Share

about me


dah lama berblog ni, nak jugak kongsi pasal diri aku. haha, konpem takde orang baca. ni entry 1st time untuk kepuasan peribadi ;-)




nama :
panggil joe. macam mana dapat nama ni, sejak berusia 4 tahun lagi ok. bukan baru-baru je dapat nama gelaran ni. mak cakap ada sorang mamak penjual karpet yang bagi nama joe ni, sampai sekarang melekat. nak sangat jumpa dengan penjual karpet tu




joegrimjow :
minat baca bleach. ada satu watak grimjow jagarjek. stylo je mamat tu. jadi, campo joe dengan nama dia. jadilah joegrimjow. kat ym, email, dan hampir semua aplikasi internet, pasti guna nama joegrimjow. sampai la domain ni sendiri




hobi :
main chess. basketball. internet. ping pong. masak (wakaka!)




makanan :
nasi ayam




minuman :
neslo!!!



keluarga :
-mak khadijah abdullah
-ayah mat arifin daud (sudah meninggal 2004..alfatihah buat arwah ayahku)
-adik beradik, selang seli, laki perempuan laki perempuan. faizal, fazni, fazmil, fazila, fadzli, fazida dan aku yang paling disayangi.. kekeke!
-anak sdare, 8, 6 laki dan 2 perempuan... bunyi khabar nak tambah lagi 2..haha..koleksi koleksi




pendidikan :
-SK Peringat (darjah 1 sampai 6)
-SMKA Melor (form 1 sampai form 3)
-SBPI Kuantan (form 4 sampai form 5)
-matrikulasi melaka 05/06
-UITM Shah Alam (sempat 2 bulan, actuarial science)
-BMI 07/08 1st year degree
-Uni of Sheffield sekarang dah 3rd year,electrical!!!




pengalaman kepimpinan :
-jadi ketua kelas tadika. haha
-pernah jadi pengawas sekolah masa sekolah rendah. darjah 6 jadi ketua pengawas.
-sekolah menengah kat kuantan pernah jadi ketua rumah sukan(juara ok), ketua PBSM tapi kena lucut semua tu sebab terpaksa jadi ketua pengawas masa form 4 sampailah form 5. pioneer katakan
-kat KMM jadi YDP JPP. bnyak pengalaman yang ni oooh. best best!
-currently jadi presiden SMSA (sheffield malaysian student association)




pengalaman duit-money :
-dapat upah kait rambutan dari kebun atuk(alfatihah kepada atukku..)
-buat bisnes gameboy. banyak untung bagi budak berumur 12 tahun!
-bisnes kerepek, malu nak jual last last semua aku bedal sorang
-top up mymode. rugi rugi rugi
-pernah bukak gerai jual jagung bakar dan air pelbagai jenis
-currently sebagai world team dalam herbalife best month income - rm 4k




barangan dirasakan mahal yang pernah dibeli :
-desktop
-iphone
-nikon d60
-tv 42 inci!!
-macbookpro



pengalaman bercinta (wakaka!)
-gf pertama berpisah sebab aku... tak sesuai dengan dia yang super pandai. sekarang masih berkawan. nanti pergi nott jumpa ya ;-)
-gf kedua berpisah sebab aku...gemuk kot? haha, sapa suruh jadi gemok? sekarang masih berkawan, baru wish besday dia june lepas, tapi kantoi besday sebenar bulan july..hahaha
-gf ketiga berpisah sebab aku...tak pernah jumpa pun, declare dalam internet..haha, bodohkan? tak sampai seminggu berpisah. dah lost contact dah
-gf keempat? jeng jeng jeng. masih meraba-raba mencari. bahagia dengan status single tapi kadang kadang murung dahagakan kasih sayang(tak bley bla ayat)
update terkini : not available. waka waka eh eh





pernah menjelajah ke :
-jakarta dan palembang
-bangkok
-incheon, korea
-taiwan
-france..ooh eiffel tower
-uk tak explore habis lagi




misi belum tercapai :
-jadi millionaire sebelum 30
-jadi billionare sebelum 50
-hafal alquran 30 juzu
-fasih bahasa arab
-dapat isteri super duper cute+solehah





rasa mempunyai kelebihan :
-boleh memimpin..kot
-cepat mesra dengan orang
-membawa kereta dengan laju
-memasak nasi ayam sambil menaip siapkan satu entry




kelemahan pasti ada :
-cepat jatuh hati pada perempuan yang berbuat baik pada diri
-pemalu... kalau besorangan lagi la malu
-cepat merajuk
-suka mendapat perhatian..sigh~~




ciri perempuan idaman :
sebab nak kawen sorang je, mestilah cari yang terbaik untuk hidup bersama!
-lemah lembut
-kulit putih halus mulus pulus
-rela melayan aku yang suka manja-manja
-perangai mesti baik walaupun aku tak berapa baik
-mempunyai blog
-tak pandai masak takpe sebab boleh belajar sama-sama di dapur ;-)
nak dapat perempuan baik, diri kena jadi baik...ok, joe berubah jadi baik!!



kenapa berblog?


sekarang memang untuk kepuasan hati sahaja. rasanya dah matang sikit dari dulu yang kebudak-budakan, sekarang punyai misi yang jelas. mencari kepuasan peribadi disamping berkongsi pengalaman hidup. kenapa ni mungkin akan berubah mengikut mood dan masa, jadi tak mo cakap panjang2... aku suka blog!!!!



nota kaki : aku baca 2 3 kali sebelum di post...nyata diri ini puas. sorry lah kalau bosan ;-)


Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

95 comments:

putihpurple;) said...

1st!!
(sbb 1st aku komen..haha)

wahh2!!byk giler point..xtau nk higlight yg mne 1 ni..

wow!!presiden kt sheffield ke?rmai kwn2 kite kt sane..yg bru dtg time raye tu..huhu=p~

ewah..dasat tu calon istri..putih mulus..adeii..haha;D

eh k lah..hehe;)

moga sgala impian tercpai \(^___^)/

joegrimjow said...

sape kawan kamo cik putih purple?
hehe

imHepPie said...

minat masak??uihh bagus ko neh..

ketua kelas tadika??perghh suspek siot..

mier@merr said...

conclusion yg aku dapat setelah membaca sepintas lalu :

ko pemimpin kurang kasih sayang...ihik~

***
ala...awal2 aku da xleh masuk kategori perempuan idaman ko...
~lemah lembut?? jammed!
yg len cam bley jek..ekeke..


~aku kapten uma sukan gak...ahakz...

Syarinie Amran said...

kalau dulu benda camni dipanggil biodata
haha
moga jumpe la yang super duper cute t
ahaha :P

Jard The Great said...

joe.. joe.. aku paling besar gelak bc yg neh..


ciri perempuan idaman :
sebab nak kawen sorang je, mestilah cari yang terbaik untuk hidup bersama!
-lemah lembut
-kulit putih halus mulus pulus
-rela melayan aku yang suka manja-manja
-perangai mesti baik walaupun aku tak berapa baik
-mempunyai blog
-tak pandai masak takpe sebab boleh belajar sama-sama di dapur ;-)
nak dapat perempuan baik, diri kena jadi baik...ok, joe berubah jadi baik!!


apsal nk yg putih ja?? yg itam manis tak chumel ke? hahaha...

and what?? wajib ke ade blog? kenapa?

hahaha.. adedeh... ;p

joegrimjow said...

jard, malam2 ley update sama2 ;-)

joegrimjow said...

mier, adakah umah pasukan kamo menang?
hehe

mier@merr said...

aish... haruslah... aku sekeh sekor2 atlet tu kalo tak menang... sia2 aku bpanas same2 ngn dowang...ekeke...

Natsu said...

melepas la aku jd calon isteri ko. eh? apekah? hahaha.

ada_hairuni said...

baru jd follower beberapa hari lepas so mungkin x ketinggalan bnyk ttg penulis blog stlh membaca biodata lengkap ini.. hihi.
good luck with r study.

rose said...

kau ni.. sedih aku baca entry ni haa.. kekurangan kasih syg sgt.. xpe joe.. nnt aku jumpe sorg awek, kite share eh. kwn2 punye psl. =))

joegrimjow said...

rose..??haha tau sapa ni
kuntum??
haha

joegrimjow said...

ada, sila2, thx ya

Kujie said...

teringat zaman dulu2

a/s/l plz


:p

||| PöJìé PööH ||| said...

ammmboi kemaen profile dia ngalahkan org nk cari keje..
tp ini profile cam nk cari bini..
klo bakal² bini di luar sana baca sure terus ctc Joe sbb dah ada segala details, senang nk kenal..
huhuuh!!!

miSs siv said...

komen pendek dulu!
ko sbpik???
batch?

cik intan (◡‿◡✿) said...

-memasak nasi ayam sambil menaip siapkan satu entry


.wahh hebat3 ;p

vanillamilkshake said...

wah wah...
demand ye..
xpe2.. tuk diri sendri juge kan kan kan..

sue said...

weh joe...dasatla ko nih.sumer la dasas..y ak x thn ad ke nk calon isteri y ad blog gak..konpius ak.leh plak nk update sesame...isk3..x penah2 ak jupe org cm ko nih..nway best of luck from me!

Solehah said...

hehe..kene wajibkan semua buat biodata gini..setuju?

Manusia said...

nak cari yg ada blog jugak huhu

Sidratul Muntaha said...

salam
wei bhai
aku dah agak naper nick ko jimgrow
sbb aku pun kaki layan bleach
tpi anime ler
malas nk baca komik
tpi skunk pun sbb dah kwin laki tak gemo aku negok benda2 ni sbb dia kata cam bebudak
tpi aku layan gak
tpi before bleach tu aku selalu lyn eye shield 21
baca manga gak
by the way..ko budak bmi dulu yerk/
kira ko junior member aku ler kat sana
dia abis awal ler
tpi still consider bwh unikl kan?
aku budak MFI
tpi bese ler
budak2 under mara ni senang nak smbung oversea
klu MFI tu
besenyer bebudak auto or networking kat france
apepun
all the best tuk ko
study leklok
adios!!!

♥ladykiki♥ said...

semoga jumpa apa yang diimpikan.. :P

Sitisifir10 said...

alahai....jujurnya...ni mcm resume nak cari bini lak ek...nak akak tolong publish dalam blog ke ? :P

niza said...

semoga berjaya mendpt ape yg dihajati...;)

misz beauty said...

tinggi betoi taste dier... kalo kulit macam beauty nih and muke ala2 cinan tak sesuei lah eh... rugi2 baru nak kenen ngan adik beauty ;-p

aLeen aVriL said...

owh gtu upernye c joe..
bawu tahu ari nih..slps bace entri nih...
kenal doh ler sikit2 c joe nih..
ngeh3...

NUai said...

hahahaa..
~baru aku kenal ko skit2 ni.. aku layan juga cerita bleach 2. tp grimijo tu geng arranca(geng jahat)..

~hebalife 4k permonth ke joe?..

~aku tak tahan ciri pempuan idaman kena mempunyai blog?.. hahahaa... ^^

~papahal pun itulah ko kan..

Lili Puteh said...

wah, resume zaman sekarang canggih lah.
lebih mengenali secara dalam.
ku suka..

bawa keta ati2.
jgn laju2 joe..

ayin jemin said...

joe_wahana tu ape benda joe?lalalala


amboii
mau yg cute saja dia ni.
xpa..
smga usahamu berhasil ya.

Shafie said...

joe..jom cari gf..hehe..
eh sempat jgk tgk blog kamu..haha..

nway thx utk wish luck tu.
ok2 t kurang ckit fb :P

sharamli said...

patut r...dari tadika dah ad bakat kepimpinan..ha3

shinawawa eyenie said...

semoga wak berjmpa dgn gadis yg wak minat..amin...
mnjadi insan yg baik...
sekurng2 bc entry ni,sy knl wak...
walaupun dulu knl wak sekejap jer...

shinawawa eyenie said...

spa gadis ke-empat tu?hehe..
xthn kn da blog lg tu...

cik CumeY said...

x bley blah pasal gfren2 tuh...hihihi...


tape2 yang penting semua still okay walo ade gak yangilang sket2..hahahah

milimilo said...

dah lama aku xdtg komen kat sini..aik??dah xpakai threaded komen eik?ketinggalan la plak..hehe

aku suka part ko ckp ko nak kawen sorang je..ini baru betul..siapalah gerangan jd mak belalang yg ada blog..wink2 ^__^

{lumut} said...

hehe..
cm best gak aku bace ko post pasal diri kau..=)..

all d best joe..
truskan pencarian gadis melayu..erk..
bukan.awek baru.

hee

JASA said...

bleh caya ke pemalu joe ni

my life...my journey said...

awk cr gf..sy cr bf ni..
ade?
hehehehe

al-Wann said...

peh hebt ko bro..bset entri nie..wah ko minat bleach gak ek..sme laa..ak pon mint gak..

airsoft 2 cm painball gak..tembk2..nak tau lbh cri kt wiki..

farah said...

alahai,

pemalunya joe.

ekkeke.

LotsOfLove-Pearls said...

kujuga puas membaca..

hehe..

terus jadi baik..

*rasanya Joe memang baik..

lieya orange M.I. said...

...kempipinan mmg terselahhhh...
...syoknyer 4k...

et said...

uiyo..sggh bkempimpinan..hebat2~

tujuan kenalkn diri sedetail ni?

1. nk bg blogger laen kenal mr joe
2. nk pikat hati gadis2 comel ek..

keh3..muge2 mr joe jumpe je gadis idaman itu yep..chaiyo'2!!

ha chemo said...

:))
pelik3
tepuk dada tanya iman:)

chaiy0k3!

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said...

ala..........
kena reject awl2 r ni coz xpth halus mulus..hahaha...
neway, click nuffnang kamu..

Akmar Anuar said...

joe, suke ko wat entry camni sebenarnye..
sebab aku pon tak kenal ko so rase mcm best bace entry camnih..
weh weh bagus ko nak isteri sorang je..huhu...be loyal!! arap2 ko dpt cari gf cepat2!!

sI tEDI said...

joe : ini kira macam resume ke..??

cayalah.. jarang orang ingin berkongsi tentang diri dengan orang lain macam aku.. :)

aku teruja dengan misi yg belum tercapai itu... :) InsyaAllah..

piNky LuCiA said...

tetibe aku rs joe adalah seorag jejaka yang baik.. h0h0h0h0h0.. gatal3.. kuang3

Ftyyhahh said...

sape la gadis blog tu eh. mst putih mulus, dan ske layan org yg manja2 kan. hehe.

1st time jumpe org laki xkesah kalo pmpn xpndi msk. hoho.
kalo laki ajar pmpn tu msk br sweet ;)

Kamsiah said...

pergh...berderet bekas gf...
memula kenal jo...kat fs..tergeliat lidah nak sebut nick name dia...

errr...penjual karpet yg bg nama jo tu dah balik india la....takde harapan jo nak jumpa dia lagi..

FiNa said...

...........
-gadis blog? direject tanpa segan silu. masih berkawan lagi sekarang. kan kan?

...........

-mempunyai blog

.................

.:. tak same ke dua2 statement kat atas tu???

Lifesaver said...

promosi diri?bagusssssssss...hehehe

Cik Amy Sensei said...

selamat mencari jodoh idaman tu yeekk..hehe

mukasurat17 said...

hahaha...
nak perempuan yang de blog..
seyes point xleh bla........

joegrimjow said...

wahh
suke baca komen korang
;-)

eazy said...

joe;
tak bosan pown.
atleast i know u pena study kat melaka.u kenal haiqal n my cuzen anas tak?hihi

*insyllh.semoga dapat hafal 30 juzuk al-quran

FarHa said...

hahah simple but nice tuk dibaca..emm kenap mesti nak pompuan yg suke berblog?? waaa ramai nih colan2 yg menanti haks...

emm clog awak ok doh wei..leloh aku layan mek yg sorg tu nak wat layout haha sbb taset di pink sokmo..naik berpinor mate tgk skrin haha..

per2 pon slam perkenalan deh!

klik!

Lucy Angel said...

ishk3.. ni baru dinamakan mcari ciri2 yang tepat.. boleh buat buku nih.. (^_^)

hasni said...

huhu
sngguh perfect ciri2 y kamu nak ni joe
apapun
all da best k

syaza said...

wawawawawawawa~
ermm...hehe...saje komen cmtu...nk mnyemak kt cni...

suda bc smpi hbs tau...cuma x tau nk komen pe...

XD

Diya said...

Wahah, tang pengalaman becinta tu tak tahan. Tapi kira okay lah kamu masih boleh bekawan dgn ex

Masy said...

pemalu tp suka perhatian. pelik ni. hehe

Just_najmiE said...

oh, suka part ini..

-tak pandai masak takpe sebab boleh belajar sama-sama di dapur ;-)

I like guys yg reti memasak.. nmpk sexy.. tp mcm awk ckp, klau tak reti pun takpa, boleh belajar sama2.. hehe..

geeds said...

ok.
bley print and anta resume ini kew rumah calon2 bakal mertua utk proses validasi.
hehehe.
;p

lea said...

owh...rupaya grimjow tue dr citer bleach ker...
pelik aku ngan nama joegrimjow

joegrimjow said...

ni bukan resume daa
huhu

chapter 14 said...

wow, hebatnya joe ni. takyah dok meraba2. nanti naik keta besar, rumah besar, poket besar, bergolek2lah datang sendiri. oo, lupa nak tanya, nak cari mek kelate juga ke?

Firol said...

Hooo..bleach memang best...fav aku kisuke urahara dah skrg..hahaha

balqissy said...

urahara sangat macho!! tapi grimmjow pon gila best!!! *scream out loud*

--> sebenarnya nk komen lain tadi, tapi terbaca komen firol kat atas ni, terus lupa nk taip apa. hahah sory =)

catz_mafia said...

Mr Joegrimjow,
Komen aku.. ayat ko - memang tak boleh blah... hahaha..

anakcikmad said...

berinformasi...bgus2...
hehe

Farhana said...

Alamak.. Ciri2 lelaki idaman bnyk arr dlam mamat nama joegrimjow ni.. Trjatuh cinta lak.. Adeh.. Dush.. ;p

putihpurple;) said...

kawan kite name hanif,andi,bond n hilman..(aik! pesal sume laki ni? huhu=p~ )
pompuan ade jgk kot..tp mereka2 ni mncapap ckit..hoho=p

joegrimjow said...

mek klate xtau
tengok jodoh ;-)

joegrimjow said...

ahaa
kenal dengan mereka tu cik purple

sophie said...

waa,leh wat resume entry ny..

yg pnting pnah jdy ktua klas tadika.. for sure bos kgum klaw tawu.. hehehehe..

nyway,besh of luck cpai cita2!

oranglidi said...

lu memang hebat.. time tadika pun boleh jadi ketua..



wa jadi ketua rockers je.. curi2 selipar orang kat PASTI. hehe

maap lame x dtg kunjung blog ni.

oranglidi said...

AH, WA X PUAS HATI.. WA NK JERIT GAK!

KOMEN KE 80 TH!!

Afzainizam said...

Salam dari kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com/

Thanks datang ziarah blog kami yang tak seberapa ini...

berkenaan ngan ciri idaman lelaki
bagi aku aku tak letak ape aje kriteria asalkan jodoh itu direstui ibu bapa aku dah lah...

" wahai Tuhan kami, berikanlah kami beroleh dari isteri-isteri dan zuriat keturunan kami, perkara-perkara yang menyukakan hati melihatnya, dan jadikan kami imam ikutan bagi orang-orang yang (mahu) bertakwa" terjemahan surah al-Furqan :74

bagi aku kunci utama adalah K.E.B.E.K.A.T.A.N

dari reda ibu bapa... klu mereka reda maka Allah pun reda

kawie2020 said...

aku nk cari yg bleh ngam ngan mak aku jer... ader x? hehehehe...

nadia said...

kena mandi ngan air clorox la aku klo nak pikat ko! haha~

azizan4444 said...

bole thn impian ko bro..hehehe
gadis ramai je ni xkn x bknan kot..haha

Fatt Chin Choy said...

adedede
teringat plak zaman sekolah isi buku biodata kawan2

green said...

ye ke pemalu..??
hurm..cam x leh caye je..

eazy said...

joe.
eazy buat biodata gak.
haha

Nadzrah said...

pemalu ye? ahahaha

pisey said...

aku berminat dengan impian sebelum 30 kau tu.

aha.
menarik2.

dan 30juz
=)

musafirilmu said...

aku rasa kurang satu la dkat ko pnya ciri pompuan idaman tu,kelantanese..ko xrasa itu salah satu dari ciri yg ko nak ka??

nursarah87 said...

jadi jutawan b4 30?..
wow..untungla si putih mulus tue..huhu..

Tn.Punya said...

tingkatkan trafic di sini http://www.trafficdigger.com/user/ahm2481.html

NurulAinWASI said...

hello, dulu tadika kat mane ye? hehe
im just asking :)

3rdmarch said...

beberapa tahun lagi jadi CEO sebuah syarikat terkemuka..

berberapa tahun selepas itu jadi Perdana Menteri Malaysia Pertama bukan drp BN..

chanz said...

ni entri nak carik awek ni. lol

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW