Share

Program Istimewa puasa 6 dengan Herbalife

Bulan Syawal ni memang elok untuk kita meneruskan amalan berpuasa. Dalam Islam, kita dianjurkan berpuasa 6 selepas bulan Ramadhan. Sangat dituntut sebenarnya. Lagipun dalam Hadith Qudsi ada menyatakan bahawa setiap amalan yang kita lakukan adalah untuk diri kita kecuali puasa - ia untuk Allah swt dan Allah swt akan memberi ganjaran atas amalan puasa kita tu

Buasa 6 - kenapa ia dituntut?



Ia sama ganjaran kita berpuasa selama setahun!

Dalam Hadith ni Nabi ada meriwayatkan bahawa jika kita berpuasa penuh bulan Ramadhan dan diikuti puasa 6 - sama seperti kita berpuasa selama setahun. Hal ini kerana kalau kita puasa pada bulan ramadhan ibarat berpuasa selama 10 bulan. Manakalah puasa sehari di bulan syawal ibarat 10 hari, maka 60 hari iaitu 2 bulan. 10 bulan + 2 bulan = 12 bulan. Para Ulama pulak menghuraikan rahsia ganjaran ini seperti ganjaran sebanyak 10 kali ganda. 30 hari berpuasa di bulan Ramadhan ibarat 300 hari dan 6 hari ibarat 60 hari iaiti 300 + 60 = 360 hari bersamaan dengan satu tahun. Walau apa pun, ganjaran sebenar Allah swt berkuasa keatasnya. Kita - just puasa saja!


Tak terlewat lagikah?

Actually aku tulis entry ni pun aku sendiri pun belum start lagi. Maklumlah banyak rumah terbuka dan keadaan kesihatan pun kadang-kadang tak mengizinkan (ceh alasan) Memang waktu terbaik untuk berpuasa 6 ni seawal 2 syawal lagi. Boleh dilakukan secara berterusan ataupun selang sehari ataupun selang 2 hari. Ada jugak yang buat puasa 6 pada isnin dan khamis saja. Walau apa pun tarikhnya, lagi awal lagi elok. 

Bagi kita yang belum start lagi ni - esok terbaik untuk start puasa! Hari Isnin lagi tu



Program istimewa puasa 6 dengan Herbalife

Aku nak share beberapa testimoni yang aku dapat melalui whatsapps tempoh hari. Ada aku bertanya pengalaman kawan2 aku berpuasa di bulan Ramadhan dulu dan korang baca sendirilah testimoni dieorang ni


Dah dua tahun dah berpuasa dengan Herbalife tu. Seluar pun dah kecik dari 31 ke 29. amboi kecik tu. boleh tanya tips2 dari dia di fb dia kat sini (link)



haaa, yang nia lagi power, sebelum puasa dengan Herbalife selalu tidur, after puasa dengan Herbalife dah tak tido waktu petangnya. Siap boleh jana pendapatan lagi :) ni link fb dia 


kes sama - mengantuk hilang! Siap bagi customer lagi sebab dia ada kat KL. Orang KL area Puchong boleh contact dia kat fb dia sini


masa berbuka dengan shake, then pergi tarawikh dengan bertenaga. haaa, yang selalu berat nak buat tarawikh Ramadhan lepas rugi sangat kan. jom berubah. link fb dia 



amboi, siap boleh main hoki lagi tu masa Puasa. memang luar biasa. ni link fb dia 


Lelaki yang mahu body mantap, bulan puasa pun boleh buat. Basir ni kat Kelantan je, naik muscle lg masa bulan Ramadhan. hebat! (takde fb)



yang ni super hebat, turun 2kg je tapi size turun 2 saiz! Shape up berlaku! siap tailor kena fitting baju kawin lagi sebab dah longgar. hikkss. nak kawin bulan 9 ni, boleh lagi nak kecikkan saiz. jommm. link fb dia


Korang boleh nampak sendiri, antara keistimewaan berpuasa dengan Herbalife adalah dari segi tenaga. Lapar tu memanglah - tapi ada tenaga. Tak mengantuk, petang still boleh buat riadah, tu antara kelebihan berpuasa dengan Herbalife. Kalau korang tanya aku pun, memang aku sangat syorkan korang berpuasa dengan Herbalife.

Maklumlah, berat dah naik sejak raya hari tu, kenalah turun balik ye tak? Ambil kesempatan puasa 6 ni untuk menurunkan berat sekali. InsyaAllah akan lebih ganjaran kita perolehi. Selain pahala, manfaat untuk kesihatan pun kita dapat

Jadi, untuk korang start berpuasa 6, korang boleh contact distributor around korang untuk program istimewa ni. Aku pun ada bagi kat atas tu link2 fb dieorang yang dah cuba sendiri berpuasa dengan Herbalife iA dieorang boleh ajar korang yang mahu cuba jugak. ATAUPUN korang boleh contact aku dengan isi borang disini

Selamat berpuasa 6 semua :)

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

0 comments:

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW