Share

bila jurutera belajar law



sebelum menulis dengan gembiranya, baca entry pilihan hari ini. hekhek, jangan jeles yaa. time kaseh mempromote diriku yang tak berapa nak laku ni. entry panjang, taknak baca pun, yang part last kene tengok. hihik (sambil menutup mulut)


yeah, malam ni ku tulis pakai laptop kawanku. desktop ku user guest pun masalah, so?? takpe... ku tak bengang.. biasa la tu... dia nak rehat... cuma satu, xley ade ombak2 kali ni.. hurmm..


ok, sambung cerita pasal form 5 tadi, setelah ku tulis entry nak bagai, ku pun terbayang kenangan lama. duk sengeh sorang. hafal law pun dengan muka sengeh. tak sedar sampai dah pukul 3 petang!. masa untuk masak kat rumah.


ku pun log out komputer sana dan turun untuk balik. masa itu ku berada di tingkat 5. naik lif untuk ke bawah.


muka masih lagi sengeh2 cam kerang busuk


sambil memakai earphone mendengar nyanyion cik taylor swift, ku pergi ke tempat lif. ada seorang perempuan sexy! habes semua nak cite pasal pompuan sexy, mesty buhsan kan? peduli apa, ku suka. lalala


ku tak perasan yang muka ku tengah sengeh lagi. bila pintu lif terbuka, hanya kami berdua masuk dalam lif tu. perempuan tadi senyum kat aku. aku jadi pelik, napa nak senyum kat aku plak. aku cuba balas balik senyuman.


rupa-rupanya


memang ku tengah sengeh. patut la perempuan tu balas balik!. tiada perbualan, sebab ku memakai ear phone.. rugi jugak kan?? lain kali tak moh pakai ear phone dah!


-------


cerita pasal dalam lif akan dicerita semula


esok satu paper lagi
paper ke2 last


professional issues in engineering
subjek ntah apa2


belajar law
undang2


agak2nya camne cara engineer belajar law?
ada orang cakap
belajar law jangan hafal
tapi hayati


ok
ku akan menghayati malam ni
sambil tido sambil menghayati


napa engineer kene belajar undang?
dah la undang2 uk
kalau undang2 malaysia ada jugak faedah dia!


tanya kat senior
dia jawab
sapa suruh datang uk?


haha
kan dah terkene balik...


pasrah je la
law pun law la


yang penting....
jawab dengan sengeh....


senyum itu sedekah!


nota kaki : 13 tolak 4= 9. yahuuuuuuuuuuuuu, 9 hari lagi nak balik!!!

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

52 comments:

bee said...

foot note tu penting!duduk dlm debar2 mcm tu..sempat lagi die pikir pasai nak balik..9 hari lagi tu..concentrate betul2...lpas ni dpt jumpe mak..peluk mak..x sabar la tuuuu....

k.A said...

ajar aku mcm mana nak hayati law!
haha

INTAN RH said...

Salam ziarah adik Joe, nice blog. Belajo katne ni..?

azaliahjsalleh said...

ngeh3
saba je la
study study study ok !

joegrimjow said...

Yg tu mmg xsabooo. Nak balikk

HuRuL_AiNi said...

kalau kat Malaysia blajar gak sikit pasal law, mana yg berkaitan la...tambah lagi mcm aku ni in civil engineering....orang ingat contractor main bina je segala benda....sume ikut law da...byk je procedure nak ikut....tapi bila ada bangunan runtuh best je orang kutuk...hehe....
apasal aku emo pulak kat sini...hehe

okie la...cayo2 for your xm....hehe

ayin jemin a.k.a ain said...

sikit2 pmpuan seksi jer la.adoiii

Ivy Metaga said...

mak joe dah nak balikkk!!!!!

ain said...

yg paling penting, joe boleh buat paper joe.good luck!!

Miss Hazzy said...

law yg perlu dihayati...mau juling mata..hahaha

mucuk shomot said...

law memg sgt pening!! cuk bengang nk phm knnyeee..skang ngah dok phm akta 171, 172, 133..UUK, enakmen lg, adoiii..fenin2..

rhapsody LiN said...

kau uk tu smua pmpuan sexy je ke??
ku nk lelaki sexy~

lalala
:p

cikgu_math said...

kain baju dah kemas ke dik??

sharamli said...

tp senyum xsama ngn sengih...hu3

~ujicham~ said...

tak rugi belaja, sememangnya kat malaysia pun ikut law sana...

hmm... kalau budak engineering, mesti kena belaja contract, tort, dsb. dah keja nanti, guna suma ni. baru la leh jd engineer serba boleh.

mo0ney said...

engineer study law??senang je joe.kau baca sambil nk tido.mesti ingat..hahaha.aku lu wat camtuh.hah tgk skrang (lalalala..terbangga 2 minit)

atle ♥ waT¡e said...

alah...9 ari ...pejam celik pejam celik je..sabor le..xkan lari gunung di kejar! ;p

[Q.e.M.a] said...

hoho~
tgh cuak2 pon leh countdown nk baalek uma
bagos..bagos.. ^_^

nURmALa mAZLan said...

wah....
lagi berapa hari je nak balik dah ni...so, skang ni time to concentrate betul2.. lepas tu baru leh fikirkan nak balik ok

SwEeTFoResT said...

hehehe..tumpang sengeh jer..
^____^

umiZue said...

law??? adeyh.. buhsan.. town planning pun kne blaja law taw.. tapi, i blaja msian law la.. hee..
xpe2.. hayati elok2 law tu.. yang penting faham jek.. klu faham, senang nak goreng... jia yok!!!!!

KhairiL's said...

hoho

law x best bg aku sbb byk menghafal

farah said...

bila dah abes exam,
boleh la balik.

:)

niza said...

hahahaha...bagus tul jwpn senior tuh...sgt menjwb soalan...kehkeh....

Anis Mohd said...

betul2 ..
blaja law x leh hafal je.
nnt zero.

hahaa..
kenapa tak kira bapa jam lagi je nak balik ?
wahaha

--{♥Mahirah Abd♥}-- said...

wa...
tinggal 2 paper jer lagi...
gud luckkk yer....
ahakssss
;)

Diamilikku said...

hai..exam dak habih lagi duk kira hari nak balik dah...

secretname said...

joe turun kat mn nti?nk km g ambik ke?haha

miss GAZA said...

sabar joe
dah nk balik dah tu..

IxoR@ said...

9 hari lg nk balik....macam 9 minggu tak?

piNky LuCiA said...

nak lik mesia ke? haa.. jgn lupa ole3 dr sana.. haha.. :P

nur-al-AIN said...

gud luck babe!
huu~

atty's said...

salam joe..belajau joe..selagi boleh okeh ..caiyok..

Nur Farhana said...

Yeay.. Balik.. Yeehaa.. Tapi kan.. Adeh.. Dlam entry tu ku nmpak, masa utk MASAK kat umah.. Kan ku dah kata.. Ahakz.. =p

adawiah.zaini said...

cne nk hayati law? ajar aku joe

xuen adyla said...

kenapa engineer harus belajar law

sebab senang nanti korg nak loyar buruk

bukan apa budak engineer kan serius gitu 24 jam

ko aq saspek spesies lain

hahahha

isyah_izzati said...

gud luck!!

kuIna LadyInRed said...

nama pun pelajar kena la belajar...

menghitung hari nampak...

haruan tasek said...

apa kata enginear jadi lawyer...


bagus tu. ha..ha..ha

DilOt said...

blajo law negara org...mungkin de faedah gak kot..yg mane baik2 tu boleh di pelajari...

joegrimjow said...

okesss
tinggal bape jam lagi niii

Jard The Great said...

chaiyok2x!!!

ieNn ZaZa said...

syoknye menghitung ari nak blk

CaPiQa said...

tak sabar mahu menunggu kamu pulang!!!

(walaupun tiada kena mengena dengan diriku xD)

tehais said...

senyum tu ye la sedekah.

Tp sengeh2 sorang pun sedekah jugak ke?

Slamat belaja law.Eh cilap,slamat wat paper law ;)

fararusdi said...

balik nanti jangan lupa belanja gua lobsterman!

milimilo said...

belajar law jgn hafal tp hayati..wah.mcm best je..pas ni ku xnak afal sume term3 law tu sume..kne hayati btol2 bru mantap kot :)

Monkey D Luffy said...

semua bidang kena belajar law

jurutera pun ada law dia apa

mummYaeesh said...

hiks..takpelah law uk pun uk la..ilmu gak tu!btw good luck jgn ingat pompuan sexy jerk!

ye..uols mcm muka chef wan kekdahnye!

sufy said...

law...memang best....hidup berperaturan katakan..huhu

Lifesaver said...

sokong comment kapten!

asis said...

selamat pulang

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW