Share

halim hurmm hurmm part 1

sedikit update malam.


-baru balik dari HOM di sutra inn. terima kasih pada penganjur kerana bawa herbalife ke kelantan. begitu seronok ibuku dan bebrapa lagi teman untuk jaga kesiahatan lepas ni. terima kasih banyak2

-terima kasih jugak kepada cikgu saiful yang datang ke event semalam. walaupun baru ambil herbalife selama 4 hari, dia dah turun 1.5kg, umur dari 59 ke 55 sekarang dan ku PAKSA dia bagi testimoni semalam. terima kasih kerana sporting!

-esok bertolak ke putrajaya dari kelantan. first time drive kereta ber cc 1.8, konpem cepat sampai esok, doakan perjalananku selamat ke putrajaya esok.



hai, saya halim hmm hmm. saya pun tak tahu napa orang gelarkan saya halim hmm hmm, mungkin saya suka cakap hurmm hurmm kot. hurmm hurmm, tengok, saya cakap lagi, ini sememangnya sifat saya sejak dari kecil lagi, nak buat macam mana hurmmm. mak saya cakap, just b yourselve, jangn duk malu2 dengan orang, orang nak cakap apa, biarlah dieorang hurmmm


ok, saya nak cerita pasal status saya sekarang hurmmm. mungkin ramai tak kenal saya, saya dah umur 29 tahun masuk bulan 11 ni hurmmm. muda lagi kan? entah napa saya rasa saya masih lagi muda untuk bicarakan soal kawen.. hurmmm. tapi bila balik rumah, orang tua saya mesti bising, bila la kamu nak kawen halim oiii..hurmmm. entah, saya pikir saya muda, buat apa nak kawen awal kan?hurmmm



ok saya tipu. hurmmm. sebenarnya saya akui saya dah tua. hurmmm. dah tua, umur saya ni dah ada yang beranak pinak dah. kawan saya si leman, umur baru 28 tapi anak dah 8. anak sendiri 2 je, lagi 6 anak kucing. hurmmm... lawak tak saya? sikit2 la kan. hehe...hurmmm. ok balik cita saya, saya bangga dengan leman, dia dah ada anak 2, dah pikul tanggungjawab sebagai bapa dah dia. lepas je grad terus kawen. hurmmm. mantap2



napa saya tak mahu kawen?



hurmmm. sebenarnya saya dah serik dengan perempuan. hurmmm. serik apa? jangan pk bukan2 ok. saya masih teruna ok.hurmmm. walaupun saya ganas, tapi perempuan ramai mhuinatkan saya ooh. hurmmm. muka saya bukannya hensem, tapi ramai perempuan minat ooh.hurmmm. tak caya? boleh log in myspace saya dan tengok ramai yg cakap saya cute, hensem, baby face, macam plakon korea.hurmmm. dan akhir bila meraka dah puji2, mesti diorang akan cakap, komen pix saya balik.hurmmm..



entah apa2 kan?



tengok tu, dah melalut lagi. ni ha, nak cite napa saya tak kawen lagi ni.hurmmm. sebenarnya saya ni kasanova. tak caya? caya lah. jangan duk ragu2. ya saya memang kasanova. kasanova berjaya. kenapa saya jadi kasanova? ok saya cerita la sikit. hurmmm. nak kena cite ke ni? ok la saya cite ok



saya jadi kasanova setelah kekasih pertama saya mintak break dengan saya. nak tahu apa alasan? dia cakap saya hensem sangat. dia jeles. saya tahulah say hensem, tapi takkan sebab tu mahu clash? siasat punya siasat, baru saya tahu yang dia main kayu 4.ulang sekali lagi. 4 ok. si malik, adik malik, ziad dan saya. hampes punya perempuan. player rupanya!



sejak hari tu saya jadi nekad, saya akan balas dendam kat semua perempuan. saya akan mainkan hati semua perempuan kat dunia ni. saya tahu saya tak hensem, tapi saya follow teori ustaz saya, perempuan moden sekarang ni pentingkan ayat, bukan wajah semata2. janji saya pandai mengayat, konpem ramai perempuan yang nakkan saya! saya jadi kasanova sebab perempuan tu la



jap, apsal dah takde hurmmm ni..?



saya kalau khusyuk cerita, hurmmm pun tinggal ok.



perempuan pertama yang saya balas dendam adalah mimi. gadis dungun. dia memang cantik, cuma pendek je sikit. memang nak buat bini dah. hurmmm. tapi tak jadi sebab dia pendek sangat. jadi saya main2 je la dengan dia/. dah buhsan, saya putus je. 4 hari perempuan tu nangis. sian sian. biar lah, saya kan kasanova. hurmmm


perempuan kedua zalikha.sebut betol2 tau,hurmmm. hurf kof. z a l i kha. memang susah nak sebut. begitu juga dengan nak pikat dia. saya jumpa perempuan ni kat myspace, dia ada 2347 friend. 2345 adalah semua laki. 2 perempuan lagi adik dia dan housemate dia. kira player jugak la. tapi sebab saya kasanova hurmmm. saya berjaya pikat dia. hebatkan saya ni? hurmmm. nama kasanova, mesti lah hebat!



perempuan ketiga ustazah maimun. nama kg kan? hurmmm. die memang gadis kg ok. kg parit buntal. kenal pun sebab saya ikut kursus kawen. kebetulan dia pon join, jadi saya pikat la dia. ustazah pun rock ok. tudung labuh pun boleh tahan ayat dia. cair gak la. tapi saya kan kasanova, tak makan semua tu. last2 putus macam tu je. sekarang ni dia dah tak jadi ustazah, jadi cikgu pendidikan jasmani je. baru tau dia di paksa jadi ustazah oleh mak bapak dia. kire istazah tak iklas la ni. nasib baik saya dengan dia dah putus. hurmmm



perempuan keempat dan kelima nama anisa dan alisa. nama dekat2. ye lah, kembar. hurmmm. hebat kan saya? dah la kembar, lepas tu mainkan hati dieorang dalam masa yang sama. nak tau camne kantoi? haha, tak nak cite la. buat malu je. hurmmm. nasib baik saya clash dah, mana boleh kawen 2 serentak terus dengana dik beradik. haraaaammm. hurmmm. tau plak saya halal haram ni kan? kasanova katakan, semua dia tau ok



nak ikut turutan memamg banyak, saya cerita perempuan ke 25 yang saya mainkan. sempena nak sambut besday saya ke 25, saya nak pastikan yang ke25 ni betul-betul mantap punya. nama dia sofea



nama sofea...hurmmm...sofea...hurmmm...sofea...manis je kan nama. tuan empunya?? lagi la meletup2. napa saya suka sofea?hurmmm dia layan laki macam saya. dia glamer di uniten dengan gadis baik, tapi macam mana boleh nakkan saya pon saya tak tahu. padahal ramai je pensyarah, peguam, doktor, anak menteri, penyanyi pun ada nak pikat dia, tapi dia nakkan saya. nape? kan saya kasanova.hurmmm ayat penting brader. tanpa ayat siapalah laki kan?hurmmm. 2 bulan je saya kapel dengan dia, dah je celebrate besday sama2. saya terus clash dengan dia. bangga siihhh!



bangga kepala otaknya, esokkannya dia dijumpai mati di bilik hostel dia. bunuh diri. makan pil tido 25 biji. ada satu nota dijumpai, hadiah besdaymu yang ke25. wahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh. saya jadi gila wooo. hurmmm. sampai la sekarang say tak kawen. sebabnya saya dah MEMBUNUH seorang gadis bernama sofea







halimmmmmmmmmm. tutup lampu. dah pukul 11. makan ubat terus tido







penjaga saya dah marah. saya kena tutup lampu dah la.hurmmm. ok la ya. saya sebenarnya fikiran waras. entah napa dieorang letak saya kat rumah yang penuh dengan orang gila ni pon tak tahu. saya dah cakap.hurmmm. saya tak gila, cuma saya kasanova. ulang, bulan gila, kasanova ok.hurmmm








tutup pun lampu si tua bangka tu. ok la zim, akak balik dulu ek, jaga elok2 pesakit kita ni, dieorang kena bagi perhatian lebih sikit. orang kureeeng katakan. akak balik dulu ya




nota kaki : mungkin bersambung

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

52 comments:

::Mish ShaZz:: said...

tunggu episode 2..bahaya kasanova halim ni..hehe

<< s| tED| >> said...

hmmMmmmmm.. (sambil urut2 dagu x de janggut)

epalkopi++ said...

ni idea tgh bnyak ka??..tgu smbgnnn..(^_^)

Ery Farieha said...

sirius ke?
isk3~~
dasatttttt.

ALiE said...

fenim2 jap bila baca..
hik3~

waiting 4 next entry~

blackskin said...

Hurm....panjang benar story, kasanova yg tak berjaya, bleh plak jdi gila. Kasanova kena la hati keras.

Syima Syaz said...

haaaaa....nak tunggu part 2 plaks

joegrimjow said...

@5837531452729370967.0
ade schedule post lagi
hehe

joegrimjow said...

@4400325044295006924.0
mengarang pon best jugak

SuFy said...

wargh..ku pernah dgr nama sofea?bukankah itu realiti joe?uhuk2....hurm..

joegrimjow said...

@3195698753503292102.0
xcukup ilmu kot

joegrimjow said...

rekaan cik sufy
@8324774257515383553.0

Krasz bAtu said...

fuhhhhh .. ni mesti ayat power hrrmmmmmmm

tapi dah macam lagu sm salim lak
hahahhahaa

kaira_87 said...

salam.. hye... saye asek bace jea entry tp x penah pon komen.. huhu.. hari nie nak tggal jejak la...
~hurmmm.. camne tetibe ley timbul idea nih?? huhu.. klaka...

Anonymous said...

salam.. hye... saye slalu follow blog nie.. tp xpenah comment.. tp hari ni i will...
~camne tetibe ley ade idea camni.. klaka la.. x tpk plak.. huhu

Lili Puteh said...

wah, dahsyatnya cite kasanova ni.
yg tak tahan sampai 25 tu.
boleh difilemkan.

bravo!

afifahramli said...

uniten? sofea?
scaryyy.. hoho

LotsOfLove-Pearls said...

waduh..
waduh..

berulangkali aku nak comment tapi asyik2 nak error jerk..
mujur tak putus asa...

utk n3 ni aku menanti kesinambungannya..

best jer jalan citernya... hurmmmm..

et said...

ape la..x bek blas2 dendam ni..saket ati diam2 da laa..huhuu~

azaliahjsalleh said...

herbalife?

kembara™ said...

err...mcam tak percaya je...huhu...salam ziarah buat tuan rumah...:D

HEMY said...

ngan aku pn submit hospital gila akibat tak puashati ngan kekasanovaan ko..ahahaha

Anonymous said...

halim or....................???

azuan said...

best2..
bila sambungaan nie..

matabulat (lat) said...

lorrr...ade smbungan lg kew???
kasanova lom bertemu 'buku dgn ruas'
tapi berhati-hati ek k'nova...nti u plak jd penghuni kurang waras...ekekeke

Eazy Izzuddin said...

hmmm....
xD
tgg sambungannya....
hik3

Lili Puteh said...

joe,
nak minta nasihat kamu boleh?

Anonymous said...

memang hummm humm ar..

Lifesaver said...

penat jgk baca kisah halim hurmmm hurmmm ni..sbb byk hurmmmm..terikut2..hahaha

geeds said...

hurm...best2.
klaka btol kasanova ini. hurm...
waiting for the 2nd part of the story...hurm...
LOL~ :P

qyla said...

JOE..

kesian perempuan lain yang jadi mangsa..

tak baik ko aniaya perempuan sebegitu rupa..

kalau ko nk balas dendam pun..

balas dendam la kat perempuan yang pernah buat kat ko..

aku marah?

ya mungkin!

aku tak suka lelaki mcm ko,.

***

nasib baik aku tak couple ngan ko..

***

aku ingat ko ni lelaki yang bertanggungjawab or baik..

upanya dalam hati ko masih ada perasaan dendam..

tak elok tu joe..

***
aku nasihakan hentikan je la
jangan ko buat lagi.

-end-

+akufobia+ said...

belajar dari halim?haha.

Boo™ said...

wah,si halim kasanova hebatnye.
malang x waras,terlebih waras mungkin

DilOt said...

hurmmm....aku xtau nak komen ape...

hurrrmmm aku komen gak la...

bahaya betul mamat ni...

Lala said...

gile rupenye die...huhuhuhuh....joe,nk tnaye...herbalife tu mmg betul2 berkesan ea???mahal x ek???

Ivy Metaga said...

hehehe..good good..

nice story...=)

teamdakwah said...

ehrmmm...kawen??

Precious said...

Lupakan Sofea!
Haku nak kasi ko duit raya - nak tak?
Dana Raya.
Good luck!

Firol said...

hmmmm

~cik manis~ said...

erk, prmpuan mmg mudah je klau kna ayat dgn laki.
haih ssh btul.

Signorina Syima said...

ni cerita siapa?? ko ke orang lain... aku bagi b- sebab gagal memberi maksud sebenar....

kueh bakar said...

kawinlah...kasanova pun akan tua juge...ekekkee

Monkey D Luffy said...

hahaha

gila kerana kasanova pun ada

mr.syazwan said...

jodoh di tgn tuhan...

ada jodoh kahwin laa tu..

xde jodoh tunggu je nnt wan dtg..

hahahahahahahhahaa

*gurau je na...

Jard The Great said...

cerita pasal playboy yg bakal lembut hati ke??

Mohd Nasri Md. Nasir said...

nk herbalife..hehe

Rosy Girl~ said...

masalah dunia betul si halim tuh..
sambung je la k..
gwe tunggu~

sharamli said...

mhuinatkan?

pergh...typ0...

MINAT ke?

siti murni said...

best layan crita kasanova nih..

secretname said...

wah..mmg hebat..kisah benar ke ape ni...tp joe klu menulis mmg hebat la..hehe

rhapsody LiN said...

hehe~

lawak menjadi
(^_^)

misz beauty said...

ihiks... terhibur gak baca entry nih.... tak sabar tunggu part 2.... hope lagik best...

bukan gile ok.... kasanova... huhuhuuu =p

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW