Share

aisyah dan pr

happy sangat hari ni. walaupun ada soalan yang tak boleh jawab, tapi ku tetap happy. dah angau tu angau sampai ke tempat exam!



alhamdulillah, paper pertama sudah selesai. bak tertulis status ym kawanku, pertumpahan darah telah bermula, tapi nasib baik tak banyak darah yang menitis. semakin exam ni, semakin bnyak idea yang muncul. biasalah, manusia, keratif dengan dunianya sendiri



tadi paper math. ok. biasanya math ku boleh teka berapa markahnya. memang kalau tak boleh jawab, kita tahu. kalau boleh, memang kita yakin. tak macam subjek lain. betul pun kadang2 salah, salah pun kadang2 betul. exam katakan



ini kira math terahir buat hayatku. ceewah. bunyi macam nak mati esok je. bukan, lepas ni dah xde math dah. ni last year blajar khas matapelajaran math. memang berakhir dengan kepuasan maksimum.



~~~~~


page rank


pagi tadi ku terbaca entry ceera pasal pagerank. dalam entry tu tak de pulak cite dengan lebih detail, cuma satu link ke entry sapa entah yang ada sedikit cite. ku yang sibuk nak exam ni cuma tengok-tengok sahaja. tak dapat hayati apa itu page rank.



cuma yang bagusnya tentang page rank (pr, bukan pakatan rakyat ek) adalah kita boleh tahu setakat mana page kita di access oleh orang lain. betul ke? haha. tak kot, sebabnya hanya ada ranking semata-mata.



pr 0 memang baru sangat2
pr 10 memang selalu orang klik-klik gitu



berapa pr anda? boleh cek di bawah ni, masukkan url dan klik saja. cek la lepas ni, sebab ada yang lagi best!




Check Page Rank of any web site pages instantly:




This free page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service







tapi ku tak suka pr ni. kenapa? dia jahattttt
blogku yang sayang ni tiada ranking pun! hampes betul, ku tak tahu napa, tapi memang tiada. hukhuk. sedey....


sebab itu ku syorkan yang ini. jeng jeng jeng



alexa


nama pun dah best kan? hehe. macam aisyah. aisyah=alexa, dekat-dekat la tu. ok, yang ni ku rasa lebih mesra pengguna. boleh cek macam-macam. susah nak bgtau, kene usha sendiri. yang bestnya boleh tengok website ape yang selalu orang malaysia tengok!



ranking pertama sampai keseratus. pertama pakcik google, yahoo ke 2 dan bla bla bla. boleh tengok sendiri. nak tahu napa ku suka akan guna alexa berbanding dengan pr?



pertama-ada ranking!!

ye, walaupun pr tidak memberikanku ranking, alexa ni bagi. suka sangat. blog ku semalam ranking ke 8852 di malaysia dan 2 juta lebih di seluruh dunia. kira bawah ranking 10 ribu la tu kat malaysia. lagi semangat nak menulis. hehe. ala, boleh cek sendiri. klik je link kat bawah ni dan tengok. masukkan url kat bahagian atas dan boleh tahu.



kedua-ranking ke100

tak payah cek, ku bgtau. rasa2nya website mana yang di ranking 100?
hehe
hehe
hehe
hehe
uitm.edu.my

ye, ranking ke100 adalah website uitm, rupa-rupanya banyak yang tengok website uitm ye. menunjukkan ramainya student uitm. bekas kejap pun turut bangga!


alexa

(dah klik, jgn lupe komen bgtau, hihi)





Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

46 comments:

rhapsody LiN said...

hbt la abg joe~
mine is 90,291!!
lalalaa~
:p

NoRuLLiSzA eL FaRiSi said...

chaiyok joe...teruskan perjuangan tuk paper yg sterusnya...

joegrimjow said...

baik bosss

Anis Mohd said...

urm ..
anis pon x suka math .
leh pengsan tgk soklan math.

Jard The Great said...

Page rank aku = 3..( sbb dah lama buka blog kot... ko kan masih baru...)

Dan Alexa aku kat dunia...4,108,736

Malaysia = 46,193

hahaha... nways.. thanks for the info..

Lun said...

Jangan ingat page Rank jerk...

exam exam stdy stdy

ez said...

good luck joe..selamat berjuang!heheh

haruan tasek said...

macam tak ada ranking je nie? %&*%^&@#

sally said...

tgh exam kan..jawab elok-elok yaa..

SASYA WILLIS said...

alamak yg kiter jauh tersasar..huhuk ;(

sharamli said...

study2..

Mr PenyuBiru said...

good luck bro.

Mr PenyuBiru said...

setau aku page rank ni lebih kepada rangking dlm carian google. kalu page rank kita tinggi, lagi atas website kita akan tersenarai dlm sesuatu carian. page rank berdasarkan berapa banyak website lain link ke website kita. itu setau aku la.maybe ada banyak lagi yg ku tak tau.

KhairiL's said...

page aku kt alexa bape juta ntah aritu aku check...

lg pun aku x kesah sgt psl ni

joesygayu said...

hebat joe.. bangga org pntai timur.

Eazy Izzuddin said...

alamak!
alexa not in top 100,000
huhu

tp pr 2
huhu


gud luck exam!

Anonymous said...

aku try cek blog mahathir, xmasuk 100000 pon. wah kau lg hebat. wooot. oh goodluck mate (smbil berkata dgn accent org die keliling kau)

atty's said...

dah abis peksa ke ..lom..

SwEeTFoResT said...

hehehe..aisyah dan pr..ku ingat kan mende pe..lupenyer..
huhuhu..

Lifesaver said...

kalo PR aku dpt 1/10
kalo alexa aku dpt aku xsure...sbb aku x pndai..

CaPiQa said...

PR? cuma 1/10.

alexa? bawah 100,000.
25,567 - Indonesia
98,041 - Malaysia

tapi mengapakah cuma 5.3% je dari malaysia? waaa, x faham!

apakah?!

* teruskan perjuangan, joe! *

farah said...

info bagus nie

:)

SRISUFI said...

Joe..

dah cukup persediaan untuk berperang dengan exam seterusnya..heheh

moga berjaya ok

ilmu baru thanks

;)

Miss Hazzy said...

kemain ar pulun wat paper math...

adibahrisha said...

time kasih bg tau. skang. jom kite cek ramei2! LOL

Chem5007 said...

Try tadi but 0/10..nampak sangat blog aku x glemer..hihi. Tapi tgk Live Traffic Feed..lain..kat Aleexa pun lain. I have no idea, PR ni berdasarkan pengukuran jenis yang macam mane??.. maybe some sort of new company yang mahu promote widget baru mereka, maybe jugak dey all buat ni semata2 nak mengaut keuntungan dengan setiap kali klik...mungkin ye mungkin juga tidak.

I've tried Aleexa once..tapi tiap kali klik site ni, automatically site promotion bersama Aleexa ni akan terpapar sama. Kekadang jugak yang kuar adalah site2 porn yang ntah ape2 ntah. So, lepas tu sy dah x gune dah..sebab takut member2 opis nampak...mampuih aku..hihi.

Chem5007 said...

Technorati pun bulih gok tapi ader jugak site2 promotion yang menyibuk terpapar...itu yg potong tu.

ayin jemin a.k.a ain said...

hahaha
klakar la.nampk sgt website sy x feymes.giler ar page kmu bwh 10 ribu!

tehais said...

Hampeh tul ko nie bg aku jeles :P

Aku atas dari 10 ribu.Waaaaa ;(

Malu la nak habaq.Tp aku tak berapa malu.haaha

Er...Er...

Yang ke- 31818.Umagaihh..banyak nye no.huahua

Tp kan org kata yg banyak no lagi bagus.ekeke :P

tehais said...

Tp tu aku guna alexa..huhuh

Kalu guna yg first mesti lagi banyak no aku.hukhuk ;(

tehais said...

Lega la eh ko dah lepas paper math.

Ko tere math mesti leh watnye.huuhu

N gudluck for next paper ;)

Tirana said...

Joe..

kak tirana pun tak pernah kisah pasal page rank.. blog tu ditulis penuh dengan minat..orang masuk ke orang tak masuk ke..kak tirana tak kisah..kalau tak ada orang masuk..kak tirana sendiri la yang masuk..hehehe

Naz said...

dpt ilmu baru bro? bagus2... dan tahniah dng ranking Alexa tu. semoga blog ko ni dpt ranking 100 terbaik pas2 ni... :)

joegrimjow said...

baru bangunnn
susah tuu ranking 100
yg pntg
enjoyy

Precious said...

Heh ko nih x leh tinggalkan blog ko ni sekejap kan! Mesti nak belai2 gak ... Ranking ku 21,524 kalau x salah aku tengok ler ... tapi kat dunia aku pun malas nak sebut sebab banyak sangat. Hah ha ha ha ...
Dah2 pergi belajar ...

eNaSaN said...

joe..good luck exam..chaiyok2..


blog aku nie xde ranking langsung...ahhahahaha... ciannyer aku..hik3

Precious said...

ehhh ... aku masih boleh nampak ko duk main blog ... tuh ha turrrr ...

John Iverson said...

1/10... agak suck jgk la... hahaha... xpe la...

joegrimjow said...

bngun2 kene ngadap komp dulu
huuuhuu

Anonymous said...

gud luck in exam,,,,,,,,,,,

Ejump said...

gud luck bro...

ala..2/10 je ejam nye?...ahaha..teruk giler..

yang alexa..5,627,091..Traffic Rank...hurmm... still not in top 100,000...ahaha...teruk jgk~~

sufy said...

ku sedar diri ni memang jauh di belakang..haha

blackskin said...

Aku try Alexa je.

Ranking dunia : 8,780,106

Ranking kat Malaysia : 88,662

Kamsiah said...

salam rindu hehe...pc rosak..lama tak ngacau jo..:)

3rdmarch said...

semoga smpai saatnya anda menjadi no.1..

kawe tggu~

asis said...

SRONOKNYE DIE..

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW