Share

cinta pertama

tak pernah aku kisahkan disini perjalanan cinta aku yang penuh dengan kesyahduan lagi menghibakan. bukan tak mahu berkongsi, cuma ku anggap semua itu privacy yang akan ku story pada isteri tercinta di kemudian hari.

tapi hati bergelojak dek membaca satu entry dari kawan blog yang menyambut anniversary pertamanya semalam. ooh, indahnya saat itu

hari-hari berteman handphone. jarak yang jauh antara kami cukup menyiksa batin cintaku. maklum lah, cinta pertama dan umur setahun jagung cukup mentah untuk menilai erti cinta.

tak perlu kenang kembali kisah bagaimana hubungan terputus. cukup sekadar mengetahui aku bahagia digelar lelaki bebas

bebas seperti burung

~~~~

SELASA

"awak, klu saya tak dapat 4 flat, kita clash ek"

"apa awak mengarut ni?"

"saya baru terfikir yang saya tak layak untuk awak"

"napa plak"

"awak kan pandai, sapa la saya. jpa dapat, petronas dapat, bank negara pun dapat. saya ni, kat mtrx je"

"ishh, dah dah, jagan mengarut"

"saya serius ni"

"ooh, kalau macam tu, hubungan kita ni berdasarkan 4 flat awak tu la ye?klu tak dapat, clash? senangnya cakap. sapa saya di hati awak?"

"kekasih saya"

"dah tu? saya tak anggap awak pentingkan hubungan ni. senang2 je cakap soal clash. ingat senang saya nak kapel dengan awak? susah. tapi, awak plak tak hargai"

-telefon di letak-

RABU

awak sihat hari ni?

-tak reply-

awak marah saya lagi?

-tak reply-

JUMAAT

selamat hari jumaat

-tak reply-

SABTU

mendapat satu msg

kita clash je la, itu yg awak mahu

~~~~~

tadi call akakku yang berada di australia, katanya anak sdaraku bertambah2 gatal sekarang. tak boleh nampak lelaki hensem. bila di bawa jumpa kawan laki akak aku yang agak hensem, anak sedaraku berlaku emosi tidak stabil, badannya menggeletar...
ooh, apa nak jadi dengan yee bee ku

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

59 comments:

miSs_DeERaz said...

cinta pertama?
erm.. di mana ko? hehehe

tehais said...

Cinta pertama mmg hampeh.heheh

~miszirdawaty~ said...

wahaha~
cinta pertama kah itu....

HEMY said...

ishy...cinta pertama sll org tak lupa..tp ingat tak semestinya terkenang2..hehe

well..ini adalah sikap yg kebykn pompuan ada..sorry to say..i ckp melalui pglmn..

diorg tends to think that they are thinking the best for both..tp tak betul n tak amek kira pndgn partner...huhu..

One of the idiocy

joegrimjow said...

nasib badannn

farhana said...

wah sampai mcm tu skali die tak layan? ohh tidak..
sampai hati..haha
u kan comel asal nk minx clash?
hoho sabar eh abg faridzul..

philoColy said...

mcm lwk lak based on 4 flat..
apela..

~Cinta Cukulet~ said...

cam himawari(adik sinchan) je anak sedara awk tu hehe

joegrimjow said...

balik nanti mintak2 ok je die

bee said...

ish2...no komen..semua org mengalami bender ni..

asis said...

cinta pertama umo bape time tu???
klu time skola adt la tu..
monyet bergayut2..

g stu kne tgk gak pmpuan jnis ape..
kdg sje aje nk title awek org..

farah liyana said...

hidup single pon best.

:P

sharamli said...

len kali jgn carik yg pndy2

reen said...

apesal x jeb tag sy??x sudi ke?huhuhu...nama trsenarai tu...

Ma'am_Chelsea said...

Sabo la joe..

Klau la akak ader adik pmpuan, da lama akak kenenkan... Nak wat cmne, xde rezeki...

*Macih sudi follow akak.. lap u!!

• rOozu • said...

xsemua org bole jumpa CINTA PERTAMA yg bole kekal sehingg ke jinjang pelamin...

sad story u noe~!...

btw..savar k~!

thx for viewing my blog..

Yaniez said...

cinta pertama...bersatu dengan pernikahan.. dan kekal ke akhir hayat... =)

siannye anak sedara awak... harapnya sihat.. :D

FARIE said...

scroll tag tu, ko copy je ar aku nyer..
then check sndri code..

naja said...

lelaki @ wanita kalo bagi alasan yg tak masuk akal mintak clash - rasanyer dia mmg nak clash. maybe ada balak baru.

kalo berterus terang lagikan senang.. ini bg alasan ntah apa2. eh sori dik, akak membebel plak kat blog ko.. hahah!

$aiFuL aMiR raMaLi said...

huhu.. cyan2..

xuen adyla said...

joe u wat i mau nangis sudah

that guy said that to me...

exactly the way it is...

if in ur context it was a girl in mine its a guy..

but then i tot it was not love.. i dont consider that first.. consider it was a twist of fate..

n now i WAS just thinking that way towards nash.. complicated thou.. we talk through it but we nvr tot of clashin because we are not an item but still

tsk tsk

mizfieza said...

haah cinta pertama???erm wujud ker?

lya said...

kalo dpt bf pandai susah
kalo dpt bf x pandai pun susah
bistu single mingle je la

One said...

"cinta pertama"...biarlh privacy untk d kongsi brsma istri kelak...bgusnye..
Kuatkn smgt joe, brsbr je k...mgkin die bkn jdoh kmo...wt pe nk d knang2 lg...dr mula aku knl kmo, aku rase hdp kmo ckup lengkap...mgkin itu shje kkurngn dlm hdp kmo...ade ssuatu yg aku rase baik untk kmo kelak...ade yg lbh baik lg Allah sdiakn tuk kmo...

Aku pnh dngar ayt2 prbualn msg fon tu...pngalaman dari kwn aku...cm tu lh gamaknye aku dngar...tp dieorg xclash lak..

Aku thu ape mksd ko sal ank sdra ko tu..mintk2 la ok ea..

qishie said...

i takde bf..

so tak de peluang nak buat cenggitu.

huhuhu

Aien cute said...

ishk, iskh, aku pun nasib yang serupa. bezanya ko lelaki dan aku pompuan.

dah nasib badan.... =P

Jard The Great said...

takpe.. ramai awek lain.. haha..

Jard The Great said...

takpe.. bunga bukan sekuntum..

muhammad aneff said...

cinta pertama org 2 minggu je tahan...huhu..

abg..smalam (12/4) ade g konsert?

ardinihumaira said...

haha... bawak je anak sdara tu jumpa saya. nescaya badannya tak akan menggeletar lagi
^_^

dejavu said...

cinta pertama? uishh...kalu nk citer 1 2 muke surat pon x cukup..
aura die lain dgn cinta kedua ketiga smp infiniti...

tp jodoh pertemuan di tangan Tuhan..
manusia merancang Allah menentukan.

*aiks dejavu bg ceramahla..

JohnJenin said...

susah bercinta budak pandai pandai nih..poning pokcik..

atau adakah semata mata alasan?

hmmmmmmm

kim salam kat himawari

a m b e r h u n n said...

sori to say, memang susah la kalau asyik nak cakap bab clash je dlm relationship.rasa macam tak honest pulak.


itu girl yg selalu mintak takpe la jugak.tapi kalau lelaki yg suka buat perangai mcm tu mmg bahaya.baru kawen bergaduh sikit dh lafas cerai.kan susah macam tu.


plus, so dalam relationship sebelum kita kawen ni la nak kena train our couple cukup2.. (disudut +ve la ok.heee)

Ivy Metaga said...

hmmm..cinta pertama ada yg sedey, ada yg happy....huhu
yee bee cute lah...she soooo cute..

azuan said...

kita clash kalu awak x dapt 4 flat...
ape kejadahnya tue??

lagi bagus kalu camnie...
kite clash kalu wak solat x cukup 5 waktu...baru betoi...

jangan nyesal ko clash ngan awek camtue...p

lea said...

ko yg mane eh?
yg dpt biasiswa byk tue ker?
or yg takut tak dapat 4 flat

nenekrock said...

jgn riso joe nnti ur girl sedarla la balik wajar kah dia buat mcm tu kat kamu...ate nasib badan sabar eh akk doakan kamu dgn dia gado2 ayam je tu cayalah ckp akk
=D cheer up dear

joegrimjow said...

best lagi klu yg petama bawak ke alam perkahwin

~cik manis~ said...

ank sdare tu msti ikut prange pak sdare dy.
keke

lily aklili said...

cinta pertama????...x pernah merasa lagi..

skandal pertama hingga ketujuh adala..

cinta lepas kawin la best...

lalalalalala

milimilo said...

AHAD
so,clash la maknenye??

joegrimjow said...

ye la kot

saffa said...

Sorry.. Sapa yang mintak clash ni? =.="

P/s: Bagi Saffa, itu semua alasan jer.. lack of confidence kowt.. Real LOVE tak akan camtu.. Cinta saling lengkap melengkapi..

jane said...

joe,

dia ada pakwe lain tu! saja cari alasan. hehe!!

(dan2 pakai tanduk merah 2 batang)

adibahrisha said...

cinta pertama.

kekecewaan tu lah yg mengINDAHkan cinta pertama.

org kate cinta pertama tu la yg dikenang2. MEMANG dikenang! sebb 60% daripada cinta pertama selalunye tidak menjadi.

pelik la cinta pertama tu.

eyh jap3, cinta pertama tu sebenarnye cinta monyet ke? atau monyet bermain2 cinta kali pertama?

ah pening. sambil berfikir [agaknya aku ni pna bercinta kali pertama ke tak? atau aku tak pernah bercinta lgsung? atau bercinta tu ape?]

klo la aku berani. aku nk tanye mak soalan ni.

"CinTA tu ape eh mak?"

CiK AiDa said...

cinta pertama??hohoho~~
urm..kemaskini tue maksudnya..mau di update la...sbb sudah lama ditinggalkan...ada paham?

SuFy said...

salam, buat pmbaca semua..bese la tu, sape yg x suka ada cinta pertama..mesti best kalo smpai ke jinjang pelamin...cinta ni mcm anak panah la..sekali terlepas,kalo mengena memang dasyat..but wateva it is..single is simple..couple make trouble...sincerely...gud luck taw..^_^

paan said...

aku rasa macam dah baca blog ko hari-hari.tapi ada gak citer yang terlepas...kisah benar ke nie ??

joegrimjow said...

rini post due cite...
entah la kesahihan dia

naddysh said...

cinta pertama???

hurm
ntah laa
setiap kali kapel bru pon pggil cinta pertama
hee~

nurain said...

tajuk lebih seswai.

-cinta 4 flat-

Festivamente Cantabile said...

Cinta pertama? Jajaja.. XD
Mine ish.. Kinda sux~ But oh well.. >.<

epalgreen said...

err..
cinta pertama susah nak lupa..
isk

;p

A a D i I ? said...

apsal isnin tader? hehe.. =)

~ujicham~ said...

kalau suka kat seseorang, jgn berikan kesemua hati anda. simpanlah untuk isteri. cintai isteri anda sepenuh hati.

neem said...

huahua.. xde jodoh. ahakks

no-name said...

joe, blh ke kalau aku kate, isteri ko rugi... sebab cinte ko untuk dye sekadar saki baki.. hasil bile ko x dapat nak petik permpuan lain... belum kahwin lg dye dah dimadukan.. nape ko x simpan cinta utk dye... yg akan tunggu dan teman ko sampai ko tue? x pernah bosan dan sabar dgn ko?? tp ko blm ape2 dah bosan menanti, kan? blm ape2 cinta ko utk isteri dah dinodai dengan cinta utk pompuan2 lain kan? kalau ko simpan cinte ko utk isteri ko, dye yg mnjadi pujaan, bunga yg x pernah lg dipetik akan jd milik ko... hanye ko sorang.titik huahuahuahuaaaaa

Anonymous said...

nmpk sgt xmtg and kebudak-budakkan...kta je la nk mntk pts sbb dh jmpa owg lain..bg alasan 4 flat plak..huhuhu

Sha-na.Szied said...

privacy yang akan ku story pada isteri tercinta di kemudian hari.

sian bini joe.. :p

tp mesti jd memori time Cucu joe tanye joe nnti..

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW