Share

Blog buat aku takut nak berbini dua

Salam nuzul quran!

Ya Allah, setelah beberapa purnama, akhirnya blog joegrimjow update juga. Huh, entahlah tak diberi kekuatan untuk menulis kat blog tersayang ni walaupun keinginan tu membuak-buak. Memang betul kata orang tua-tua, buak sahaja tara guna, kena follow by action! Entah orang tua mana yang cakap aku pun tak tahu, layankan ajelah

Dan update blog terus update pasal bini dua???

Hehe, ada sebab kenapa tajuk macam tu. Ni nak story ni. Kisah dia macam ni, blog joegrimjow ni dah lebih 8 tahun dah kat dunia internet. Kalau korang follow blog aku ni masa zaman muda remaja majalah mangga mesti tahukan betapa rajinnya aku update blog setiap hari. Antara penyebab tak update di blog ni sebabnya aku buat blog lain. FaridzulAsyraf.Com 

Nama tu baru nampak matured gitu guna nama sendiri. Jadi, bila dah ada blog kedua ni, blog pertama semakin diabaikan

Mula-mula 2 hari sekali update

Pastu dalam masa seminggu adalah 3 kali update

Lama-lama seminggu sekali

Blog semakin terabai – sebulan sekali

Paling teruk sekarang ni this year ini merupakan entry ke pertama aku update. Haha, memang terabai sungguh!

Apa kaitan dengan berbini dua?

Haa, tak nampak lagi kaitannya? Lambat betul sel-sel otak korang berhubung kalau tak boleh nak relate lagi. Hehe. Analogi dia macam blog ni la, bila dah ada 2, yang pertama terabai, dan yang kedua pun turut terabai jugak. Last-last dah tak jadi blogger tegar dah. Haa, nampak? Sebab tu berblog ni buat aku takut nak berbini dua. Takut dua-dua terabai.

My small family


Gituuuu!

Alah joe, cakap jelah ko takut bini

Ye jugak sebenarnya. Kekeke!

Oklah, ada sebab kenapa aku menulis balik ni. Sebab utama anak aku yang pertama dengan bini pertama ni dah makin besar dah. Jadi, banyaklah masa sikit untuk aku menulis. Lagipun banyak benda jugak aku nak menulis ni harap-harapnya diberi limpah inayah untuk meneruskan perjuangan menjadi blogger. Hihi

Semoga jumpa lagi di waktu siaran yang lain

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

0 comments:

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW