Share

Joegrimjow dah jadi bapa!

Alhamdulillah, officially aku dah jadi bapa :)

Perasaan? Heh, mestilah rasa special sangat. Maknanya dah ada keturunan sendiri. wah, keturunan gitu. Tepat jam 8.58 pagi pada 3hb lepas kira masa dan tarikh official gitu. Terima kasih kepada kawan-kawan yang msg, call dan wish kat fb. sangat hargainya


Melihat orang bersalin

Actually ni kali kedua sebenarnya teman isteri bersalin. First masa anak pertama kiteorang yang keguguran dulu. Kalau yang tu pun dah sadis nak tengok, kali ni lagilah sebab dah memang cukup umur semua. Terima kasih pada pihak hospital metro sungai petani sebab treat cik bini dengan cemerlang sekali. Dr Vani - tq tq tq. Walaupun harga telan air liur jugak kena charge, takpelah yang penting semua beres

Sebab cik bini pernah keluar air ketumban dulu, jadi doktor taknak tunggu lama, cukuo 37 minggu je terus kena bersalin. Seminggu sebelum tu memang ke hulu hilir jugak sebab kalau boleh taknak induced, nak bersalin biar rasa nak bersalin gitu, tapi sebab sampai kesudah cik bini tak mo bersalin, terpaksa jugak induced

Start induced jam 12 tenghari 2hb, jam 7 petang rasa sakit dah, tapi hilang balik, lepas tu pukul 3 pagi 3hb tu start sakit lagi dan request epidural, jam 8.30 pagi camtu doktor pon kata dah boleh bersalin secara normal. Tepat jam 8.58 pagi, maka keluarlah seorang bay gegurl yang super comel. 

Saat baby keluar tu, hati sayu je. cik bini yang duk sakit-sakit sebelum ni terus senyap. runsing gak sebab takde bunyi apa-apa tapi lepas doktor pusing, dengar suara dia nangis, ahaaaa, terus hati berbunga gitu. lepas tu terus azan dan iqamat



dah jadi bapak dah jadi bapak :)


Nama?

Esok nak pergi daftar, nanti-nanti lah aku bgtau ya. Aku nak start huruf A, jadi nanti mudah jadi orang pertama selalu kan dalam kelas ke atau mana-mana, tapi cik bini nak letak nama start huruf Z pulakkk, entahlah. Tengok aje lah nanti macam mana



2 orang awekssss

So sekarang dah ada 2 orang awek, sorang bini sorang anak. yeaaayyy. Semoga anak aku ni membesar dengan sihat dan menjadi anak yang solehah untuk kedua ibu bapa dia nanti. Doa-doa jugak supaya segala urusan (walaupun sekarang ni xde masalah lagi) 



nak melawat, call yeeerrrr :)


pss : korang dah jadi bapak kena tekan butang tweet dan like kat bawah ni. haha

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

9 comments:

sukaxplo said...

alhamduliLLAH
Tahniah..!

farhana mohamad said...

tahniah2!
tanggungjawab semakin bertambah. :)

shazika said...

tahniah abg joe dan aira :)

Mohd Faridzul Asyraf Mat Arifin said...
This comment has been removed by the author.
Mohd Faridzul Asyraf Mat Arifin said...

@sukaxplo

tqtq

*∽ IZAN ∽* said...

wah Tahniahh!!! semoga membesar menjadi puteri mama papa yg cemerlang dunia akhiratt.. aminnnn

gadisBunga™ said...

alhamdulillah... comel! hidung mancung ikut maknye ye. :D

piNky LuCiA said...

Alhamdulillah. Semuanya selamat. Semoga menjadi anak yang solehah..:)
Tahniah Joe.. :)

Bitt (double IS) said...

alhamdulillah...
congratulations :)

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW