coklat.

anyway, aku pun ramai kawan yg da mcm husband n wife even belom kawen.

nak tegur, aku pun xde la baik sgt.
=)

Ann said...

septtnya mmg xde agama pn yg benarkn sex sblm kawen.bukn nk ckp sex tu jd trend, tp tgk pd persekitan msg2 lah..jaga diri msg2, mesti tak kan jadi apa2..

Jard The Great said...

mase awal2 carik umah sewa kat KL.. ramai yg dok campur laki pompuan.. hoho. aku tak nak pastuh diorg tuduh aku tak 'open mind'.. gler hapa depa neh kan? ish. ish.. rasa nk sepak2 ja diorg...

nways... mak aku dulu kristian.. die tak pernah rasa sex sblm kawin.. =p

Lucy Angel said...

hmm.. sgt subjektif nak komen. sebab benda ni terpulang dengan individu. mmg takde agama dlm dunia ni yg halal kan, tp manusia tetap buat apa yang dilarang.

nak tegur yg berolah mcm ni, nanti kena jawab, kubur lain2.. buat apa sibuk! kan dah tergigit bibir pulak.

hmm.. no komen lah.... apa2 pun, no.14 tu cun.. hihihi

Fatt Chin Choy said...

aku suka nombor 12!

kakakaka

aLeen aVriL said...

ermmm...aku pon ade gak kwn yg masih duk seuma w/pon blom kawennnn..tp aku xpenah nk nasehatkan die sbb da tahu nnt aku akn gadoh gn die...lantak diew ler...dose die tggung sndrik..
jgn nk libatkan aku..

skg aku da xtau aper brite die...sbb da lost cntax lps same2 abes blaja..huhuu..

pisang: sejenis buah-buahan tempatan...

Sitisifir10 said...

Ish...apsal arini mcm nak pitam baca entry kat sini...adeh deh...

nursarah87 said...

siza doesn't matter..kuangkuang!

siggplus said...

size does matter bro..haha

miss lolly a.k.a luvfareda said...

aku suka pisanggggggg!

tu je lol pk~


sekian=)

haz-ONE said...

betol2..niat x menghalalkan care..no.3 terbaik

haz-ONE said...

betol2..niat x menghalalkan care..no.3 terbaik

Kamsiah said...

kekeke...sex & cokelat....

19) When you have chocolate it does not keep your neighbors awake.

yg ni lucu la

NURA said...

salam sobat
ya haram kalau serumah tapi belum ada ikatan perkawinan yg sah.
sex tu best,,tapi lebih baik ke masalah lain yang lebih indah.,dan penting untuk diulas.

Privacy_Resident said...

entri ni kan.
i like it ahak ahak!
boleh camtu?
ahaha!

size doesnt matter cisdel betol nombor 20.
hhaha!

Att Ashburn said...

saya suka alasan no 6 huu..
yelah bila kita agungkan sgt budaya barat kan..
tapi kita doa dan nasihat jelah kwn2 yg dah berzina ni berubah..
Pintu taubat tak tertutup selagi belum mati kan..lagipun Tuhan kan Maha Mengampun..
tak bernai juga judge diorang, mana tahu in da future diorg lg alim dr diri sendiri..
hehe sekian

et said...

iye2..sokong mr joe..^^
err..sye harap xde la org2 akan dtg dan tanye soklan mcm tu..huu~ scary..

pisang? teringat pokok pisang arwah ayah tanam kat kebun..rindu ayah..

~Kak AZZ~ said...

dunia sekarang sudah semakin panas...tapi kita selalu beranggapan bahawa semuanya berpunca dr pembangunan yang tidak terkawal...padahal nafsu itulah yang perlu kita kawal dulu....

*tengok pisang mesti teringat kat monyet...so, don't behave like monyet laa....hahaha...

farah said...

itulah manusia bila dah membelakangkan agama.

isk.

dianna said...

hehe bagus betul lah knp kite perlu pilih coklat berbanding sex. berganda2 ke best san nya kan?

anyway, sex before marry mmg a no-no for me.
then kalau semua perempuan buat sex sebelum khawen, ape yg specialnya kau nak bg kat husband kau bila khawen? ish anyway berdosa. kan?

ayin jemin said...

sy pun no 20 jgk!!!

*~ aRaBeLLa ~* said...

suke yg ni

11) You can ask a stranger for chocolate without getting your face slapped.ekekkek

Pisang??Terbayang goreng pisang panas ler..huhu

Fathiadha said...

bila dah dunia di akhir zaman, agama hanya di atas kertas...huhu

nota kaki: aku terbayangkan goreng pisang, pastu pengat pisang...wwaaawa..tetiba rasa lapar...

Syima Syaz said...

no 6!!!!

chipsmore said...

saya xnk komen pasal sex..sebab saya INNOCENT..tapi saya nak komen pasal coklat..saya suka COKLAT..ok..tu je nak cakap..TERIMA KASIH

DilOt said...

encik joe wat topik hangat...

eh..aritu ko de msg aku ke wahai encik joe....tarikh die xingat lak aku...

joegrimjow said...

@7419684551753765914.0
klu pompuan camne?

joegrimjow said...

@4614603356042221515.0
pisang???
hehe

Hezesuze said...

ishhh seks tu mmg nikmat joe....tp kene kawin dulu arr baru tau kenikmatannye.....huhuhu

joegrimjow said...

@2497729704265867567.0
xbaik pon ley je tego
;)

SCHAKEYRA said...

huhuhu dunia akhr zaman....

joegrimjow said...

@5156543617073191536.0
persekitaran ke?

joegrimjow said...

@16398421245767821.0
oo
xtau pon

joegrimjow said...

@6114037210965992946.0
sedap dimakan?

joegrimjow said...

@4356692705081030576.0
kuang2 jugak
;)

joegrimjow said...

@5396350636072127818.0
best sangt ke pisang?

joegrimjow said...

@5825395461073643517.0
terjerat sama ke x?

joegrimjow said...

@60110570026488410.0
ada rasanya

joegrimjow said...

@6894969640809447862.0
absolutely yes!!

BabyJane[The Juliet] said...

hurmm i stuju
dkt msia skrg ni, mcm menjadi2 sex sblm kwin
i byk kali terkena...biler couple je ajak bt benda haram ni. mcm gampang gak kan
i tolak even though kne ptuskan hub
i dun care sbb for me, i tak rugi pape...bt ape gadai maruah krn cinta
cinta bkn bermakna kne have sex before marriage
and rmai yg i knl bt bnda mcm ni..tggl serumah dgn bf tpi last2 tak kwin pun
so love bkn bermakna sex and sex before marriage adelah haram..dosa besar
:)


pisang? i terbyg banana split. yummy!!! :D

Noorlaila Mohamed Nor said...

no 12 pun lawak! hahahahaha

Lasykar Langit dan Bumi said...

mula2 kurang faham...... yup tertarik ngn entri ni...
no 13... tersenyum seketika hahaha

Zayani said...

no3 kot..hehe
ade plak pribhasa mcm tu eh?? haha

btol...mmg rmai yg dah trjbak dgn sex hram ni..sbbnye,awk pon tau yg kte ni mnusia d akhir zman..brsme2 la kte sntiasa brdoa oke?

pisang??
hurm..hehe

lotikus disarimankan said...

entry yang agak...errrr.eerrrr.errr

hilang plak idea tetiba

nk kena pangey balik nih

+akufobia+ said...

aa.kalau da tak tahan sangat,kahwin,tak mampu,puasa.keke.

+akufobia+ said...

ku suka blackforest punya coklat.aa.rindu cheese.

Hazzy Ishak said...

definetly not ME
tapi sekarang macam macam jadi....

sutera putih said...

hehe,,,

misz beauty said...

suke nombor 20 jugak... hahahaaaa...;-p

sy sebagai org yg da kawen nak mengaku nih.... best best dan best.... nak kish2 dalam kete pun slamber kan...(tapi kete sy tinted okay xde org nampak) =)

nota kaki * pisang tu bayangkan monyet... ;-p

hannahaqilahamran said...

sengal~=p

Lifesaver said...

erm..aku suka coklat!!!nyum2!

lea said...

aku pUn sUke c0klat...!

aku pilih nu.16. muktamad!

Sidratul Muntaha said...

aku ade member yg dah buat before kawin n kawin jugak dgn sama person
dia sendiri admitt
sex before kwin mmg tak berapa nk best sbb tak bape thrill(sbb senang nk dapat)
sex after marrige mmg thrill sbb?keran sabar menanti and it's really worthy!
aku rasa cam nk lempang jer kawan aku tu sbb laki bini ckp cam tu!
mengong!

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW