Share

Perjalanan menjadi hardcore internet


ini entry ku yang paling awal di dunia blog. 1/1/09. waaah, sekarang dah pertengahan bulan 5, maknanya dah 5 bulan 15 hari ku berblog ni. tajuk 1st memang tidak mendapat sambutan, biasa la, yang mengomen?


http://fraadys.blogspot.com/
http://wannuraddibah.blogspot.com/
http://akupunyecrite.blogspot.com/
http://funneymocrew.blogspot.com/

2 org bukan blogger
2 orang anon
-sekarang hanya cik fanna dan cik akupunya cerita je aktif, semua dah meninggalkan dunia blog..kot-


jom tengok cara aku menulis ketika dulu.

1-ambik gambar dengan camera(mana tau print scrn dlu)
2-tajuk mesti start dengan "perjalanan"
3-terlalu banyak short form!

sekrang dah 5 bulan. aku reflek diri balik. blog adalah dunia maya aku suka!


entry pertama! jengjeng jeng


~~~~~


FRIENDSTER


buhsan. boring. bnyak virus. boley la nak describe fs skrg. dlu may b fs glamer sbb xde kemudahan lain slain fs yang btol2 boley keep in touch dengan membe2. pergi mana2 pon, mesti tanya, ada fs? last2 buat gak la 3 tahun lepas. after spm kot. dlu mmg gnekan friendster sebagai medium untuk berkenalan, tapi satu ary 2 tengok sorang minah ni komen die, wahh 12 ribu lebey. jeles!!! da mmg sifat peribadi mase zaman jahil2 dlu xley bg org potong, duk belumba ngan minah ni la bg komen. add org xkenal, bagi je comt mengarut, ade gak skill yang suruh die reply, macam2 lagi. last2 minah ni kalah gak. masa 2 komen die 18ribu n mi komen 19ribu.sebab ape??sebab die nak pmr, kene stop.haha. lucu betol, skrg die pon dah nak spm da.cam tu la kisahnya camne jadi hardcore internet untuk fs, belumba. sekarang??? da ade 41 ribu komen n 2187 fren list.klu nak refresh kat view comment 2, mesty ade je 2 or 3 komen baru yang boley dapat. rekod paling bnyak komen, 132 komen dalam seari.haha, mmg gile. dah start buhsan. mungkin sbb da tue kowt. n lebey banyak komitmen yang lain. but, mmg xley tinggal, sbb ade je kawan yang hanya ade friendster, so, nak taknak, sehari skali kene gak on


-komen yg latest 41 885

-profail fs-


MYSPACE


mmg xtau nak cakap!! ni da jd stu addicted baru. 4 mi opinion, ms adalah tempat yg plg bnyak org hipokrit.hehe. jangan marah ya, cakp berdasarkan pengalaman, ckp ni blog, ley la nak tulis papepon. bukti??mmg ada. kebnyakan mi fren dtgnye dari fs. sorry to say, kat fs bnyak yg gambo manis2, ayu2, sopan santun pendek kata, penuh kemelayuan. tup tup je kat ms, trus berubah. da xde sopan santun da. ciri melayu da xde. ni bukan semua, but most of them. yg xhipokrit 2 ade, ni yg hipokrit ni, bnyak snagt.ada gak yang ada sampai 5 acc ms.haha, buat ape ntah pon xtau sampai 5. 4 mi, pon ade 2 acc ms. jeng jeng jeng. layan je laaaaaa. papepon, begantung pada individu masing. heee



FACEBOOK


hee, yg ni baru je buat. buat pon sbb kawan yang soh. tapi die nye app lagi bgus rasenye dari fs n ms. rasenye fb la tempat yg plg btol kowt nak buat kawan. xde hipokrit n tipu2. so, ape lagi, jowm buat fb ramai2.hehe. kat cni mmg semua kawan yg btol2 n mostly kenal. dah ade kat uk ni, nak tambh kenaln ngn local people, kene de fb,kottt. buat je la. but satu benda addicted, die punya game, haiyokk. dengan geo, word, iq test, pet n skrg ni, golf pon ade.mmg xsah satu kali seary men semua 2.haha.ok, jumpe di sana!!!


~~~~


nota kaki : nanti akan diubah balik tarikhnya! 1/1/09 memang tarikh besday blog ini!


Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

24 comments:

Fraady Ruffeque said...

bro,ape cer livpool nih??
asyik seri je..
xnk mnang ke??
hehe..

mellymineko said...

haha..bleh la tahan..ada gak isi2 penting.kekeke

joegrimjow said...

ade ke?
hee
mecey2

faNna said...

erk, yeke facebook best??xde tipu2??
ah ah ah, nak tawu..almost 900 people kat FB kne tipu ngan someone ni..die wat FB but gune face org laen..tp let it be..cian yg t'kena..he he he..

joegrimjow said...

ha?
sape 2?
xpernah tau..
sbb xjadi otai facebook ag
huhu
slow

Anonymous said...

erm...bestnye dpt g tmpt owg..ade peluang blajar budaya owg n men game..huhuhu....
cm sownok gler jer...

Anonymous said...

bestnye ar dpt experience like u..
erm..wish i pon ley gk g tmpt owg..

joegrimjow said...

ley aje
belajo rajin2
xpon p mase honeymoon
hehe

miSz aiDa said...

amboi~ byknye account dia.. x letih ke dok men bnde2 2 sume? ngeh3~

joegrimjow said...

penat....
tp skrg duk layan blog je
hehe

dba adnan said...

YUP2..agree..
between those 3 fb paling best,and selamat..
tapi cam ne pun..
blogging gak paling cool

dba adnan said...

YUP2..agree..
between those 3 fb paling best,and selamat..
tapi cam ne pun..
blogging gak paling cool

asis said...

rase cam sume pun xbes

youliang said...

haha thanks for dropping by..
i didnt use a dslr for those photos.. just a normal camera =)

bEEdLE d' bARd said...

joe..setakat nie brape org ek dah msuk contest?

Farah Amin said...

dlu fs popular gila! haha. sekarang takmo lyn dah. kakakaka

HuRuL_AiNi said...

salam...haha...biar betul fs sampai dpt komen & kawan ribu2 mcm tu...aku dr dulu agak memilih kalau nak add kawan dlm fs...fs tu memang tempat untuk share gambar je sebab kengkawan jauh2...so send gambar guna fs...hahaha
ms mmg x aktif & x reti guna
FB mmg best...aku tambah orang yg aku kenal je & kawan kpd kawan aku je....so kira selamat jugak la....FB mmg best, tp dulu asyik ada je yg kutuk aku semua benda yg berlaku pun nak update kat FB...tu yg aku aktif berblog je sampai sekarang....hehe....skarang musim menjawap quiz kat FB...mana yg best aku layan je...haha

oh ya, ada 1 lg best: twitter....ko try la...hehe...boleh update status ko mcm FB & blh promo blog ko jugak kalau ada entri baru...hehe:)

--{♥Mahirah Abd♥}-- said...

skrng nie blog dah jd sgt fames dr yg lain2....
pesanan penaja:
errrr...bile balik m'sia jgn lupe bg hadiah kt sy yer....sempena hari guru gituuuu....eee.

"confirm comment sy Mr.Joegrimjow x bls.."
(menaip dengan hati yg lara....)

shinawawa eyenie said...

besa ler mula2 mmg bgitu...
kta mula dr bwh..bljr sesuatu...
facebook ler best..hehe...
smga blog wak ni lbh intelektual n mnrik tuk dibaca...
semoga bljr...
nk wish good luck for exam..
usaha+doa...

xuen adyla said...

wah sekarang sgt sakit hati mau buka semua itu

xuen adyla said...

sekarang sangat sakit hati mau buka sudah

last last malas

and napa ko advance sangat til jun dah date ko

and nape comment box ni xfunction tul2

haiz

green said...

fs..rasa biasa2 je..x addicted

ms..xde...fb..boikot..oopps~

-И α Ě ɨ Ľ α- said...

fs, the first.
ms, the second.
ouh tagged sy ade, tp x layan
last, FB..well mmg FB ni sume kwn2 yg kite kenal. smpi skolah rendah tecik2 dulu pon ade , suke!

Anonymous said...

addicted with your blog

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW