Share

sekolah yang best!!

hari jumaat (26hb) pukul 3 petang, kami berlima bergerak ke kuantan. plan asal ada 30 bekas pelajar yang akan datang. dari kelantan, hanya dapat kumpul satu kereta. banyak masalah pulak yang datang, menyebabkan jumlah yang hadis hanya 16 orang


sikit tapi tak pe


kene teruskan jugak sebabnya dah plan lama. nasib baik dapat sokongan dari cikgu, semuanya dapat berjalan dengan lancar. kami menginap di kuarters guru. 8 orang lelaki dan 4 orang perempuan.


malam tu apa lagi, berbual la panjang lebar. lama tak jumpa katakan. habis cerita lama diceritakan balik. memang best dapat kembali kenangan silam. sekrang semua dah belajar du uni yang berbeza


ada yang buat medic di jordan
ada yang buat mekanikal di utp
ada yang buat medic di um
ada yang buat biotek di uia
ada yang buat comp engineering di ukm
ada yang buat medic di ukm
ada yang buat medic di uitm
ada yang buat farmasi di uia
ada yang buat matematik di london
ada yang buat chemical di ump


waaahaaa, banyak sangat nak senarai. pelbagai uni, pelbagai la cerita dia. ku tido awal, sebab perbualan diteruskan dengan kisah hantu. tengok, sampai kisah hantu pun masuk topik


banyak yang berubah! antaranya dewan makan. dulu kami kene beratur, sekarang tak payah lagi, dah boleh makan ala-ala buffet pulak. jeles-jeles!




keesokkannya, program bermula. kami hanya sekadar kongsikan pengalaman dalam bentuk kumpulan. yang paling best, dapat berkongsi pengalaman dengan adik2 yang bakal menduduki peperiksaaan.


4 tahun meninggalkan sekolah, maknanya dah ada 4 result batch spm yang berbeza. harap tahun ni sekolah lamakuaku dapat setanding dengan sekolah2 lain.







pada petangnya, apa lagi. riadah la. kami main bola. waaa, padang pun dah berubah. dulu padang berbatu-batu, sekarang dah ok! jeles, tapi nak buat macam mana, itulah perubahan dan nasib seorang pioneer. apa2 pun, kami enjoy!!!!









malamnya kami ke surau. bersama dengan pelajar-pelajar lain. sesi tengahari hanya bersama dengan pelajar spm, sekarang bersama seluruh pelajar pulak. ku share satu story dengan adik2.



time kasih blog



ku share satu kisah dalam satu entry yang ku pernah baca. yang pasal tanggungjawab. entry yang mendapat tempat pertama dalam pertandingan contestku. haha, ade guna jugak kan blog ni. time kasih yang sudi berkongsi.







ahaa, ku menjadi ustaz kejap. hajat jadi pak imam makbul la kejap, harap-harap budak2 dapat la ilmu yang ku sampaikan. dah penat, esok ku sambung lagi cerita!



nota kaki : terima kasih yang menjayakan program ni!

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

25 comments:

Syima Syaz said...

Bestnyeeeee....
teringat sekolah lama SEMERBAK

Jard The Great said...

hehehehe... aku kagum ko gi jumpa junior2 ko...

joegrimjow said...

sama2 bangaa??
apakah

aya harith said...

tetibe rindu nak g sbpik..huhu~

mae said...

best aktviti..plng ke skolah..
pasal tmplate tu bro..dah brkurun guna..x ingat ambk kat mane..sory..

Akmar Anuar said...

farmasi kat UIA??
best oh!
aku dak pharm gak

:D

haruan tasek said...

pasti budak2 tu teruja kat tok imam malam tu...hu..hu

mr_kay said...

ssh nk cari senior yg bgus mcm ni....

miss lolly a.k.a luvfareda said...

tok imam hensem la katakan. wink *

Farhana said...

Amboi.. Aktiviti2 anda.. Masa lapang tak disiakan bgitu saje.. Bgus2.. =)

Ku sukee gak entry yg mnang contest kamu itew.. Sgt besyyy.. =)

Anis Mohd said...

wohoo ..
best kan g sekolah lama n tgk bnyk perubahan .

Tirana said...

Bagus program macam ni..memanggil pelajar2 lama (bekas pelajar) untuk bagi motivasi..

ayin jemin a.k.a ain said...

ustaz joe...hehehe

Raihan M Din said...

sekolah lama kt kuantan? sekolah apa ya? mrsm kuantan ke?

mummYaeesh said...

bak kata uols..sket pun ilmu!woohoo...

untung dak2 ni ada senior diorang yg bagus nak share ilmu!

mmg la blog ni bagus bleh share mcm2 yg plg benar..dpt tmbah kengkawan..yeehaa..td dpt jupe ramai kawan kat titiwangsa..sok masuk sinar harian yerk..jgn lupe!woohoo

laki cikgu kimia said...

go pak imam go! bestnye lepak ngan memember..

Yunus Badawi said...

serba bolehlah ko joe. Ada bakat jadi pemimpin yg baik.

Dah lama aku tak pergi sekolah lama aku huhuhu

joegrimjow said...

p la skolah lama
ade la tu yg menunggu

misz A.C.C.A said...

sanagt seronok dapat berjumpa kawan-kawan lama dan jumpa cgu-cgu!!
wah, dnia makin maju...
makan di dwan makan asrama ala buffet!! dasat..

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

sekolah mana ni?? SEMSAS?? kalau SEMSAS, x best lgsung.. hahahaha

hasni said...

canggih gila dewan makan korg ni
kena rekomen kat skolah skolah ni

Lifesaver said...

best!thumb up!

aya harith said...

bukan semsas la..
sbpik

sek berasrama penuh integrasi kuantan
huhu~

Monkey D Luffy said...

kalau mcm ni aku nak jadi junior sekolah ko

hai senior!

;p

Anonymous said...

wargh!!!....rinduuuuuu SBPIK!!!...(T_T)

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW