Share

kelemahan lelaki

ada setengah lelaki hebat dan perkasa. badan mantap dan cukup sexy pada pandangan perempuan normal. ada muscle, muka hensem dan peribadi terpuji, pakej terbaik untuk menjadi gilaan perempuan di luar sana.

ada pula lelaki yang tidak berapa macho, body pulak tak ketul-ketul dan perangai pula buruk. memang siapa mahukan lelaki begini?


walau sehebat mana puyn lelaki itu. pasti dia ada kelemahan sendiri. mustahil lelaki tidak mempunyai kelemahan!

~~~~~

ini adalah karya suka-suka
takde kaitan dengan mana-mana pihak
tapi ada kaitan dengan mukaddimah kat atas




joegrimjow merupakan mafia yang terulung. setelah mengalahkan the stalker dalam pertandingan mafia peringkat dunia, kini dia disahkan menjadi mafia of the century! ibu pejabatnya terletak di selatan seoul korea. memiliki bangunan 55 tingkat memang jarang-jarang mafia didunia yang boleh mengalahkannya dari segi kehebatan dan kekayaannya.


percaya atau tidak, dia juga mempunyai kelemahan. kelemahan yang dimiliki oleh kebanyakan lelaki. apa dia? masih lagi top secret!


hari ini ada perkara perlu dilakukan di pejabatnya!!


denagn meluncur kereta perodua kancil yang diimport khas dari malaysia, dia parking keretanya di tempat sepatutnya. setelah semua mafia-mafia dari pangkat tinggi hinggalah kepangkat rendah beratur menyambutnya, dia berlalu bagai artis tersohor


sampai di lif, dia menuju terus ke tingkat 55, dimana terletaknya pejabat dia. kali ini tidak mahu sesiapa mengganggunya! dia mahu naik berseorangan


sampai di tingkat 33, lif terbuka, masuk seorang perempuan yang mempesonakan matanya!


-lebih kurang beginilah perempuan itu-



joegrimjow : hurm...
perempuan : hai..


joegrimjow : hai juge. kamu siapa?
perempuan : saya lah power rangers!


joegrimjow : ha??
perempuan : hehe, saya pekerja baru. nama saya timah, boleh panggil fatimah


joegrimjow : aik...
perempuan : napa tuan?


joegrimjow : kamu tahu saya sapa?
perempuan : tahu, ketua mafia kami


joegrimjow : klu tahu, napa naik lif sekali dengan saya!!
perempuan : saya mana tau tuan. saya tekan je butang tadi..


joegrimjow : kamu ni....!!
perempuan : tuan marahkan saya...


perempuan itu merah matanya. tanda mahu menangis. walaupun mafia ulung, joegrimjow tetap kalah dengan air mata perempuan. dia mula jadi kelam kabut tak tentu arah.


joegrimjow : dah dah, jangan nak manja2. jadi mafia kene hebat!
perempuan : hihik (sambil menutup mulut) baiklah


joegrimjow : keje ape kat cni?
perempuan : cleaner je..


joegrimjow : tingkat berapa?
perempuan : bilik bos la. khas untk jaga bilik bos je


bagus!! kata joegrimjow dalam hati. cleaner comey gini jangan dilepas kan peluang!!


joegrimjow : nanti kemas elok2 ye.
perempuan : ok. saya akan buat yang terbaik


joegrimjow : lagi satu, lepas ni kalau nak bersihkan pejabat saya, jagan guna lif ni!
perempuan : napa pulak. membazir la kalau tuan pakai sorang2...


joegrimjow : tangga ada. membazir la kalau tak pakai tangga
perempuan : takkan nak naik tingkat 55 guna tangga?


joegrimjow : kalau nak guna lif, pastikan awal. saya mahu naik lif ni sorang2. tanpa gangguan
perempuan : alaa... xbest la camtu...


joegrimjow : banyak soal pulak!
perempuan : tuan marah saya lagi


joegrimjow : ye, saya marah ni!
perempuan : hu...hukhuk...huk


perempuan itu tiba-tiba menangis teresak-esak. sedu sedan bunyinya. joegrimjow menjadi kalut. kelemahannya selaku ketua mafia adalah tangisan perempuan. dia akan kalah kalau buat perempuan menangis!


joegrimjow : dah dah...
perempuan : tuan marah saya...


joegrimjow : ok la.. dah tak marah ni


nada memujuk


joegrimjow : jangan nangis ye...bagi lolipop nak?


nyata dia gagal dalam hal ini. dalam menangis, perempuan itu senyum kambing. joegrimjow tidak pulak melihat senyuman kambing itu. hanya tangisan didengarinya


joegrimjow : ok, hari ini saya bagi off. kamu cuti
perempuan : betul??


joegrimjow : iye, kata2 mafia tu adalah janji.
perempuan : ok, saya balik dulu


sesampai ke tingkat 55, lif ditekan ke tingkat bawah semula. perempuan itu turun dan ketawa terdekah-dekah. dalam hatinya puas, puas kerana mengetahui rahsia yang terulung


~~~~


joegrimjow membuat kerja macam biasa. selang 30 minit, datang penasihatnya dengan tergopoh gapah.


penasihat : tuan! ada masalah besar
joegrimjow : hishhh. terkejut! kenapa ni?


penasihat : ada pengintip telah dikesan
joegrimjow : ha?? sapa dia?


penasihat : fatty gonzaless
joegrimjow : ha?? sapa tu


penasihat : dia perisik la tuan. kami kesan dia bersama dengan tuan di lif tadi!
joegrimjow : apa??


nyata joegrimjow terkejut. perempuan yang pura-pura mengais tadi adalah perisik. dia betul-betul terkejut beruk!


nampaknya rahsia terbesar dirinya telah diketahui.
kelemahannya sudah diketahui!
kalah dengan tangisan perempuan




Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

63 comments:

NuR said...

wah..hebat isi entry kali ni..
ada msg di sebalik citer yg bersahaja.....

joe.. buat la citer lagi..
seronok lak baca..

haruan tasek said...

ko memang lemah dengan perempuan cantek nie.... kantoiiiii

naqiubex said...

Argh.. Tak nangis pun Naqib kalah jugak!! wuwuwu

joegrimjow said...

hihik
mana2 jee

faNna said...

hik3, kantoii neh!

haa gila addict dgn mafia wars game eh? Cemana nak maen benda tu? >.< Tak past2 lg.. hukhukhuk

KhairiL's said...

tgk pompuan trus jd lemah
x yah nk tggu pompuan nangis

hoho

Precious said...

Tangan yg menggoncang buaian itu bakal juga menggoncang dunia ...

Arra JaSmY said...

hurm..ara rasewkan..joew pown samew cam mafia tu kan..hahaha.
-eleh,bek ngaku cpt..ahaks.

yup,selalunyew mmg cam tuh,cara paling senang nk pujuk lllki=nanges kuat2..hahahaha.

sharamli said...

ceit..mafia la sangat?

Anis Mohd said...

urm ..
tapi pmpn ,
kalo tgk org nangis ..
blm tentu die akan touching2..
wahahhaaa...

joegrimjow said...

kelemahan ke kehebatan sebenarnye ni?

ain said...

ni mesti sifat joe ni!!

Nur Farhana said...

Wah.. Ku rasa mcm ku dah kmbali ke era filem lawak Tan Sri P. Ramlee.. Lawak seh conversation fatty dgn abg mafia.. Hahahaha.. Good job joe.. =p

bEEdLE d' bARd said...

setiap org pun ada kelemahan..

piNky LuCiA said...

haha, lelaki memang kalah ngn tangisan pompuan eh? tangisan baby pompuan kalah tak?

joegrimjow said...

klu bayi tak kot

Naz said...

air mata adalah kekuatan bg seorang wanita dan kelemahan bg seorng lelaki... huhuhu...

♥ cik intanurulfateha ♥ said...

.kisah benar
.joe cair ngan air mate pmpuan
.hahaha :P

joegrimjow said...

mr annony,
rasanye xyah la kot publish kamo nye komen. hampes ngan org camtu. lagi ramai klik lagi untung die

klu kat uk ku dah cari da
kat sweeden
susah

Akmar Anuar said...

hahaha...leh dapat A+ karangan nih!

;)

xuen adyla said...

lagi satu xuen suka buat dan kelihatan berkesan

kenyit mata sambil buat muka anak kucing sakit yang penuh berharap

semua laki goes like shit how can i resist u

hahahaha teknik budak sekolah perempuan pakai

aurox_3d said...

agak2 tangisan pontianak pon kelemahan mafia gak ke Joe??? ahaks...beliau perempuan gaks pe...huhu

Lun said...

what if ... Jo nangis dpan lun? hehe

Eazy Izzuddin said...

wow!
mafia yg terhebat
leh kalah dengan air mata wanita
huhu
mmg 1 kelemahan
nice! entry
xD

Krasz bAtu said...

aku main mafia wars kat FB ...

sha89 said...

wahhh best cite ko ni...klau buat novel..mmg aku beli :)

truskn berkarya hehe

mummYaeesh said...

kalah dgn tangisan perempuan katanye..klu yg nangis tu perempuan cantik bleh la kalah..cuba yg nangis tu tanggachi bambam..heran ke??

uwarrrgggghhhhh!

pd weols kekalahan lelaki pd ibunye!

farah said...

joe seorg mafia?

imaginasi yg hebat!

:)

tehais said...

mafia shefild camtu ek?

ke ko yg lomah sbnrnya?

kantoi..hikhik

SyahmiFikri said...

haha.. [panjang nye.. tapiu btol la.. popuan cantek make kite lemah n also ble dorang nangis..

tehais said...

macam tak logik je cleaner se cun camtu.huhu

Cleaner apekah itewww??haha

John Iverson said...

Sama la... lemah klu pompuan buat muke sedih n sposen... huhu

penjenayah.merah.jambu. said...

haha..lelaki mmg fail bile pompuan nages..
aku lak fail bile laki garang2..
hahaha..ops,awek tu gila cun,aku pun tergode..

rhapsody LiN said...

pnjg tol en3 nie!!
hehee~

nanges x macho lah..
klau nanges sekali sekala baru mahal cikit air mata tu
:p

rhapsody LiN said...

tp klu pmpuan nanges selalu mcm annoying la

don't u think that??

Mish Hawtchocolate said...

i tgh nanes neh =(

Mangkuk.com said...

salam..kunjungn balik dari mangkuk.com... hehehe entri yg menarik.. jom p komen kt blog kome lak.

ファラ 'aqila said...

hehehe...kenpa korang(lelaki)xle tgk pompuan nangiS? tnaye lgi ea..:P

ala korang ni..kan leh tgk ponpuan tu gedik2 ke x..wewe~~~

mo0ney said...

kagum ngn cara kau olah cerita

momentinlife said...

aku sbgi pompuan, juga akn jd cair klu nmpk lelaki nangis.. heheh

||alis|| said...

dengan tangisan ku pernah dapat rm3k.. jadi laa kan...

mahu belajar teknik menangis dgn berkesan? hubungi saya ;)

joegrimjow said...

cam pelik je bunyi
hehe

izman said...

la ... mafia jiwang karat rupenye.

izman said...

la ... mafia jiwang karat rupenye.

~cik manis~ said...

ouh
x bleh dgr prmpuan nangis rupenye :P

vInA said...

ahaha..
bley tahan! ;)

Cookie Monster said...

agagaga
lawak lawak
saya lah power rangers!
ngee~
manela si joe neh cekau gmbo pompuan lawa tuh er
cam de ciri2 wnita plihan

hm
tp airmata pmpuan mmg snjata murah tuk lmahkan sorang laki
ngehehehe

Nine said...

Haha..
Best la joe..
Ko mmg pandai bercerita..

Ko Mafia pakai kancik ek..
Dasyat Mafia nih..

Haha..

MaMaQaYPo FaMiLy said...

Maka terserlahlah sudah kelemahan Joegrimjow ni yer!!!

yin crynyd said...

pndainya ko mengarang cite joe..
oh ya.. sy da tukar url

www.yincrynyd.blogspot.com

♥ Neng Aia ♥ said...

ya ampun, ada power rangers yah? ;)

shinawawa eyenie said...

..ni cite sm mcm dlm film jer...
pengaruh filem...
~.~

||alis|| said...

oit..oit... stop disitu sebentar! fikir hapa haa....??? ahahahhaa!

miss lolly a.k.a luvfareda said...

ngee..

ngan aku ko lemah x joe?

Nadhirah Zamrose said...

betul!
terbukti sejak zaman berzaman.

joegrimjow said...

tuntutan dunia

Monkey D Luffy said...

jgn ko digoda suda

Lifesaver said...

biasa la tu..laki akan lemah dgn tangisan dAN kecantikan WANITA

~~SyuQ Always Smile~~ said...

yeppp...
itu la kelemahan lelaki
tangisan
bukan sajer drpd perempuan
...

asis said...

cair jgkk

MuNsYi SaMa said...

dah joe, jgn nangis2 dah. :P

joegrimjow said...

@MuNsYi SaMa

haha, entry lama pun sudi komen
thx u thx u

ZihNuN FaTiN said...

hihihhihi....sob3...lollipop 1!hak3

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW