Share

a=alpha, f=foton

ku dah sampai, entry ni first time ku tulis di rumah. juga ni kali pertama ku berblog di rumah ku sendiri, feel dia lain. kan kan?? hehe. semalam makan nasi kerabu ayam percik, cuma sate takde. malam ni pasar malam, kita beli sate plak!!


hari ni juga 1 rejab. hari elok berpuasa. bila kita puasa ni, dosa-dosa, kesalahan-kesalahan yang kita buat akan kita ingatkan. masa duduk tadi, terkenang kesalahan yang ku buat.... ye la, ku telah melukai hati seorang gadis. masa dia harapkan kasih sayang, ku cakap padanya, ku sudah orang lain.


hurmm


kesian kat dia. gadis korea ini bukan jodohku. sapa2 berminat, ku boleh kenalkan dia kepada kamu, dia memang sukakan orang malaysia. sebab orang malaysia wangi-wangi(apakah???)




gambar kenangan kami di nami island







haikal dan haziq 2 kawan baik di sekolah. yang membezakan mereka berdua, haikal pelajar bagus, rajin, suka menolong cikgu dan semua orang menyenanginya. haziq pula pelajar yang bodoh, malas, suka ponteng dan banyak lagi sikap mazmumah yang lain. hanya haikal yang berkawan dengannya!


di sekolah, haikal selaku pelajar pintar di kelas alpha, kelas pertama untuk pelajar bijak. 20 orang semuanya di kelas itu. haziq pula di kelas foton, kelas paling hujung, ada 35 semua di kelas itu. haikal selalu mendapat top 3 dalam kelasnya, haziq pula, dah la di kelas hujung, dapat pula no yang hujung2 pula.


2 bulan lagi upsr bakal menjelang.


haikal dan haziq bersembang di kantin. haziq yang runsing dengan bilangan E yang dia dapat, minta nasihat haikal untul belajar


haziq : 2 bulan lagi kita nak exam
haikal : tau takpe. ko tu aku nampak, main je 25 jam


haziq : 25 jam seminggu, ok la tu. hehe
haikal : loyar buruk pulak. ko tak runsing ke?


haziq : mesti la runsing!
haikal : dah tu apsal ko main2 lagi?


haziq : entah la. aku macam takde mood...
haikal : apsal plak?


haziq : ko kan tau, aku duk kelas f, ko plak kelas a
haikal : bukan, ko foton, aku alpha. lain tuu


haziq : alaa, saje je tu nak sedapkan hati. padahal, kelas ujung dengan kelas pertama!
haikal : dah tau, napa ko tak kejar nak duduk kelas pertama?


haziq : cikgu tak ngajar elok2 la.
haikal : aik. salahkan cikgu plak. cikgu aku ok je


haziq : ko takpe la, kelas a!
haikal : alaaa. ko ni, belajar sendiri la


haziq : apsal cikgu double standard ek?
haikal : sebab ko suka main2. cuba ko jadi rajin sikit. cikgu layan la


haziq : tak sempat dah ko tau, 2 bulan je lagi
haikal : sempatnya, 2 bulab KLCC boleh siap ko tau


haziq : ha??
haikal : hehe, takde la, takde yang mustahil


haziq : hurmm...
haikal : gini, kita baru 12 tahun, upsr ni bukan apa2 pon. kelas plak takde kaitan
dengan apa2 pon. klu ko tau kelas alpha kelas bagus, ko sepatutnya amek tu sebagai motivasi untuk masuk ke kelas alpha! bukannya tutup minda ko dengan main2, ponteng kelas, sampai bila2 la ko di kelas foton.


haziq : ko je la kawan yang paham ak...
haikal : nama kawan. tu la guna dia. nanti apa2 ko tak paham, tanya aku


haziq : mekasih kal
haikal : sama2


mereke berpelukan buat masa yang panjang. tiba-tiba hazim melihat. dia berteriak

hazim : GAYYYYY!!!!!


semua orang memandang, selepas peristiwa itu, mereka berdua dilabel gay. mereka berdua tak heran, sebab yang menjadi fokus, adalah upsr yang bakal menjelang nanti!


nota kaki : patut ke kita asingkan pelajar ikut kelas? hurmmm... entah la

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

49 comments:

||alis|| said...

salam..

kiter pose gak nari ;)


sate... hmm... ;)

azaliahjsalleh said...

woahhhhhhh sate !
sdpnye ;0;0
tp jom pose dulu

azaliahjsalleh said...

sate ?!
woahhhhhhhhhh sdp
tp jom berpose dulu

azaliahjsalleh said...

sate ?!
woahhhhhhhhhh sdp
tp jom berpose dulu

rizz said...

CWEETNYE MUKE JOE HEHE

ayin jemin a.k.a ain said...

best tgok org korea.selamat mkn sate ptg ni yerk.lalala

haruan tasek said...

kenapa tak bawa balik awek korea tu

joegrimjow said...

ade sebab napa xley bawak balik

~Cinta Cukulet~ said...

asingkan ikut kelas takpe..tapi cikgu tolonglah jgn double standard..pelajar yang lemah perlukan perhatian yg lebih, uh dan kasih sayang yg lebih jugak heheheee

Lily.Lulu said...

sila makan sate byk2
nanti kempunan pulak

oh .. kamu sangat innocent di gambar itu bersama awek korea :)

masviona said...

ermmmm susah gak kalu nak komen bab asing² kan kelas nih ek....huhuhu...pepepun yg kita wat mesti ada pro n kon dia kan....yg penting corak pemikiran kita if kita dpt pk ngan +ve benda tak elok pun leh jadi elok kan

hasni said...

hai joey
slmt berpuasa:-)

aduka said...

lawa la awek tu!

*akoo jatoh chentaaa~~~*

Mucuk Shomot said...

membuatkn mucuk nk p beli sate gak la..huiiii

+akufobia+ said...

tak boleh nak bawa balik.tak muat beg.haha.tak best kan main asingasing.nanti yang class hujung semua putus harap.lastlast semua mainmain.game over.

tRuly tO be mYself 'Qa~ said...

tula sekolah zaman sekarang..
pandai tak pandai tetap akan naik darjah 2,3 dan seterusnya ke tingkatan...

tengok zaman dulu-dulu, selagi kau tak pandai ko stay la kat kelas tu..
kan ke bagus camtu.. atleast bole naikkan semangat nak belajar pada pelajar..

Farhana said...

Haha.. Dah balik.. Sonoknye dia.. Heehee.. Ku dulu takde asing2 klas pn.. Huhu.. Tapi btol gak, budaya mcm ni ku rasa takde eloknye.. Budak mcm tak brkembang.. Itu apa yg ku rasa laa.. =p

HuRuL_AiNi said...

hoho...dh sampai Msia rupanya...hihi...

betul kata ko...aku dulu waktu skolah rendah kelas hujung gak...masuk form 1 terus dpt kelas yg kira 'baik' la...bg aku cara cikgu ajar sama je...tp budaya dlm kelas tu yg akan berbeza...i think perlu gak asingkan sbb kelas yg ok pick-up diorang laju ckit...kelas yg hujung...pick-up slow sikit...so boleh la cikgu ajar ikut pace diorang....cumanya budaya sekeliling bila geng dah sama2 markah merah je...semua xde rasa nak maju....huhu

kojah said...

letak la gmbr byk2...

naDDy said...

kalau asing klas, cikgu senang mengajar.ikut standard pemahaman student dlm kelas tu.

kalau campur kelas, kesian student yg terkebelakang, kne kejar student yg advance...dan sebaliknye.

tapi...jangan lah beza-bezakan dorang ni.tak baik...

anis said...

urm ..
asingkan kelas.
kelas 1st ngan kls last je la yg istimewa.

mo0ney said...

terasa nk ganti posa balik.tp sedang demam.terpksa tunggu lega dulu

Nadhirah Zamrose said...

oh ye ganti pose =.=
x ptut beza2...yg lemah ptut dibantu tp ntah la...x prnh rasa dibezakan...hahah!
jgn mls2 nnti rugi :)

Jard The Great said...

tak patut! eh.. ko dah balik ek? ku tunggu adiah neh.. ehehe..

John Iverson said...

Nice Korean girl... knp kamu je yg x mngorat.... nmpk secocok

Yunus Badawi said...

Selamat menikmati sate petang ni.

Ada pro dan kontra kelas diasingkan. Di sekolah Haikal anak uncle murid2 yg pandai masuk kelas yg top 3. Murid yg lemah masuk bottom 3. Yg lain campur kat middle 4. Ada 10 kelas semuanya dgn > 400 murid setiap darjah.

Lifesaver said...

sate!!!!!!!!!!!!!!!!!!

atty's said...

ada baik..ade buruk kalo asing kan kelas nie..

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

gbr dah cam kapel hero-heroin korea ;p

Willie said...

Kenalkan kat aku awek tuh. ? hahaha

ieNn ZaZa said...

1 rejab..yup2..elok pose..ingt nk pose gk tp xjd..huhu

azuan said...

x pasal2 kena label gay..
hik3...

KhairiL's said...

jawapan aku pun entah la

lalink7 said...

lupe nak niat laa plak..
hadey...kalu x dah pose..

awek korea? huhuhu..bleh tahan ek..

||alis|| said...

eh joe, jeju island singgah tak?

nami island nih terkenal ngan apa eh.. luper.. winter sonata kat situ ke.. ala.. lupe laa...

keledek bakar dia mu sempat rasa tak?

lagi...


dah, tuh jer, pagi tadi nak tanya dah lupe :)

xuen adyla said...

wah nami island
ada pengambaran kat situ dulu citer winter sonata kut
hheheh

xpatut sebab cam beza kasta pula

Aku... Dia... Kamu.. said...

Budak darjah 6 pun bleh kena cop GAY!!! Aiyooo...

rhapsody LiN said...

yey!! lin puasa
tinggal lg 3 jam nk buka.
hoho~

THE TIME TRAVEL TALE said...

salam joe...

lawa awek korea tu...

dok wak kelik ko?

aianna said...

sy bangga mnjadi malaysian yg dilabel wangi..yeah yeah!!~

Signorina Syima said...

joe....

apa motif awek korea yang suka lelaki malaysia yg wangi dengan cerita upsr 2 orang budak tak akil baligh tu???

ko ni mmg suka menjenuh kan pemikiran orang...

DilOt said...

letak la gmbr byk2..

sape makan sate ngan aku pasti dieorg untung..

sbb aku akan bg hampir kesemuanye...

sbb...aku bukan penggemar sate..hehe..

tehais said...

terlupa nak pose..hehehe

tak smgt aku nak blaja kalu takde budak laki dlm kelas aku..huhu

tehais said...

ingatkan korea tu awek ko..hehehe

cik erin said...

kalau bg peluang n guide, sapa pun boleh jadi hebat;)

naqiubex said...

Kenalkan kat aku lar..

Monkey D Luffy said...

aah

kalau semua kelas lelaki... nanti ramai gay plak

kekekeke

sufy said...

salam, waa..besh lar boley on9 slalu..huhu..cun sgt korean girl kat atas tuh..hehehe...

*teringin nak p korean..:-)

Eazy Izzuddin said...

peace!
gmbr cun di atas...
xD

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW