Share

pie senyum

3 kali berturut-turut pasal makananan. entah entry petang nanti pun pasal makanan pun ku tak tahu. makan selagi boleh dan jaga kalori. haha, prinsip baru yang dipegang


kali ni pie. yaaa, yang lepas ku dah post entry pasal pie, tapi semua tak yakin yang gambar itu samaada pie atau bubur. tengok punya tengok, betul jugak, tak nampak macam pie laa. jadi, cubaan kedua pun bermula!


kali ni yang buat adalah..... bukanku. haha. mana mampu den, tak layak lagi, kena belajar banyak lagi. tapi dun worry my housemate, akanku belajar sampai pandai membuat pie ni. nanti bolehla duduk di taman kat victoria sambil makan pie sambil hirup udara segar sambil menjamu mata. lalala~


ok, layan gambar dulu


senyummmm







percayalah, satu pie tu ku makan sorang-sorang, percaya??


orang cakap cubaan kedua lagi ok
hidup pun sama ok
tak berjaya pertamacubaan pertama, berjaya lah cubaan kali kedua.


cuba jaya sampai berjaya


selamat menjeleskan diri melihat pie yang comel


nota kaki : nak pergi format laptop. dia dah bengong

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

49 comments:

||| PöJìé PööH ||| said...

uiks...
jeles nih jeles..
kejenyer makan jer..
hehehe..

Mr K said...

Erm.. mcm tak sedap je

joegrimjow said...

@8188914142007199022.0
sedap ok
lalala~

DeVoTeD LiLy said...

haishoo...
nmpak delisyess..
jeles2..

eazy said...

joe.
dua hari ez tak de.
joe asyek upload pasal makan
lapar nye arini.
uwaaaa

RAJA NORAZAH RAJA ISA said...

salam..hmmm..yummie..nk resepi pie tu leh x?

ieNn ZaZa said...

erm..nape semua nye psl mknn aje ni..ni yg rs nk mkn aje..xleh nk diet camni

khaLifah feDi said...

jgn give up...!!!!

*mo0ney_seLamaH* said...

dah buleh tukar blog ni ke blog mkn2..hehehe

Lili Puteh said...

kamu ni mmg banyak makan.
bahagia sungguh.
huhu~

joegrimjow said...

@1260167743536668832.0
hatrx maknan

joegrimjow said...

@6201497445384976197.0
ada kat google
hehe

joegrimjow said...

@3128859407924733020.0
boley jugak kot
hehe

::Mish ShaZz:: said...

pantang larang penting utk bwt pie ialah..minimumkan sentuhan tangan ngan dough tu..so,mase joe nk bwt layer dough tu, pegang sikit2 je,nnti shz explain sbb ap..pnjg sgt..lpas bakar mesti gebu..hehe..

Jard The Great said...

dah jadi blog makanan plak.. ehehe..

milimilo said...

percaye je mkn sorang2..bkn bsr sgt pie tu..huhu

Rosy Girl~ said...

muke jahat gile kowt.. ahahah~
makan lah anda.. kang dah sakit, tak leh makan..
tapi, jeling2 la tgk org yang tak mkn neh.. jeles2~!!

Eyda Chan said...

ok aku lapar tgk ko mkn 2..

ZARA 札拉 said...

huhuhu~

letak resepinya lah Joe~

huhuhu~

Destinasiku said...

wah sedapnya...bila lah ku akan buat pie.resepi simpan je

Syima Syaz said...

joe...
nak brp KG badan naik?

cik ian@aH Lian~ said...

makan sajork!
rase lapor lak!

Eazy Izzuddin said...

mmg tersenyum lah pie
sedap!
xD

afiq said...

mangkuk bunga biru adelah same...aku ade stu..

Ivy Metaga said...

erkkk...mintaaaaaa....

Anonymous said...

sedapnyer pai...nak joe..

Anonymous said...

silap2...nak tulis pie, tertulis pai..haaa
aku pun jeles...nak marah orang yang makang sorang tu...

DilOt said...

kuatkan makan rupenye...

ainShahajar said...

nampak mmg sungguh menyelerakan..

post kan 1..hehe

aien~s corner said...

yg ni baru cm pie..hehe.. nmpk sedap..

sharamli said...

ceit..nak mkn p0n cm sayang...kui3

joegrimjow said...

@6875550320094356464.0
explain2

joegrimjow said...

@1743060023173206716.0
trun lagi 2 kg
gege

joegrimjow said...

@2071800296538473572.0
body still ok
hehe

joegrimjow said...

@776105594620135357.0
syg mmg xmakan r
heheee

rizz said...

cedapnyaaaa

[S]itie [B]Um [B]Um said...

ct suka pie!!! die punye crust...wow!!

geeds said...

ouh x jeles.
iri hati jew~
haha.
adkh itu mushroom soup?
*meleleh air liur*

joegrimjow said...

@8876481107277848670.0
meh nak masakkan

secretname said...

wah sdapnye..ajar la cara2 wat pie tu

bee said...

nmpk mcm muak shj....tp kalu da best mkn jer..muka tu mcm org x mandi...bru bgn tdo la tu..terus msk...

Monkey D Luffy said...

apa isinya tu

ayin jemin said...

satu pie tu sorg?
aduuuiii

GRuNGe said...

Wah, belasah dan qado makan betul kau ni Joe. Japs, aku teringat entry ayam golek kau yang lama dahulu. Ayam golek oven, macam best jer tu.

ayin jemin said...

ala..bukn besar pun..kalau itu sy pun leh tln sorg..

Lifesaver said...

pie tu makan dgn pe?ke ada inti dalam?

Love Amni said...

aloyai..makan tak ajak!
haha!

+akufobia+ said...

bila da dalam pinggan nampak sedap sangat.arghh.

blackskin said...

Owh....sedap!
Xde pie lgi colourful? Lgi berselera. He~

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW