Share

ia sangat cool

nampaknya tak sia2 ku berblog. ada je perkara tak paham, tanya, terus dapat jawapan. macam mana ni boleh berlaku? hanya boleh berlaku sebabkan mempunyai kawan yang prihatin. oooh, kawan blogku yang best2 semua!


kalau semalam cik jard, hari ni encik khairil plak. ooh, kalau nak tahu yang domain ku ni di beri oleh encik khairil sebab menang contest dia. alaa, yang cite an an an tu, doraemon tuu. tu kira hadiah pertama ku menang contest. ok la kan dapat domain tak pasal-pasal. besh besh


hosting and domain


memang ku bertukar dua benda ni. sampai sekarang masih tak paham apa itu hosting. dah dapat domain ni, baru tahu makna domain. kalau tak, memang sampai kesudah la tak pahamnya. takpe, slow menjadi otai internet. hehe


threaded comment


soklan semalam mengenai kita boleh reply balik kat komen orang lain tu rupanya namanya threaded comment. entah betul ke tak ejaannya. memang wordpress ada aplikasi ini, tapi ku guna blogspot. jadi agak susah untuk coding-codingnya. cuba buat semalam dengan menggunakan tutorial diberi. hasilnya???


gagal. haha, bayangkan orang jahil buat kerja. macam tu la jadinya. kalau bagi tikus baiki labu, jawapannya abes la labu tu. kita nak belajar kena ada cikgu, baru betul dan berkesan. mana boleh belajar dengan buku. berguru dengan buku ada la certain part yang ok. yang lain macam nak buat threaded komen ni, memang tak boleh


terima kasih pada khairil


bersusah payah membuatkan untukku. haha, sekarang dah jadi. sekarang ni, komen yang dihantar ku boleh reply di bawahnya. cool kan? bagiku ia sungguh cool. hehe, rajin2 la bertanya, ku akan jawab di bahagian bawah. haha. seronok-seronok


~~~~~


cerita pasal anak sdare, ku rasa afiq ismail je yang paling lama ku luangkan masa bersama. bukan apa, dia sekarang tinggal bersamaku di kampung di kelantan. yang lain semuanya jauh-jauh. seremban 4 orang dan ampang 3 orang. tinggal dia la yang jadi anak kampung



ibunya kerja di kubang kerian. doktor yang sememangnya teruk bekerja. seminggu mesti ada on call, memang tak lama masa bersama dengan ibunya. ayahnya plak engineer yang sekarang ada projek di putrajaya. tapi ok la, sebab 2 minggu or seminggu sekali dia akan balik.



anak macam ni hanya pak sdare die je yang paham. hahaha, ayat tak boleh blah


takpe la, kerja untuk cari rezeki untuk anak juga. nanti ku pun akan jadi macam tu jugak. dan sesiapa pun akan sama. kan?? tu pasal cari duit lebih2 di usia muda ni, nanti takde lah hardcore sangat cari duit untuk hidup. ye tak? manfaatkan umur ketika muda selagi boleh.


nanti ku cerita kehadiran orang baru dalam hidupku.... layan gambar





saya suka sexy!


nota kaki : kepada puteri prebeksapu dan maviona, selamat sambut bestday hari ni. nanti kita jumpa hari lain yaaa.

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

40 comments:

neezareef said...

misi gagal ke joe

joegrimjow said...

@7192391648151363864.0
misi ape yg gagal?
ni antar contoh komen di balas
ia sangat cool ok!

Precious said...

Uihhh ... tahniah kerana telah berjaya buat threaded comment! .. jeles sangat nih! Haku dah beberapa kali try JSKit nak wat jawab komen camni. Commentluv pun haku terai tp tak jadi cam yg haku nak. Camni la haku nak! Ko kena ler ajar haku ek! Hopefully, ia tak memberatkan blog, eh!
Camner ko nak ajar haku nih?

milimilo said...

semua orang sayang kot..
sebab tu senang je dapat respon kan.
huhu..
tp rasanya wordpress complicated sikit kalau nak banding ngan blogspot.
hurm3, baru sampai rumah n dah dapat hadiah tu.
thanx a lot :)

[z@ck] said...

dia sexy!
auww..
=)

Jard The Great said...

adoi! seksinya! ~sambil tutup mata.. ;p

::Mish ShaZz:: said...

mmg cool joe..syabas ye..hehe

NoRT said...

joe baak sedara yg best..paham budak tuh...ni hang ajaq budak tu sexy ye?

KhairiL's said...

try test utk sebulan threaded comment ni
kadang2 ada error, kalu error tukar ke tmplate yg asal balik..

kalu ok, x yah la tukar

KhairiL's said...

yg ni pun cool gk
sebab threaded comment ni ada byk jenis

http://www.bloggingtips.com/2009/01/26/discussion-options-for-blogger-comments-tweetbacks-and-more/

Boo™ said...

bapak sedara yg baik :D
hehe~
lepas ni kne jdik bapa yg baik pule :)

KhairiL's said...

@6304516557449576854.0
testing reply
mcm best je tgk :P

SuFy said...

hurm..best dapat kawan macam tu..tahniah!!hurm, aku pun masih tak paham benda2 tu semua..nampaknya kena belajar juga la yer..huhu..wargh, ok plak gadget baru ni..wordpress nampak macam tak best je..huhu

momentinlife said...

rindu kt my nieces..

ok la budak boleh di tinggalkan..
mmg berdikari la nnt beso.. =p

blackskin said...

Kawan2 di blog memang cool. :)

+akufobia+ said...

hey sexy boy.

sharamli said...

c0mel..

ku rs da k0men

Lili Puteh said...

berjaya!
mmg jeles.
sesuai untuk kamu yg memang ramai pengomen terhebat.

en afiq yg seksi.
chumelnya..

Blogger Ini Tidak Mahu Dikenali said...

bila nak timbang?

farah said...

itulah gunanya blog.

kalau ada masalah,
ada je org yg tunjukkan jalan penyelesaian.

:D

nursarah87 said...

dapat kongsi sumthing new sesama bloggers memang sumthing yang cool jugak..hehe

Kak Long said...

Huishhh...
memang cool...
untung ya joe, dapat domain free.
lepas ni bolehlah masuk contest lagi!

naqiubex said...

Cool ha threaded comment..
Saya pun tak tau macam mana nak buat!
Macam mana nak buat?

ZARA 札拉 said...

aduhai~

aku secara jujur amat gemar pop-out window punya comment~

senang~

joegrimjow said...

@8468885669869949085.0

suruh khairil ajo
hehe

joegrimjow said...

@6328844183238930568.0

tak ajar
naluri budak

joegrimjow said...

@3142847680542801950.0
haha
antyme
tapi ni sapa?
hehe

joegrimjow said...

@3771021549358940398.0
pop up window xley gune untuk threaded comment ni
entah napa pon xtau
huhu

azaliahjsalleh said...

kamu berniaga apa?

joegrimjow said...

@2705462764479610372.0
herbalife
hehe
jom2

'aqila said...

seksi seksa..hhehehe

shinawawa eyenie said...

anak buah yg comel..hehe tp sexy ckit ler..tergoda perempuan tgk

geeds said...

ouh nme bnde ni threaded comment.
haha.

pak sdare cth larh ni~
bley msuk kn dlm list utk bg pd calon2 isteri n mak mertua.
hehe. :P

Monkey D Luffy said...

advance dah ko ni

Lifesaver said...

joe..sila ajar aku wat comment mcm ni jgk...plzzzzzzz

Marcella Raymond said...

baby! :D

secretname said...

ape lg joe..post la entry utk ajar bnda ni..msti lg ramai hit this blog..xleh lps bc blog ni..hehe

wwwstonemasterinfo said...

wah wah joe..tahniah...
selalu lepak kat masviona dot com ek..dorang tuu adik bradik stonemaster gak hehe..

piNky LuCiA said...

aku pun tak faham2 domain dan hosting tu ape.. walaupun dah bc dalam ternet berkali2.. hahaha..

comey dan seksi anak ini.. hati ku bergelora ingin penyet2 dia.. eiii.. comey3..

al-Wann said...

joe, ajar aku wt threaded comment tue?

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW