Share

ooohhh halimah


semalam ku webcam dengan keluarga di kampung. ada jamuan besday di rumahku. sambut untuk 3 orang serentak. mak ku, anak sdara ku, dan juga kak moh ku. cerita ibu dan afiq, aku telah ceritakan. kak moh je belum lagi.

abang ke3 bersama isterinya dan akak ke3 pun pulang. akakku yang student uitm shah alam sekarang tengah cuti. seronok la dia. tadi webcam, habes makanan dieorg tunjuk.
sate...........arghhhh, nak makan!!!
nasi dagang.......buat air liur aku meleleh


~~~~~

kisah kak moh

dia adalah sepupu arwah ayahku. statusnya sepatutnya adalah mak sepupu aku. apa yang membuatkan keluarga kami rapat dengannya adalah dia tinggal dirumah kami. bukan sebab dia tiada rumah, tapi ayahku suruh dia tinggal di rumah kami untuk bekerja. tolong menjaga kami adik beradik ketika makku yang sibuk kerjanya sebagai ustazah.


ku anggap kak moh ibu kedua ku. walaupun kak ku panggil, gelaran itu memang kami ber7 panggil dari kecik. umurnya 56 tahun ini. besdaynya sama dengan afiq ismail. jadi kami menyambutnya secara bersama.


suka menangis.


kadang-kadang ku menyampah dengan perangai ini. tapi, bila orang ke3 penting membesarkan aku (selain ayah dan ibuku) ku akan melayan perasaan dia. masakan dia memeng superb. antara faktor body ku tak boleh jadi seperti arjun rampal, disebabkan masakannya yang superb itu. hari-hari ku akan makan bnyak


nasi kerabu ayam percik


memang itu buat aku meleleh. hari ni ku mampu melihat wajah2 yang kurindui dengan webcam. kalau kakakku tidak balik ke kelantan, konpem tidak boleh webcam. mana lah mak aku dan kak moh pandai berinternet ini. apa-apapun, ku bahagia. terima kasih kak moh, menjaga aku dari kecil sampai lah sekarang. tuka lampin, mase kecik buat susu, dah beso-beso gini rajin plak buatkan aku neslo.


awek pertama
ku tunjuk gambar bekas cinta pertamaku, dia cakap cari yang lain! tak lawa dan gemok. haha, memang demand tinggi woo walaupun orang kampung. sekarang kena cari yang power2 untuk puaskan mereka, opsss, mungkin puaskan ku. lawa+baik


awek pujaan
ku hantar gambar gadis blog kepadanya. dia cakap lawa! manis sangat orangnya. tapi dia runsing kalau lawa sangat, nanti dia cakap akan dia lupakan. mengada betol!!!. nasihat begini buat hari aku indah terkenang.

happy besday kak moh!
aka TRIPLE H
Hajjah Halimah Hassan


nota kaki : masa nak hantar ku ke ke sini, dia start berair mata kat rumah lagi, dah aku siap pakai baju, lagi la esak2 dia nangis. aku nak balik sbulan lagi ni pun dia nangis. haha. cute betol!


~~~~~~


pak belalang dan hamdan di pasaraya pantai timur untuk membeli barangan hadiah harijadi halimah. entah apa yang sesuai untuk dibeli sebagai hadiah gadis sekecil 6 tahun itu

"abah tak de idea la hamdan, barang pompuan ni susah"

"hamdan pun sama. kita beli anak patung je la bah"

"anak patung mahal. lagipun halimah dah 6 tahun"

"betul jugak tu. pening hamdi...."

"ok ok, abah rasa abah nak beli set jubah kat dia"

"hurm, ok jugak tu. mesti halimah suka"

"anak abah sorang tu beli apa pun dia suka nye"

"betul-betul. jom pergi ke bahagian perempuan"

mereka berdua pergi ke bahagian pakaian perempuan
pak belalang nampak gelisah
hamdan perasan dengan gelagak pak belalang
mereke memilih set jubah berwarna pink, sesuai untuk halimah
membayar dan terus pulang

"apsal abah nampak glabah je masa pilih pakaian tadi"

"abah ni tak ley lama-lama kat bahagian pakaian perempuan"

"napa bah?"

"tengok patung-patung yang sexy, ghairah abah jadinya"

"alah, patung je la"

"kalau tengok patung ber bra sahaja, terus ingat kat ibu kamu"

"hishhh. dah tu apsal glabah je abah nak balik cepat-cepat?"

"tak boleh la, dah rindu kat ibu kamu dah ni. nak balik jumpe ibu kamu cepat2 ni!"

"....."



Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

48 comments:

fararusdi said...

ya allah abah!!

miss AIN said...

u g0t big happy family!
bestnyerr..=)

DeVoTeD LiLy said...

kak moh kamoo shayang sgt same kamoo..
hehe..

momentinlife said...

mama ko ustazah? mama aku pn! =p

*owh, aku rsa kak moh kata xlawa sbb xnmpk 'nur' kot! org tua jrng betul2 maksudkan 'lawa'.. huhu

sharamli said...

kak m0h tu kawen x?
k la tu..dpt teman mak kam00..

Siti Di Alam Fantasi said...

Kak moh syg lebih tu... Lynkan je.mesti bhgia..
P/S: sempat lak wat selingan pak belalang ek...~

cikeYda said...

hahahhahhahhh.. tgk patung pakai bra pun ble menaikkan nafsu lelaki?? wahhh bestnya..hhahahahaha merbahaya ni..

LifeSaver said...

kuang3x..sapa abah tu???

ghairah semacam je...hihi

~cik manis~ said...

huhu
nsi dgn mmg besss!
tp lau ade nsi kerabu ngn solok lg bess
:DD

Precious said...

Laa ... orang panggil mak aku 'Kak Moh' gak. Tapi konpem orang tak sama ...

eazy said...

EAZY SUKE SANGAT NASI KERABU.
tapy slalu beli yg kat melaka jew
camne rase klu orang sane buat eh?
mesti sdp tu.

belikan halimah tu tudung lah.
cantik sket!

Dhada said...

Ahaa sygnya Kak Moh dgn kamu ya ;)

hysMan.. said...

Happy birtday paad yang berkenaan..
terliur beb..

atty's said...

happy besday pd yg sambut besday..

teamdakwah said...

bley ek salahkan makin badan besar sebab orang masak sedap..
nak salah kan mak la...
haha

blackskin said...

Begitu "tinggi" tahap kerinduan pak belalang dekat mak belalang ye.

tehais said...

haha.gila la pak belalang,dimana2 shj rindu kat mak belalang :P

green said...

kirim salam kat kak moh...
assalam~

nURmALa mAZLan said...

oooo...
anak ustazah rupanyer..

faNna said...

Agagaga,hape nk buat perempuan mmg suke menangis kot.Haha!

Ivy Metaga said...

baik nya kak moh tu..

Jard The Great said...

hehehe... errr... apsal tak tempel gmbr gadis blog kat sini??

Eazy Izzuddin said...

ohoho...
smbt besday jugak..
byk besday bln may nih..
xD

SRISUFI said...

Salam Joe..

kamu ini kelakar juga orang nya kan...teruskan menulis...saya terhibur membaca entry kamu.

=)

xuen adyla said...

hhahaha

boleh lak panggil ur mum triple h?

wah xpatut..
anyway happy birthday to her and ur nephew yg cute like uncle joe dy

wahahh

tgk patung pon cmtu? gerun je

cik na shohaili said...

rindu family kan.. all the best fot u out there. nice blog. will add u. want to participate in your contest!

take care.

joegrimjow said...

kak moh bukan mak kandungku
tp ku assume mak ke2 ku

JIVEBUMZ said...

salam kenalan.. i link ur blog ok :)

Cik Amy Sensei said...

orang sarawak cakap makna perkataan lawa tu sombong..huhu..

ermm..blog awk menarik utk dibace di kala bosan..so saya dah amik keputusan nak link kan blog awk kat blog sy agar saya leh selalu bace entry awk yang bestt ituu..

Vee Violet said...

satay!
naaaakkk!!!!
waaahhh... teringin tgk rupa gadis blog tersebut... hihihi...

p/s : joe, 'gemmmm tu ape ek?'

mira amair said...

nasi kerabu?1st time mkn trus nak lagi..huahahaha..

bgusnya dia..

Anis Mohd said...

urm ..
bawak balik je la ustazah..
sure2 sume setuju.
mak awak n mak moh awak tuh .
ha3x

joegrimjow said...

mana nak cari ustazah kat cni?
perenang hot ade la

-gemm tu macam gemuk
lalala

w a n a said...

pergghhh! meleleh air liur ni..
mst sedap kan kak moh masak..
nak gak leh? =)

Sarah Samz said...

nanti balik, u boleh makan kan.. ala malaysia belum dilanda krisis tiada bekalan makanan lah :)

SyahmiFikri said...

huhu.. abah dorang neh tak abes2 lusyah melampai.. kna tahan nafsu neh.. muahhaha

ayin jemin a.k.a ain said...

sempt lg ko menghantr gmbr wanita kegemaran yerk..
isk2

n a r d indie winkie said...

syoknye web cam ala2 3g nih.

hoh..pak blalang nak tmbh anak lagi ke?

Nur Farhana Abdullah said...

So sweet of Kak Moh.. Lucky boy.. Ooppss.. Lucky man.. Heehee.. =p

syaza said...

adakah anda ada pertalian darah dgn atok??
musykil2...=.="

Ma'am_Chelsea said...

Alamak...

Touching la plak akak bace n3 nih...

Sabo ek dik....

Btw, akak igt nak gi pasar mlm kang... Nak beli satay + nasik dagang...

Slurpppppppppppppppp~

Y u Z z 9071 said...

suka num neslo eh...

rhapsody LiN said...

abg joe, mne boley sama body patung n body the real woman.

sesungguhnye yg ori lg bagus dri yg cetak rompak
h0h0~
:D

joegrimjow said...

nada lusyah di situ!!!

SuFy said...

owh, nasib bek ada dunia tenet skrg ni..kalo x berbulan2 x dpt kontek family..syukur^_^

urm, pak belalang ni..sencsored betolll!!haha

Monkey D Luffy said...

aku suka KAK MOH

kirim salam :)

pink_butterfly said...

ceiitt!


apa la pak blalang tu.

nmpak patung pn ble ter'feeling' lain...

bhaya2...

milimilo said...

meleleh la air liur ko dpn webcam tuh..haha

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW