Share

bila aku menaip

masa aku menaip entry ini, aku betul2 sedih. hati bagai nak luruh, bagai nak je balik malaysia sekrang. beli tiket dan balik jumpa dia. arghhh....

aku cuba nak berkongsi dengan housemateku tentang ke "frust" an aku,

"makkk! frust ni"
"kau frust sebab kau tengah makan fries"

memang masa itu mulutku tengah menyuap fries, hampes punya 3 years planning!


lalu ku buat entry ini untuk mengubat hati
pasti orang dah lupa akan part 1 n part 2, boleh rujuk disini.


sofeah dan aku berbulan madu. penat kami bersama, sudah sampai masanya aku untuk meninggalkan isteriku itu di kamar kami berdua.

kerjaku banyak tergadai. report-report banyak belom ku baca. atas dasar cinta yang mendalam, semua itu ku tinggal untuk bersama isteriku. nyata cinta suami semakin berputik terhadap isterinya walapun kahwin atas dasar pilihan keluarga.

ku layari website.

ada satu website menarik perhatianku.

malaysian typing speed test

ke mencuba

kerjaku yang hari-hari didepan komputer mahu kulihat bagaimana kecepatan aku menaip

ku mahu start menaip

"knasojsij lajbjabji aj jiabojab;ja"

sungguh pantas, dan hasilnya

95 perkataan

Speedtest




ku tidak puas hati

ku tahu kemampuanku bukan setakat itu sahaja

100 perkataan

Speedtest




yeah, kali kedua aku berjaya. 100 adalah maksimum yang mampu aku taip. bukan mampu, sebenarnya hanya 100 yang diuji. aku telah berjaya mengalahkan program ini!

kamu anggap aku bohong???

ini dia buktinya



saat ke 13 aku telah menaip sebnyak 100 perkataan. sempat lagi print screen.
masih tidak percaya??? hurmm... ok ok

ada satu lagi gambar



puas hati?
ranking ku 56 dari 46086, sebab ada satu kesalahan mungkin. hurmm, tak mengapa, kamu boleh cuba test ni kalau mampu


sofeah mula merenget. ku mahu temani dia lagi. nyata dia belom puas. skil beruang kutub belom ku try. semoga bertemu lagi di bohong part 4 yang entah bila ku mahu mengarangnya. selamat menaip!!




nota kaki :
1) adakah ini cerita bohong atau benar? mestilah bohong, sebab aku belum kahwin!
2) sesiapa yang mendapat ranking 50 kebwah, bgtau ku, ku ingin memberi hadiah kepadamu
3) sudah type ni baru aku rasa lega sikit. jiwa aku kuat meronta!!!

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

55 comments:

momentinlife said...

ewww apa ka??
mkn fries?? bahya tu.. =p

ayin jemin a.k.a ain said...

adoiiii..
kalau sy yg taip..
xsampai kot 90 seminit..
lambt cam siput...

tahniah.kmu memg cept menaip.hehehe

joegrimjow said...

kenapa makan fries itu bahayaa?

babymiLosh said...

mao tau skill beruang kutub dlu,, br nak cube try test tyPo ni.. hehehe :p

Yaniez said...

erk biar betul 100...
wah sgt terer la... nak cecah 50 pun susah... huhu.. :D

joegrimjow said...

yg 2 hanya untuk bacaan 30 tahun keatas
budak2 xboleh!!

cikeYda said...

ahahahhahahahahah punya serius aku p baca en3 ni..
kena bohonggggg~!~! uhhuuhuhuh

tp mo try gak type laju2.. mana taw ble dpt rangking 50 ke bawah..

LifeSaver said...

ko mmg superb!!!!

ko superbman ke?

hysMan.. said...

sindrom kebohongan ko mmg terserlah beb..tabek spring..
toing..toing..toing..
huahahahahaaa....
dan bakat menaipmu mmg ditahap impak maksima di atas 8 petala.marbeles....
nnt gwe cuba...
wait n see haa..
:)

qishie said...

aku dewasa.

nak tau boleh?

miahahaha

tRuly tO be mYself 'Qa~ said...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
lajU je taipan..
dasat...
im impress!!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

xuen adyla said...

wah hebatla...
bagus joe
kalu aq nak sebut susah nak taip sure lambat
hhaha

shinawawa eyenie said...

wak dah gtau org
wak punya skill..
beruang ktb?!cmna?
nk tau...hehe

~cik manis~ said...

sngt hndal n pantas!
hehe

Eazy Izzuddin said...

ohoho...
laju tul mentaip nih...
kalah owg
benaran??
=P
xD

♥ cik intanurulfateha ♥ said...

.umur saye 31tahun
.jadi bole bce kan? :P

nURmALa mAZLan said...

kalau saya lah yg menaip, harus la banyak typo error..wakakaka

KhairiL's said...

huhu
aku susah la nk taip 100 perkataan dlm masa 1 minit, tp akan ku sahut cabaran dari mu

milimilo said...

aku dh pnah try bnde type2 ni dulu..xsilap aku,dpt sikit gile..haha..aku type lembab mcm sipot babun..

mo0ney said...

can't beat u lah bro.ayak.mls aku nk ckp no brpa..uhu

bee said...

ha'ah erk..npe mkn fries tu bahaya???lju nye menaip...congrats~

||alis|| said...

mlm tadi berbuka mkn nasi, keputusan, aku pon frust.

tapi pakar pemakanan kata, apa yg kita makan, bukan bgantung pd frust/bahaya/gerun nyer makanan tuh, apa yg penting, kita 'selesa' ngan apa yg kita mkn so that kemudian hari kita tak 'balas dendam'.

kalau fikir frust, takut2 dari separuh beg fries bleh jadi 2beg fries ;P

kalau terasa nak mkn fries, by all mean, sila. pastu balance kan balik *yo, kidney peas rules rowks!!!!

farah liyana said...

yang frust sgt tu kenapa bro?

Y u Z z 9071 said...

aku dpt 41 patah je seminit..

huhu dpt hadiah apa cikgu...

sharamli said...

21 taun ke atas b0ley?

ainShahajar said...

eh..lupe nak jwb pasal herbalife tu

tak g korea pon..tak de wet nak g la..mahal

kita pon baru distributor kecik2 je...

n0ra said...

ha3..umur 30 br bleh kawen klu cmtu kan???
enck joe pn kene tgg lagi lame tue..

neem said...

oh tidak...

tidakk!!!!!!!!!

teamdakwah said...

ehm...aq nak cube gak taip laju2...

tp mase blaja kom dulu, lectre tu ade offer cd tp aq jual mahal..
last2 aq taip mcm tekan taip writer..

so, aq tak mampu melihat kekalahan teruk ku andai aq masuk contest taip laju tu....

SyahmiFikri said...

huhu.. skil beruang yg hebat.. aisehh.. cpat gle type.. nak kna lawan neh.. apakah hadiah menanti ku? muahhaha

atty's said...

terrornya ko joe..congrats kerana pantas menaip..

asis said...

ish..ish..ish..

sajeedhani. said...

laju gilos.
haha

faNna said...

enchek joe umur kamu 30 suda ke?
lalala~

green said...

ade try speed type dulu...sekarg try balik..ade peningktn sket...tp ranking masih ribu2..ciss

~Cinta Cukulet~ said...

huhu pantas dan tangkas..saya pernah buat gak tapi malas nak siar sebab hasilnya mengecewakan wakakakakaa

Syima Syaz said...

hahaha joe
berangan ekkk??
well,saya pernah menang jadi JUARA utk keyboarding contest masa study dulu.nak tau saya dapat present CAMERA tau.(masa tuh zaman kamera ber kodak)..dekan tuh kate hadiah tuh mahal gile.Sampai dorm excited gile.tapi bukak2, kamera manual yang 1 snap kena zass zass ketup! snap lagi zass zass ketup!..survey kat kedai KODAK, harga nye RM50 jew.Mahal betulll...
Tapi tk kisah lah...janji MENANG!
Saya punye type paling laju dan takde salah kat faculty tuh mengalahkan senior..peh..bangga..

hurulaini said...

kebluran melampau...apa yg ko frust?

Miss Hazzy said...

laju gilak menaip...tak bleh jadik ini macam...huahahaha

Jard The Great said...

hmmm... jd buat ujian nih.. boleh ilang stress tak?? nak try jugak la..

tp...
tp...

tunggu aku stress dulu la.. ehehehe..

syah shah said...

kalau menaip tanpa perlu melihat teks yang disediakan, aku laju... Tapi kalau nak kene tengok teks, aku slow skett... Hohohohohoh :P :P

owh fries... sedapp...

LotsOfLove-Pearls said...

huhu..
fening2 baca ini n3...

joegrimjow said...

ade sape berani cabar???
type type
mgkin hadiah die bmw
lalala~

Ivy Metaga said...

yessss..aku telah berjaya menaip 18 patah perkataan dalam setengah saat muahahahaha..

sila percaya walupun tipu belaka =p

sally said...

bohong yaa..
meh sini nak rotan..
biasa dia ya..

tehais said...

Test speedtest joe speed :P
kesian sofiah tu.hehe

mugiwara said...

cubaan pertama.
untuk bahasa melayu = 17 perkataan betul, untuk bahasa indonesia = 20 perkataan betul, untuk bahasa inggeris = 38 perkataan betul.

masih lambat. tp aku terfikir.
kenapa bahasa inggeris lebih mudah ditaip. mugnkin selalu taip perkataan dari bahasa tersebut atau papan kekunci ini memang mudah untuk perkataan dari bahasa orang inggeris sendiri.

puterinurzahra said...

hehe..memang a xbetul
sape yang buat je tau yg tu xbetul..

nak tau betul ke x..ha kene cuba la

Yunus Badawi said...

100 perkataan seminit tu laju bro. Aku yg menaip guna sepuluh2 jari (dulu pernah ambik kelas menaip masa belajar > 25 yrs ago!) pun tk dapat sepantas tu.

LaLa♥ said...

trima kasih gudluck tu..
jangan makan fries banyak2,carbs!
nanti gemok

pink_butterfly said...

ble la apply jd secretary...

Monkey D Luffy said...

tolong aku taip blog

kakaka

MSR said...

joegrimjow : Tq bro for your dropiing by to my contest... cuma ku confius skit adakah nak masuk contest ni sbb tgk post anda tu dah lama punya? Jikalau nak join harap maaf bro penyertaan anda masih belum diluluskan kerana tidak ikut syarat ditetapkan...huhu

p/s - tapi mmg laju sungguh, beat all the records so far!

Anda Rasa Anda Cukup Pantas?

Eciz said...

lol? betul ke hanya 100 yang di uji? ke 101? ekekek. nice editing

yanmie said...

pernah dpt takat 50 je...huhuu tu pun 2-3 kali percubaan...hahhaa


www.yanmieonline.com

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW