Share

afiq ismail

yang ni pun 3 in 1 jugak. baca mana berkenan je

~~~~~~

yang ni ku tulis khas untuk follower atau silent reader ku yang baru lepas spm.
-ditujukan khas untuk adik angkatku, sherryxxx-

matrix atau ipta/ipts?

hanya 2 ni saja aku boleh compare. tawaran biasiswa buat a-level ke, ib ke, apa yang pergi oversea, dahulukan yang itu dahulu. banyak sangt sekarang ni tawaran ke oversea dari mara yang result tak de la gempak sangat, macam aku ni. kene pandai mencarini kes yang melibatkan dapat tawaran matrx dan juga ipta


ipta/ipts

yang ni akan buat diploma. rata-rata memang akan buat diploma kalau lepas spm ke universiti. bagi aku ini satu pilihan yang bagus. dengan diploma, sambung degree. dapat 2 certificates. pengalaman banyak. mudah untuk proses ke degree nanti. aku lihat kawan aku yang ambil diploma, cukup hebat masa degree. walaupun proses agak rugi, diploma+degree, kalau engineer lebih kurang 5 tahun baru dapat degree, tapi pengalaman memang susah untuk dicari.

kadang-kadang yang buat diploma amat macho orangnya.



matrx

aku pernah alami yang ini. aku masuk matrx dan bnyak pengalaman baru yang aku dapat. yang agak tertekan adalah dari segi belajar. matrx untuk 2 tahun atau 1 tahun ada kelebihan masing-masing. oversea?? ye kamu ada peluang. macam diriku sekarang. untungggg. persedian ke oversea setahun sahaja. tambah lagi, kalau kamu perform elok masa mtrx, ade program lecturer matrx. lepas matrx, hantar sambung degree ke oversea, biasanya manchester, hanya 3 tahun dan balik khidmat untuk jadi lecturer mtrx. belajar pulak, memang kene struggle lebih sebab hanya ada setahun. bagi yang suka main-main, kene slow-slow kalau nak pergi matrx. kene ingat, banyak kes, naik sem 2, ramai yang bertukar pergi ke diploma. sebabnya result sem 1 di mtrx bawah 2, ke 1.3, yang ni aku tak pasti. kene check balik. nak bgtau, tak mustahil kene tendang.

kadang-kadang yang amek matrx amat hensem orangnya



~~~~~



aku ada 8 orang anak sdare. banyak??? memang banyak. nasib anak bongsu. balik nanti yang dah boleh cakap, pandai je sebut kete control, helikoter control, motobot control

haishhh

pening papa joe dia!

ok, dieorang semua memanggil aku dengan gelaran papa joe. dulu masa 1st anak sdare aku dapat, mahu biasakan dengan gelaran "uncle su joe". tak jadi sebab panjang, so sekarang, papa joe. pendek dan sexy. auwww

yeahhhaaaa

ku dah jadi papa

6 lelaki dan 2 perempuan. hari ni ku mahu cerita pasal ke6, afiq ismail nama dia. masa aku sambung belajar ke sni, umurnya baru 3 bulan. sekarang? dah nak cukup setahun. bulan mei ni besday dia yang pertama. happy bithday afiq ismail. papa joe shayang afiq!!!


-ni gambar sebelum datang sini-



nak tau sekarang dah beso camne???

jeng jeng jeng



-gigi 2 batang-



-masam sebab lambat dapat susu la tu-



-olololoooo-



-penat bekerja-



dan gambar ni paling aku suka
ada iras papa joe die sikit
hehehe
mana tumpahnya muka anak sdare kalau tak ke muka pak sdare dia
lalalala~

jeng jeng jeng


saye afiq ismail
mahu berkenalan?
kene mintak izin dengan papa joe saye dulu



~~~~~~


pak belalang dan mak belalang di bilik. proses menukar lampin!!!

"hari ni ayang amek hartini plak"

"ok ok, sayang amek haiqal"

"senang kan kerja berdua ni"

"betol, nasib baik suami sayang ni rajin buat kerja-kerja kotor ni"

"ala, najis budak. anak kita jugak ni. nanti kita dah tua, dieorang plak yang akan basuh najis kita. kalau bagi bibik yang buat semua ni, alamat nya dieorang pon segan nak basuh najis kita nanti"

"sayang stuju. tapi kan..."

"tapi ape?"

"lepas ni maksimum skill yang ayang boleh buat, cukup untuk lahirkan 2 orang je. jangn guna skill untuk dapat 3 serentak. susah nanti kita"

"kalau ada rezeki, apa salahnya"

halimah terdengar mencelah

"skill apa bu, abah?"

pak belalang dan mak belalang berpandangan sambil tersenyum






Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

73 comments:

milimilo said...

review asasi xde?sbb aku bace arini ramai blogger xtau nk plih antare asasi or mtrx..huhu

gmba afiq ismail terkeluar gigi 2btg tu paling comel..huhu

pepon,anak sdare ko xleh lwn aku..aku ade 19org..ujung bulan ni akak aku bersalin,cukup 20org..nasib nak bongsu gak..heee :)

♥ cik intanurulfateha ♥ said...

.ehem ehem
.nk tau skil dpt 3 :P

lea said...

gambar yg 1st tue nampak cm muka ko...
btw...comey la anak sedara k tue

joegrimjow said...

tanye pak belalang
lalala~

a.b geldofg said...

hehehe comel...geram tgk

Monkey D Luffy said...

ambil diploma memang banyak kelebihan... yg lambat dan susah itu yg lebih untung kan

anak sedara ko comel

nurafiqah idris said...

cute bangat anak2 pak su joe
haha

minx said...

ok...aku xsabo nk tgu november nnt..aku pon nk dpt ank buah gak!!!!

DeQ-Da said...

pic yg gigi 2 btg 2 comel seh...

eeiiiii...geramnyer...!!!

comel+cute sgt...lg2 kt pipi die 2..

sharamli said...

c0mel

shinawawa eyenie said...

comelnya anak sedara die...

teamdakwah said...

pasal hensem ke x muke dak matrix tu xtau...diploma macho tu ok la...sebab habis diploma umur da.....

pepehal...anak buah hang comey..cam muka papa joe die...

tp anak buah cek lagi cute kot...hehe

rhapsody LiN said...

sangat cute itu afiq~
nak jadi mama Lin boley x??
haha..
:D

faNna said...

Aik nak kenal dgn anak sedara, kne tanya papa joe dia dulu? Haha.btw, comey la afiQ.

patungcendana said...

like uncle like nephew...hehehe

re: jgn sampai terbabas sudaaa

aku ingat nak buat drift hari tu kat LPT...tapi tak jadi...huhuhu...
so...tak terbabas la...:-)

paan said...

ala comel2 ..kuci-kuci pampers hey..

SuFy said...

ni komentar utk dak kicik afiq ismail tuh..

"meh cni, mama sufy gigett...hehehe.."

pix 1:
adeihh..comel sgt..pndai posing g tuh...huhu

pix 2:
amboi..mentang2 ade gigi 2 batang..snyum smpai x nmpak mata...hik2

pix 3:
persis sorang model lelaki la..owh, nice dressing...hee

pix 4:
wow, ade lesung pipit lar...nak jugak!:-P

pix 5:
slmt haru buruh..sian dy byk keje kat opis..ngee

pix 6:
waaa...sebijik mcm papa joe...nak kisshh cket bley?haha..

btw, luv kids so much..muahahaha.. XD

momentinlife said...

owh pesan aku kt adik aku..
1st amik matriks!
klu xnk, masuk STPM,
klu xdpt bru amik diploma..
last choice IPTS..
(hidup kene senangkan parents, & matriks lg senang nk masuk U/degree...) =p

Festivamente Cantabile said...

Haha.. Yeah! Teramat konfius nak masuk mane neyh.. Poli jew r susah2.. Haha~ XD Jk, jk..

.Anna. said...

cumillnyee baby!

mo0ney said...

wei.betullah.sebijik.comel.tp kau xlah bro.ko dah besar.haha

IxoR@ said...

alolololo...comey nya dia...cam muka papa joe masa kecik tak ?

meh sini...geget pipi skit!

bEEdLE d' bARd said...

matrik best..tp blaja sgt tensen la..

alar baru 8..aku dah ade 16..dan insyaAllah tahun nie akan dpt lagi 2 org..=)

ape2pun, afiq sgt comel..nak2 agi gmbr nmpak gigi tu..=)

tehais said...

Er,papa joe.Nak no tepon afiq ismail tu bleh?lalala~

AWAS pada orang lain.Teh ais dah chop dia!!!

tehais said...

Takkan dgn anak pun takleh share skill dapat anak kembaq kot.hehe

joegrimjow said...

nak kish afiq ke nak kish papa joe die?
lalala~

HuRuL_AiNi said...

salam..
comel sungguh afiq..hehe
nanti aku bagi rosemon ngan dia...ehehe

Ivy Metaga said...

ho ho ho...budak tu membuat jantung ku bergegar hahahaha, comel nyaaa..kirim salammm...
nanti sy ambek si afiq tuh =p

babymiLosh said...

kamu mawu ckp yg kamu kamu neyh hemcem la yer? ngeh3..

papa joe afiq ni nottie kan afiq??

Ilidina.. said...

comeyla si afiq nie..hehe..pipi die rase nk cubit2 aje..hehe..joe, nk knal dgn afiq bole?comey2...

joegrimjow said...

ooh
afiq da jadi lebey glamer dari ku
waaa

cambesje said...

matrik lg besh~~
sye dpt ank sedara kedua bln 9 ni..hahahaha.. anyway cute la bdk tu.. tp x mcm uncle joe dia pown.. hehehe

naddysh said...

chumey nyer afiq tuh~

besh nyer dh ade 8 org ank sedare
nad baru ade 1 jek!

nway
4 me, matrix is da best!!
idup kmpp!
wah, tetibe!

MH said...

comey nyer Afiq tu...
Anak sedare comey tapi pak sedare hambar...hua3

––––•(-•Oº°‘¨ ie3za ¨‘°ºO•-)•–––– said...

hak3..

ko x boleh nk lawan aku

aku ade 16 anak sedara wakaka..

8 laki 8 pompuan hihi..

KhairiL's said...

huhu
comei anak ko
eh silap, anak sedara ko

pink_butterfly said...

canteknyaaa mata baby afiq....

one said...

waa..comelnye afiq, sume pic afiq
aku suke..comel btol...pic 1 tu
comel..cm joe...pic muka msm tu
pling kiut, sbb wat muka slamber je..
bln mei ke besday die, bile besday afiq, joe? heehee..nak
wish gak ar..heppy besday
afiq..nnty kta smbt besday sma2
ea..suka btol lah tngok pic2 ank
sdare joe nie..wat hati tnang je..nama pn comel..AFIQ ISMAIl..
comel..comel..comel..comel..comel
kiut..kiut...kiut..kiut..kiut..
comel..comel..comel..comel..comel
kiut..kiut...kiut..kiut..kiut..
afiq comel dan kiut..

Kimi said...

matrik is too fast too furious.
tapi, matrik ialah 1st choice sebab pemilihan student untuk UPU degree mengutamakan matrik dulu, then STPM and lastly diploma.

IB? Adik aku balik hari ni ckp dah de sorang kuar dari KMB coz gila sebab tension sgt amik IB.

Pak belalang...pak belalang...lalala~

joegrimjow said...

ib susah
wlpon ku tak ambik ku tau susah

et said...

uhummm...

sekadar bkongsi...matrix bg peluang nk perbaiki reesult pd sape2 yg spm result cam agak tidak menonjol berbanding yg len2...ok la..
mmg semput laa...but stil ok...pandai2 manage diri yek adik2 ku...(sye msokong sbb x-matrix...LoL..)

stpm, kalu anda sungguh bijak, make, jemput la amek stpm..^^ des!

satu g...which one should i call u, papa joe or pak belalang? mmm...musykil di sini...dan tlg kem salam pd afiq, tanyekan die, mahukah die bganding ngn anak sedare pompuan sye? ^^

shinawawa eyenie said...

maTRik the best!!.
walaupun 1 tahun...
byk dibljr d mtrik..
stkt leh jmpa hnsem..cute..cntik..pondan...n pa2 jer...
KMK the best!!..
jgn mrh ydp KM melaka ek..

Zaiy said...

comel la anak u papa joe. =p

syareena said...

comey baby tu...

Ilidina.. said...

mesti ah afiq femes dr awk joe..die comey lg dr awk...hehe..

syareena said...

comey baby tu...

SyahmiFikri said...

muahaha.. btoi 2 milimilo.. ramai yg pening asasi gak..
joe anak sdara ko mmg comei.. muahaha..
tetmbah gambo gg 2 batang.. muahahha

xuen adyla said...

kadang-kadang yang buat diploma amat macho orangnya.<-- apa maksud frasa ini

dan

kadang-kadang yang amek matrx amat hensem orangnya<-- frasa ini

************************************
afiq ismail sangat comel

dan gambar ni paling aku suka
ada iras papa joe die sikit
hehehe
mana tumpahnya muka anak sdare kalau tak ke muka pak sdare dia
lalalala~

ayat atas ni aq setuju sangat

aq rasa one day when u have ur own kids u will be one great father

sincere thought and i believe u can

May Jiuan said...

Cute Baby!!
:D

joegrimjow said...

diriku blushing~~~

||alis|| said...

joe, kalau dah ada anak sendiri nnt, anak itu nak panggil ko apa? dah anak2 sedara panggey papa joe.

aku tawu.

panggey abi. tak pon ayah.

nak jugak lesung pipit lesung batu afiq.. acik alis sebelah pon takde.. huhuhu.. tapi tetap maintain comel.

piKOk said...

chumelnyer sumer!!!=D

yg asasi xde pon..
btw,thnx 4 da info..;)

green said...

blajar kat mane2 pn ok..kt nak kejar ilmu..
emm..yg penting pilih jln yg kt nak..
oversea..malaysia..nak abez cepat..course ape..
????..
ak suke n enjoy course yg ak blaja sekarg..dan harap dpt kekal keseronokan die bile kerja nanti ..
kalau kn kerja selama 30 thn..
ak hrp..30 thn tu ak enjoy~
bkn nanti mase nak bersara..

Naz said...

ingatkan anak ko... hehehe.. hensemnya..

ana said...

matrik best...
stpm lg detail blajar....

n a r d indie winkie said...

matrik tough jugak. memang orang2 yang hensem jek berjaya mengharungi. haha.. papa joe, nak kenal dgn budak kecik tu boleh?

anis said...

ok fine .
bdk tu sgt comel .
sgt2 comel.
gmbr die tdo tu terbaik ..

nabilah hana said...

comel
gmbr muka masam sbb x dpt susu tu yg pling comel
hoho

ayin jemin a.k.a ain said...

aiyoo...ramai yg cakap anak sedare joe comel..
sy nak cakap dia hensem la.
;p

DilOt said...

comelnye budak tu...suke tgk muke die...

vidadarisakura said...

saya sebagai pewaris sejarah rita rudaini ingin membooking budak afiq tu sebagai calon suami saya.


sekian.


sumpah comel gilak budak tu.hee

asis said...

alah2..gigi 2batang

WeBViDeOKLiP said...

comel gilerr budak nie
huhhuhu

Farah Amin said...

comelnye afiq...

evilhoney said...

pengalaman kena buang after 1st sem d mtrx..hahaha..kelakar la..asek maen2 je..skrg da dgree d uitm s.a..nyesal nya dulu x stadi btul2..tp semua nya ada hikmah..happier now.

~Cinta Cukulet~ said...

saya sayang matriks hehe

comel la afiq huu

suhaila-ab said...

fuyoo..hensem giler....bukak pak sedar...tapi anak sedara...huahua..salam kenal...jalan2 jumpa lak...singgah la kejap...guano deme..

Babyjane[The Juliet] said...

comelnyerrrrrrrrrrrrrr
:)

Ilidina.. said...

mamat matriks mmg ensem2..hehe..tk dinafikan..matriks melaka rmai mamat ensem..

one said...

joe..terlbih dahulu nk mintak sory
sangat2...arap papa joe die maafkan
ksalahan ku, ku tlah terambik satu
pic afiq yang per1 tu wat walpaper
enset ku...heheee..cumil sangat2
afiq ni...x bleh nak lupe
plak..hehe..arap papa joe die
mbnarkn ku mngmbilnyer...ku btul2
suka akan afiq ismail
ni..cumil..cumil..dan cumil..arap d
maafkan ksalanku..so qiut lg cumil..

Nem0 o0h Nem0 said...

alahaiii comell nyerr! geram tgk..

epalgreen said...

comelnye die..
geramnye :)
yg waktu die tunjuk gg 2 btg tu..
comelnyerrr..

hehehe

;p

Eazy Izzuddin said...

so cute!...
xD

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW