Share

mat bunga berbicara

bohsan satu

"arghhh, tensionnye aku. apa kita nak buat ek?"
"jom buat sumthing yang orang akan ingat"
"aku ingat nak naikkan mata wang pound"
"haah, betulla. da lima da skrg, kita bakar british bank"
"haha, budus, nanti semakin turun la matawang"
"ye jugak, jom rompak bank"
"llods ke natwest?"
"maybank"
"yang tu malaysia punya, hampess"
"haha"

bohsan 2

"men manopoly joom"
"tak cukup, ajak r sorang lagi"
"sapa? jiran? nanti kene tangkap khalwat plak"
"men je pun, bukan buat apa2"
"men ape?haaaa, gatai"
"ko yg pk bukan2. aku nak ajak shasha, dia kan jiran gak"
"ye gak. men je la 3 org"
"joooom"
selepas 2 jam
"aku dah bangkrupt...men lagi skali"


bohsan 3

-video love story di pasang-
"bapak r muka, cun gampang taylor ni"
"dapat bawak balik sorang camni kat malaysia, bangga org kampung aku"
"tak de cacat cela langsung muka. fuuhhhh"
"mamat ni hensem gila"
"wei wei, geli aku... tapi hensem gak r"
"aku pun nak kalau balak camni"
"ko laki, napa nak balak. awek la"
"kan aku cakap kalau"
"ko tak nak aku?"
"cet, ko buat apa, bulu bnyak"
"bulu la sexy, auwww"

bohsan jugak kalau cuti lama-lama ni. harap ada sesuatu yang boleh di buat masa esther ni. hafal sejuzuk alquran. boleh kot. jom jom hafal bersama.


~~~~


hanya engineer komputer yang tahu betapa kompleknya komputer sebab dieorang paham apa yang membina sesuatu komputer

hanya doktor yang tahu betapa rumitnya sistem badan manusia sebab diorang paham akan rumitnya badan manusia

hanya cikgu yang tahu betapa susah untuk mengajar seseorang manusia sebab dierong paham akan kesusahan mengajar

nak jatuh cinta dan mengetahui kedahsyatan alquran, kene la blajar dan explore alquran tu secara menyeluruh


Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

53 comments:

adibahrisha said...

hahah ade2 je. siapakah watak lagi satu tu... sungguh romantik korang kan...

nyway about cloud 9 tu ;

klo dpt la yg besar tu wat pe payah2 i bg u..? baik i nyorokkan makan sorang2...lgi sedap...

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

hanya cikgu yang tahu betapa susah untuk mengajar seseorang manusia sebab dierong paham akan kesusahan mengajar

betol!!

nurain said...

aku suke men monopoly game. lawan ngan komputer. tahap tycoon pon kalah wa ckp lu.

aku hebat.

aya harith said...

nak hafal quran ke?
gud lak..
istiqamah ye..

sHwEeT ByAtcH said...

bosan..

tema hidup aku pd bulan ini

milimilo said...

bagus gak idea hafal quran tu..aku hafal juzuk amma je..tu pn ade gak surah yg dah lupe..
hafal quran,bdose kalo lupe..kalo xnk bg lupe,xpyh hapal..eh,boleh ke?huhu

SuFy said...

salam ya sohibii..betul, memang kalo explore satu persatu Alquran fuhh memang dasyat...terlalu tinggi darjatnye..terlalu besar dan agung Yang Maha Esa..smg awk terus mendekati Islam walaupon berada nun jauh di sana...hehehe..lg satu, bykkn la entri yg berunsur keislaman..msti best..tq^_^

nur-al-AIN said...

hanye org bcinte, tau sakit bcinte..
waaaa~

xuen adyla said...

bagus...

i nak g party ni

Shafie said...

salam..
tq komen tu..
hehe tatau nk komen mana..so tggl cni :p
mmg tade chatbox ek.. :D

jom cari durian lg..
mkn lg 3 biji..ahaha

lya said...

x suka mat bunga
suke mat jiwang

joegrimjow said...

. looh, jgn la lupe. kekeke

shinawawa eyenie said...

nsb mnghrgai ckgu..hehe...
bgs r 2...hfl al-quran
truskan usaha

Babyjane[The Juliet] said...

entry bermsg
bgussss
:)

.aku Josh. said...

otak makin kreatif ketika boring ek.
:]

muhammad aneff said...

mana cite blalang..??
waaaa..!!!!

unbelieveable...peace..!

xpe2, wlopon x de blalang...
ku ttp setia ikuti blog mu..

huhu..:)

joegrimjow said...

pak belalang tension sbb liverpool kalah
so
hold dlu

redbirdfe said...

kelakar seyh citer ! haha

JLaa KiMStER said...

"hanya cikgu yang tahu betapa susah untuk mengajar seseorang manusia sebab dierong paham akan kesusahan mengajar"

true..true..
[first time drop my comment here. nice blog]

name shayew niza. said...

hanya niza tao betapa ngntuknye saye dikala inih...

ecececehh...



joe
sy dok usm penang...





ur mom dok kelantan ya..
sy pon owg kelantan..
area mane?





=P

epalgreen said...

betul..betul..betul

:)

farah liyana said...

bohsan 3 paling kelakar.

haha.

~Cinta Cukulet~ said...

baguslah hafal A-Quran..daripada hafal lirik lagu...uuuuuuu..insaf rasa

one said...

Blehkh hdp akn tjdiny smcm ini, hdp yg sllunya snang mjd ssah oleh krna buhsan mmbuatkn msa yg lpng tdk dgunkn sbek2nya..

Aku=buhsan: "aku sngt buhsan mmkirkn ssatu yg susah, bg aku sngt suka mmkirkn ssuatu yg snang. Snang nk jd engineer, sng nk jd doktor, sng nk jd cikgu, sng nk jtuh cinta, sng nk kya, sng nk sng...senang2 dtng la keumah..hee(ku snyum) aku nk yg sng je.."

Oleh krna buhsan, yg snang mnjdi susah: "aisey..aku dh wt keje ku yg sng jd ssh, sdangkn ku bnci yg ssah..buhsan3"
Mat bunga brbicara

joegrimjow said...

mat bunga part atas2 je

Monkey D Luffy said...

dalam rumah ko ada GAY ker? aku tak yakin ko masih SUCI... ;p

green said...

pernah nak try explore..tp time tu xde guru..bahaya..

lea said...

hanya doktor yang tahu betapa rumitnya sistem badan manusia sebab diorang paham akan rumitnya badan manusia

yg ni aku sokong
coz aku memang ngah pening nk menhafal penyakit2..aduh..huhu

Ma'am_Chelsea said...

Pak Blalang pun liverpool punye supporter kew?

=P

Beautiful Disaster said...

yang part buhsan 3 tu kelakar. tapi yg bawah sekali tu aku setuju sesangat. meh meh. kite g hapal quran meh. hehe.

@t00neY r00neY® said...

subhanallah..
buhsan kah?

NIMI♥ Co. said...

wahh ske ayat2 terakhir tue...
hanya hanya dan hanya tue..
terasa nak jadi doktor laks nak tau pasal sistem tubuh badan ni..
sedey result tak cukup bagus tuk jadi doktor..
aaahhahah


asal takde shoutbox??nah amik ni::

tu pasal r kene dating pepuas nnti balik IPOH asyik kene dating ngan u all je..hehhehehe

no name said...

ei, joe hang kat sana involve ngan any non-curricular actvities x? hang xnak try run 4 student council lg ka? aku menyokong hang dr belakang!!! rugilah jo bakat2 terpendam hang.... leadership, public speaking.... aku ingat lg hang kat ma3x dulu slalu je berebut mic dgn en.azman=ayahanda hang tu... lbh kurang mcm pak belalng ngn hamdan lah jgk...

joegrimjow said...

omputih
kureng skit

Gnet said...

oh hey
im linking you :)

ajeng said...

Salam..angin sudah membawa saya ke blog ini.Wuah,harus beberapa kali membacanya untuk bisa mengerti.Bahasanya melayu sekali sih.Setuju dg 4 kalimat yg terakhir.

Dan hanya Dia yg tahu kita..

amiza said...

opps...singgah jap ilangkan bosan...huhuhu

Jard The Great said...

gler buhsan korang ek.. hehehe..

dejavu said...

rompak maybank?!
baik rompak swiss bank..
duit prompak prompak professional antarabangsa semua simpan duit dlm bank tu...

*kalau x pecaya..jom tanya pakcik google..hahah

momguess said...

hanye bloger yg faham aper makna bile keje buat n3... wakakakaka

Ivy Metaga said...

ala...cian bosan erk..takpe buat je tak bosan huhu..

HuRuL_Aini said...

salam...
hahaha...mula2 baca gelak...
dh last tu...aii, speachless betul...thanks sbb ingatkan bro...
~toward becoming hurulaini :) ~

♥Hernee Nazir♥ said...

slmt mnghafal Al-Quran yek..chaiyok2..

patungcendana said...

hanya aku yang tahu betapa susahnya jadi aku...hehehe...

pernah datang UMP ya...datang la lagi...then...cari aku...kat pusat bahasa moden...:-)

ciK LyndaWawa igUana said...

nak ikut main....

Eazy Izzuddin said...

huhu...
byk ke bohsanan sekarang..
hiks..


ayat last 2 mmg betul..
hiks..
xD

syah shah said...

good luck menghafal al quran... bukan senang nak dapat mahasiswa aliran profesional yang boleh menghafaz al quran... semoga usahamu berjaya... amin.. :D :D

priandhani said...

ya nih lagi banyak bagi2 award

Preppy Guy said...

huhu...mmg suka window shopping...

btw,thank you for dropping by at my blog page..

xoxo

Preppy

Vee Violet said...

lama tak melawat...
hihihi...
bulu byk sexy?
huhuhu...
ya aw auwww...

indrawasih said...

maseh komen..
tp sapa nie ek??

nurain said...

huuu..

kejam siot..rogol gtu..aku x penah lak nengok kucing dirogol~

A Peacemaker said...

betul3x..upin n ipin

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW