Share

oowh mapin

hari ke dua bermulanya lambaian baru menempuh sem baru yang penuh pembaruan. tapi yang menyedihkan, hari ini terbangun lewat walhal class start pukul 9 pagi. tidur ditemani kawan di atas katil yang sama (jangan risau, tak buat pape, katil mi beso) bukan lah senyenyak yang disangka. maklum la, hidup bermasyarakat, kawan nak tumpang tidur pon, bagi je la.


8++, baru disedarkan dari mimpi yang jaga, terus mengambil wuduk untuk solat. tanpa membuka tingkap, terus menghadap ilahi.(kalau bukak tingkap konpem dah cerah). selesai berpakian, terus mengayuh basikal ke mapin.

kayuh punya kayuh, mi melihat salji yang tidak lagi segan2 mahu cair. indah sunggup salji. teringat cerita senior


"salji ni sama la macam perempuan, time die mula2 turun, fuuhh, lawa, putih. semua pon suka. orang siap ambik gambar lagi. TAPI, apabila telah panas, salji mula mencair. kadang2 menyusahkan orang. mana taknya, jalan licin, berlumpur, susah hidup. sama la macam perempuan, nak jadi HOT, make up sana, gincu sini, rantai emas berlian di sana sini, terus hilang madunya. nak pandang pun macam dah menyampah"


betul juga cerita tu, bila dah cair, susah. nak kayuh basikal pun kene agak2. tak bileh terlalu lahu, tak boleh terlalu perlahan. agak2 gitu. terus mengayuh basikal menuju ke mapin


sesampai nya di mapin, terus menuju ke LT 4, terdetik dihati, tak pernah lagi masuk dalam LT 4, tak mengapa la, sem baru, tempat mungkin baru. intai disebalik pintu, melihat semua begitu ramai orang yang tak dikenali. betul ke ni tempatnya????

intai mengintai, terperasan ada seorang teman, cam sebab die je ada tatu di tangan, tapi baik orangnya, duduk di depan. apalagi, terus mengagahkan diri untuk masuk. didalam LT4, terpinga2, mana lagi kawan mi seramai 12 orang(student malaysia). tak kan la dieorg tak sampai lagi....

syak mula mengcengkam jiwa, mungkinkah tersalah tempat? terus memberanikan diti untuk keluar dari sana. masa di depan pintu keluar, terdengar beberapa orang tergelak, mungkin dieorg gelakkan mi sebab salah tempat. apa kisah, xyah nak malu, kluar je. walaupun memang malu tahap gaban ketika itu

rupa2nya memang tersalah tengok, bukan LT4, tetapi LT14...sabo je laa

esok mahu datang awal ke kelas

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

9 comments:

Ilidina.. said...

uiii...lain kali dtg awal ye..kn dah malu msuk slh kelas..hehe

joegrimjow said...

heee
pengajarannn

roy said...

haha...naseb baik aku xde dalam kelas tu...kalo x aku gelak sekuat hati...

Anonymous said...

len kali cek awal2 timetable..
mi pun slalu kene.
tapi tempat sendiri..
xder lah rase aper sgt..
mi wish u goodluck for the new sem..
kitaq sama blajo sampai ke pucak..

Anonymous said...

len kali cek awal2 timetable..
mi pun slalu kene.
tapi tempat sendiri..
xder lah rase aper sgt..
mi wish u goodluck for the new sem..
kitaq sama blajo sampai ke pucak..

miSz aiDa said...

ehek~ slh msuk klas? x cte pn kt org.. kekeke~ wat malu je.. 2 la lenkali siap awl.. ni x..

joegrimjow said...

. ko bab2 gellakkan org ni 1

.baik boss, akan disediakan

. 2 pasal la kegunaan blog, cite kat blog je.hehe

Eliyana Saliha Elias said...

jgn risau...bnde ni salu brlaku kt bdk baru...
akak dulu 1st year pun cmtu..

itu sbb tibe2 tmpt berubah last minute...

tp yg lainnye..sesat ramai2 =p

seb baik ade sorg yg bgtau...hehehe...

jgn malu..kdg2 experience cmtu satu prkara yg akan dikenang smpai bile2..=)

all the best for ur 2nd sem...

Suri said...

salji dan wanita... hhhmm bagus perumpamaan mcm tu.. tak pernah terfikir pulak..

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW