Share

Lesen untuk kahwin dah dapat!

Alhamdulillah, baru saja menamatkan program Kursus Pra Perkahwinan dengan jayanya di Putrajaya petang tadi. Sebenarnya aku dah ikuti kursus ni di UK dulu, sebab sijil hilang dan tak tahu macam mana nak contact nak dapatkan sijil tu balik, terpaksalah ikutinya balik di Malaysia. Majlis ilmu, tak rugi perginya pun kan?



Suami yang perlu bijaksana

Banyak ilmu baru yang aku dapat 2 hari ni. Terutamanya bab nak menjadi suami ni. Rasanya dulu hanya teruja nak kawin tanpa ketahui tanggungjawab sebagai suami sepenuhnya, bila dah hadam akan tanggungjawab suami ni memang berat, kecut perut jugak jadinya. Alhamdulillah program semalam dan 2 hari lepas, banyak pencerahan yang aku dapat. Terima kasih kepada ustaz dan ustazah yang share

Sangat teruja dengan seorang ustaz ni - pasal suami kena BIJAKSANA

'kalau isteri marah, membebel, pergi peluk isteri kat belakang, jangan kat depan pulak, nanti dia lutut naya masuk hospital'

Oklah, pasal tarikh nak kawin semua, memang dah ada. Tunggulah pengumumannya nanti. Doa-doa aku boleh jadi suami yang baik pada isteri tercinta nanti. ceee waahhh. Korang yang belum pergi kursus kawin, pergi ok. tak rugi :)


pss : esok balik Kelantan. drive sengsorang. ohhh!

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

10 comments:

anyss said...

Assalamualaikum,
Fuhhhhhh! Selamat pengantin baru ---> nak jadi orang pertama ucap la la la

drive carefully..musim cuti sekolah, kenderaan agak banyak di jalan.

Ernie Widhyharti said...

wah2, bestnya dah nak kawen. tahniah! :)

Mohd Faridzul Asyraf Mat Arifin said...

@anyss

eh eh, belum lagi
hehe

Mohd Faridzul Asyraf Mat Arifin said...

@Ernie Widhyharti

mekasih
:)

Aunty Nusrat said...

Insyaallah aunty akan hadir kursus yang 'gerbang' bulan ini. doakan ya ada rezeki dari segi masa and timing. *Congrats in advance bakal bergelar suami bijaksana one day...err...

*Tip aunty: kena bijaksana everyday layan si isteri. bukan mudah nak faham hati pelengkap rusuk kiri kamu yang Allah kurniakan.

gadisBunga said...

teruja nak tunggu tarikh nih!

Aspen @ MyLovelicious said...

Alhamdulillah...kawin jgn x kawin...best kawin ni.

bareessence said...

Alhamdulillah. one step ahead. lepas ni boleh aturkan langkah-langkah yang seterusnya. selamat2!!!

Zie said...

as salam joe, tahniah dah nak dekat berdua ya...

ace maxs said...

alhamdulilah yaahh sesuatu....hihihhh

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW