Share

Tangguh kenduri kahwin sebab ZERO 2 HERO

Bagi yang selalu hadiri event Herbalife, memang selalu speaker-speaker berkongsi mengenai 3 LIFE yang penting dalam hidup kita. Pertama yang paling utama adalah religion life. Kedua family life dan terakhir barulah Herbalife. Sememangnya perlu utamakan agama dan keluarga dulu barulah datangnya bisnes

Masa nak tetapkan kenduri kahwin belah pihak lelaki, memang aku sangat berhati-hati dalam pemilihan tarikh. Tahu bulan 11 memang kritikal dengan pelbagai event yang Herbalife akan jalankan dan paling penting - Zero 2 Hero. Masa tu belum ditetapkan tarikh lagi, jadi aku call sponsor aku untuk mengetahui tarikh supaya tidak clash dengan kenduri kahwin aku. 

Dia kata ‘kemungkinan besar’ 10-11 November. Sebab kad perlu dibuat dan dicetak, aku adakan kenduri kahwin pada 17hb November.

Kad pun dah siap sekarang. 



Memang tak lama kad aku disiapkan, sponsor call mengenai tarikh baru Zero 2 Hero - ‘joe, ada event lain lah 10hb tu kat Gambang, dieorang buat 17 n 18 pulak’

HABIS!!!!

to be continued........
******

Event merupakan nadi dalam bisnes Herbalife. Jangan berani korang nak buat bisnes ni kalau tak pergi event. Ramai orang yang ‘bajet’ bijak tak nak pergi event, reka cara sendiri dan akhirnya memang tak lama dalam bisnes ni. Serius tak lama!

Kalau aku nak cerita mengenai kepentingan event ni, memang panjang. tersangat panjang. Cukup bagi yang baru ni perlu tahu yang event ni memang penting. Best mengenai event Herbalife ni, kita takkan pernah rasa bosan! Ada je benda baru dalam setiap event. Aku ambil contoh STS yang dibuat tiap-tiap bulan, memang benda sama je slide tu tapi still sehinggalah 4 tahun aku dalam bisnes ni datang ke STS tiap-tiap bulan, ada je benda baru yang dapat.

Panduan untuk pergi ke event buat bisnes Herbalife

If korang nak buat Herbalife part time, jana pendapatan RM 500-1000 sebulan korang boleh ikut apa yang aku cadangkan ni  
  • HOM (paling kurang sekali sebulan)
  • STS (paling kurang sekali sebulan)
  • ZERO 2 HERO (paling kurang 2 kali setiap tahun)
  • Spectacular (kena pergi - sekali setahun)
  • Extravaganza (kena pergi - sekali setahun)
  • Herbalife University (kena pergi kalau layak - sekali setahun)

Bagi yang buat Herbalife full time, jana pendapatan minimum RM 2000 ke unlimited income korang boleh ikut apa yang kat bawah ni
  • HOM (4-8 kali sebulan)
  • STS (2-4 kali sebulan)
  • ZERO 2 HERO (kena pergi setiap acara)
  • Spectacular (kena pergi - sekali setahun)
  • Extravaganza (kena pergi - sekali setahun)
  • Herbalife University (kena pergi kalau layak - sekali setahun)

ZERO 2 HERO - Life Changing Event

ZERO 2 HERO merupakan acara yang diadakan oleh para pengedar Herbalife untuk secara fokusnya bagi training BAGAIMANA nak jalankan bisnes Herbalife ini. Sebab nak jadi pengedar Herbalife ni terlalu murah - RM 98 dan korang boleh buat perniagaan di 86 buah negara setakat ini, korang kena pergi ke acara seperti ini untuk ketahui BAGAIMANA nak jalankan bisnes ini. Banyak sangat cara nak jalankan bisnes Herbalife ni dan event ZERO 2 HERO ni memang direka khusus untuk orang baru bagi memecut pernigaan mereka



Bagi yang lama, gunakan ZERO 2 HERO ini sebagai sesi latihan untuk organisasi korang. Takde organisasi walaupun dah pergi beberapa kali ZERO 2 HERO? Jangan putus asa, pergi walaupun takde orang yang ikut

2 pasangan berumur 23 tahun yang jana pendapatan lebih RM 100 000 di Herbalife

Bulan ni memang ada fenomena yang lebih hangat dari bulan-bulan sebelumnya sebab ada kisah hangat dari 2 pasangan suami isteri dalam Herbalife yang masing-masing bulan lepas jana pendapatan melebihi RM 100 000. Umur 23 ok. Yang bestnya pasal Herbalife ni, if jumpa dengan dieorang ni semuanya humble. Tidak ego dengan duit yang dieorang dapat malahan boleh bagi nasihat dan motivasi untuk korang berjaya - walaupun korang takde kena mengena dengan dieorang.

(Video promo zero2hero lepas)

Nak jumpa dengan 2 pasangan ni, datang ke ZERO 2 HERO dan tengok sendiri bagaimana attitude dieorang. Belajar live dengan dieorang dan START SERIUS DENGAN HIDUP KITA. 

Speaker yang super hebat

Kalau tengok barisan speaker kali ni, memang lagi hebat dari ZERO 2 HERO sebelum-sebelumnya. Guest Speaker Ibu Dame! Aku dah berkali-kali dengar kisah Ibu Dame pun tiap kali dia cerita mesti mengalir air mata. Antara keistimewaan speaker Indonesia ni, memang dieorang boleh buat kita nangis. Sebab perit dugaan mereka lagi hebat, kita boleh rasa walaupun hanya dengan dengar cerita. Nak berinspirasi? pergi ke ZERO 2 HERO!

TIKET? 

Bagi yang belum dapatkan tiket, dapatkan tiket sekarang (kalau ada) dengan sponsor masing-masing. Korang yang tiada sponsor, dapatkan tiket dengan aku. Ada lagi beberapa keping. Call (0169640972)

JUMPA DI ZERO 2 HERO!!!

*******

sambungan ..... (cepat betul sambungan dia. haha)

Tapi sebab aku tahu yang ZERO 2 HERO ni memang tak boleh nak miss, memang pening kepala nak memikirkannya. Kad dah siap, persiapan pun dah buat segala dah. Nak tunda tu macam tak hormat kepada pihak isteri akulah. Malam tu jugak buat solat hajat supaya Allah permudahkan urusan

Alhamdulillah, memang kalau kita mintak, Allah akan tunaikan!

kakak sulong aku bagitau dia mungkin sibuk pada tarikh 17hb tu. Abang dan kakak aku yang kerja pula bagitau susah nak dapatkan cuti. Paling best mak aku sendiri yang bagitau kita buat lewatlah sikit sebab nak lawakan rumah dulu. Ya Allah, memang hati tersangat happy! Jadi kenduri kahwin belah aku akan dibuat pada bulan 2 nanti, masa raya cina :)

Bagi korang yang lama dalam Herbalife tapi masih lagi mencari alasan untuk tidak pergi ke event ni, baik lupakan sajalah nak buat bisnes Herbalife. Bagi korang yang betul-betul nak pergi tapi ada banyak masalah, doalah supaya Allah permudahkan. Macam aku yang kenduri kawin sendiri pun boleh tangguh - apa alasan korang nak bagi? Bukan nak berbangga yang aku tangguh kahwin sebab lebih pentingkan bisnes, tapi sebab aku tahu event ni tak boleh miss, kena datang walaupun macam mana pun dan kalau ada masalah untuk datang - USAHA sedaya upaya, hati kena kuat barulah Allah akan permudahkan urusan. Lagipun masalah yang datang tu dari Dia jugak kan? Just nak uji kita je tu sama ada kita serius atau tidak

dan ZERO 2 HERO nanti, aku akan pergi dengan wife. Tengah duk pujuk mak mertua sekali pergi :) 

Jumpa disana ya

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

4 comments:

Anonymous said...

memang dasyat lahh... terbaekkk(gaya boboiboy)

noorliana zamri said...

saya yang masih baru dengan herbalife pun,minggu ini pergi zero 2 hero,memang orang herbalife humble-humble belaka..itulah saya join herbalife

Anonymous said...

bila tengok tertib usaha herbalife saya teringat tertib usaha tabligh.

setiap bulan keluar 3 hari. hari hari taklim rumah. keluar ke India untuk belajar dakwah. zikir pagi petang jangan miss.

betul lah, untuk berjaya dunia kena ada jadual dan event, begitu juga agama. sebab tu dalam usaha agama kena duduk dalam mesyuarat walau macam mana sibuk pun seperti event zero to hero ni.

wallahua`lam.

Anonymous said...

[p]The submitted article distribution world wide web are of help, If your articles is a good example, It should get bought and reposted after web-sites and websites . O t h e r g e n e r a t e b a c k m a i n t a i n , T o g e t h e r [url=http://www.mbtboots.co.uk/women-s-mbt-sport-shoes-black.html]best shoe stores in london[/url] w i t h . MBT wellness runners is very valuable, Wish to have more and lots the best way to simply to put on those boots and boots or boots and so achieve, And select aMBT ladies Pia black color shoes and boots off white, Grant your health health boosting . I from time to time amble, But it surely troubles great leg . This practice is to become happier . MBT sneaker manage . For the average Joe somewhere within 34 and 56 years old and you are picking out your running shoes [url=http://www.mbtstoresuk.co.uk/womens-mbt-baridi-shoes-birch.html]ballroom dance shoes[/url] for your early morning jog around the park, After that you can probably just go to your local Foot Locker and pick out a pair of Nikes or Reeboks that fit your feet . Grownup Males And Ladies These Occasions Can Uncover Their Character In Placing On MBT Shoes

grownup males and ladies these occasions can uncover their character in placing on mbt shoes Kickers shoes in various sizes and for different ages : Considering that children grow at a fast pace it is important to buy a kickers shoe that is slightly bigger than the foot MBT Shoes Men Kafala . It was no wonder he sought what gave me pep Reasonable MBT Shoes strength.[/p][p]When making a down coat for your dog, use the filling from an old down vest and tightly-woven water resistant fabric . [url=http://www.mbtstores.co.uk/mens-mbt-maliza-shoes-grey.html]women shoe clearance[/url] Oh . The differ from photos place to causes endeavor correct . If you are cheaply (And who isn't right now) You can get some of the same name brand running shoes for women or men at discounters like TJ Maxx, Marshalls, Nordstroms tray, Or your local akin to these stores . He is solid year-in and year-out but gets no [url=http://www.cheapmbtboots.co.uk/men-s-mbt-tembea-shoes-blue.html]downhill mountain biking shoes[/url] press . Quite a bit types of rackets that can be bought, Which have great seem, Excess, President amount, Therefore forth . We should address [url=http://www.mbtshoeswomen.co.uk/women-s-mbt-wave-shoes-blue.html]mbt store[/url] guess . Warm up and cool down [url=http://www.mbtstores.co.uk/women-s-mbt-wingue-shoes-black.html]mens cycling shoes sale[/url] by walking five to ten minutes pre and post a run . The following consequently other in-Household control firms succeed using [url=http://www.cheapmbtboots.co.uk/womens-mbt-koshi-sandals-black.html]shoe online purchase[/url] Primark.[/p]



[url=http://65.109.52.99/Forum/posting.php?mode=reply&f=57&t=11545]There Offer the cheap Ugg online with good quality 4t[/url]
[url=http://glosminska.pl/forum/newreply.php?tid=11192&pid=25140]There Offer the cheap Ugg shoes online with good quality 1y[/url]
[url=http://www.kuroigames.com/forums/posting.php?mode=quote&f=12&p=9003]There Offer the discount Ugg sandals shoes online with good quality 7e[/url]
[url=http://www.pedersenryberg.com/obits/zito.php]Here Offer the cheap Ugg online with good quality 9h[/url]
[url=http://sunriseflyshop.com/_blog/Sunrise_Fly_Shop-Big_Hole_River_Blog/tag/Montana_Stream_Access/book-your-trip]There Offer the cheap Ugg sandals shoes online with good quality 9i[/url]

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW