Share

2 bulan 2 hari lagi

ooh, fikiran selalu terbayang akan malaysia. tiket sudah di beli, tunggu masa untuk balik je. adakah kat sini tak best? tidak, sebab terlalu rindukan kg halaman.

entah klcc dah semakin tinggi ke x
entah pavi dah jual brg murah2 ke x
entah pantai cinta berahi dah semkin bersih ke x
entah kbmall dah ada wayang ke x

boleh je tahu dengan menanya kat orang, tapi tahu sendiri lagi masyuk. seperti roti canai, buat sendiri dengan beli kedai, jauh sedap buat sendiri. sama juga dengan beli sendiri dengan orang blanje. kenikmatan membuat dan di belanja itu ada memang hebat perasaannya.

sebut roti canai, ku telah bedal 3 biji pagi tadi. sedap! home-made (kuah je kot) terima kasih pada p-san. terbaik!!!

~~~~~

halimah dan hamdan di padang permainan. janji halimah dengan amirul untuk berjumpa bermain jongkang jongkit. nak tak nak, hamdan kene tolong ikut sekali

"halimah ni hebat betul la, kecik-kecik dah ada orang minat. kalah abang hamdan tau"

"hehe. cinta bang, usia kecik pun boleh hadir"

"berfalseto la pulak"

"hehe, biasa la tu. bergaul ngan abah"

"tu ha dah datang, suka la tu"

amirul datang bersama bekas di sisinya

"assalamualikum"

"waalaikumussalam. waah, awalnya awak datang hari ni halimah"

"abang saya teman. ok kan? lagipun nak main jongkang jangkit je"

"ok ok. ni ha, saya buat khas untuk awak. kek lapis 3 rasa"

"3 rasa?"
-hamdan tertanya-

"kasih, sayang dan cinta"

"aishh kamu ni. kecik-kecik dah pandai ye"

"hehe, biasa la tu bang. tapi ni untuk halimah, terpulang la halimah nak makan atau bagi he kat sapa-sapa pun"

"halimah nak makan dlu! abag jgan ambik"
-di suap kek dalam mulut-

"wah, sedapnya! abang tak boleh makan. halimah je yang boleh. amirul buat untuk halimah je ni"

"bagi la skit kat abang, nak try jugak"

"tak boleh, tak boleh"

"ye la, ok, abg duk kat tepi, main la jongkang jangkit tue. abg nak layan novel. kul 6 kita balik"

-halimah dan amirul main bersama. gelak ketawa boleh di tafsir mereka berdua gembira bersama. setelah amirul beredar, halimah dan hamdan berjalan pulang ke rumah-

"ibu masak apa la ek bang, lapar la plak"

"aishh, kan da makan kek, lapar lagi? napa halimah tak bagi kat abg kek tadi, biasanya selalu je kongsi kat abang"

"cuba abang rasa"

-hamdan try-

"buwekkk, masinnya!"

"agaknya die tertukar gula dengan garam kot"

"ces, nanti kene amirul tu dengan abg"

"tu pasal tak bagi kat abg tadi, nanti kan kecik kati dia abg cakap macam tu"

"ooh, pandai betul halimah ni. nak jaga hati dia la ni. bagus-bagus"

"anak perempuan mak n pak belalang katakan..hehe"

nota kaki : soal bisnes nanti story next time, tunggu follower dah sampai 200

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

45 comments:

eazy said...

kek lapis 3 rase.
aum!
kasih sayang cinta lagy
wah.arini cite bersih aje kan?hehe

.aku Josh. said...

welcome home.. :)

milimilo said...

woah..bagosnye halimah..
aku prnah bace 1tazkirah pasal sifat nabi..ade pompuan kristian saje bg limau masam utk nabi sbb nak bg nabi marah tp nabi snyum n ckp sdp.pas pompuan tu blk,shbt nabi tnye apesal nabi mkn sorg2,nabi pn ckp la sbbnye masam.pompuan tu tros insaf pastu..cmtu r lbeh krg kot.

.aku Josh. said...

oh..cari pic-gmbar?..

haha..cari kat at my sidebar.

atas ruangan mygirlf-friends.
iaitu my boy-friends.

nombor 2. thats you kan?..haha.

hope u like it.

joegrimjow said...

. mmg amik dari cite nabi, ubah suai skit, hope dapt tiru junjungan kita

. lusyah2 selalu tak elok

aya harith said...

suke bace crite kali ni =)

Anis Mohd said...

pintar benar halimah tu ..
hahaaa

redbirdfe said...

kbmall ade wyg? berjame la nk ado gak..ko kuat sosial bdk klate...hok ado mall so ni pun,....lebeyh doh. paroh paroh

xuen adyla said...

en joe nak try x masakan sy

*letak garam sekati< dengan niat menduga

cik siti penguin said...

halimah ni kecik2 da pandai ;D

naddysh said...

hurm
dh lame tak rase
kek lapis 3 rase~

pink_butterfly said...

bgusnya halimah tu...

pndai nak jaga ati org skeliling...

LiTtLe DaMSeL*MuLtiVeRs said...

wah....blk cni yer (#_#) yea-yea....leh la makan jemput2,cendol,ketupat da :D

eazy said...

encik joe,jom jalan jalan kat melake =)

joegrimjow said...

. jgn la sengaja, kutuk terus r

. cendol?ketupat?waaaaa

. jom jom, nak round mlsia

lya said...

moge selamat tiba di mesia
;DDD
klcc sudh semakin rendah
pavi semakin murah2

tehais said...

Wah wah,jgn lupa bwak blik sorvenir ;P

Eh clap,bdan vin diesel.Heheh

Eazy Izzuddin said...

selamat kembali..
leh join2 lepaks..
xD

n a r d indie winkie said...

wah..nak balik malaysia encik jow ni. smoga selamat sampai ke tanah air. :-)

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

joe!!

balik cepat!!

minx said...

meh sni aku tlg jwb:
entah klcc dah semakin tinggi ke x
~mkn tgi...lenguh nk mendongak skrg ni..
entah pavi dah jual brg murah2 ke x
~mkn murah..skali pg PV..kalo xkuar rm1k x ckp..hoho..

n a r d indie winkie said...

marilah bertukaran link encik joe..

joegrimjow said...

. jom lepak2 bersama

. jow?? joe sudah

. da jadi cam vin diesal da skrg ni..auuuww

SuFy said...

salam joe...urm,i think u should put chatbox la kt u punya blog...baru happening sbb ramai peminat..adusss...heee, just pndapat...anyway, nice story arini...^_^

~cik manis~ said...

home made roti cnai mmg sdap.
lau kdai pnye mcm mkn getah -_-'

lea said...

kbmall xde wayang lagi...huhu


baek sungguh halimah tue yer..
pandai die jaga ati..
kecik2 dh pandai..
bagus2

MariaFaizal said...

How i wished i could be as sweet as Halimah :)

Thanks for sharing this dik..

joegrimjow said...

. xrety shoutbox

. cite adjus

muGiwaRA arTuL said...

hahaha...
nice story anyway...

neem said...

rindu kat bangkok.. T_T

nak balik umah.......

thun lepas balik 2 minggu je. sbb airport kat bangkok kena kepung masa tu gara2 masalah politik.

hm..skrg pun x ok lagi.
x payah ada PM lah thailand. waaaa. benci.

bee said...

ha...
klcc-masih x berubah di tahap yg sama..
pav-da dae mix selling..murah ade mahal ade...
PCB-hoho..da mkin lawa..
kbmal-tiada wayang..bandaraya islam..tok guru nik aziz...mane bley ade bender gitu...hoho...3 tiga lapis...???sedapnya...

SuFy said...

blaja la..best kalo ada chatbox@shoutmix so bole tumpang bagi idea...mesti ramai suka..cheh, mcm artis plak...^_^

farah liyana said...

selamat kembali ke tanahair.

:)

Monkey D Luffy said...

singgah klcc belanja aku

joegrimjow said...

. nape gtau....

. xbalik lagi

. ok ok, boley je nak blanje

Jard The Great said...

bnyk dah ko update.. hehe.. rajin2...

pandai le halimah jg hati.. hehe...

ko buat business ape wei?

tHEoNeANDoNLy said...

selamat pulang....!!

nur-al-AIN said...

klcc x tmbh tggi,
semakin panas je.
hehehe x)

myatiqah said...

owh..ore klate upenye..kbmall ttp xde wyg,jgn risau,akak rs lg bgus bgitu..(akak?mcm da tua sgt aku neh..adoii...hahaha)

~miszirdawaty~ said...

adOi~
pavi jual brg murah???
xlogik!
haha~

[kiyut kesah itu~]

Ma'am_Chelsea said...

Sweetnye halimah nih..

Walaupun baru umo 6 thn, dah pandai nak jaga ati... ;)


*Balikla cepat... KLCC dah ader kembo 3 skang... Bkn 2 dah ... Kikikiki ;))

FARIE said...

pavi dh msm ps..
klcc dh kemetot..



ok! tipu jer.. jgn harap bnda tu akn berlaku.. segi 3 emas ttp dgn emas nyer..

epalgreen said...

kl and pavi sme jgk..
xde yg berubh pn..
hrge pn lbh krg je..

welcome home joe

:)

TiNiE said...

joe,
i think this is da time..
to be my follower..hehehe
75th...

penjenayah.merah.jambu. said...

ase nk cepuk je ko ckp adekah klcc makin tinggi..
hiperbola sungguh..hahaha..
ilek2,malaysia tak lari mana2..

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW