Share

Apa sebenarnya yang berlaku di Booth pagi-pagi?

Pagi tadi dengan bergaya update status kat facebook



Bergayalah sangat!

Okeh, buat Herbalife kat Kota Bharu ni sangat mudah. Biasanya kalau aku berada di Kota Bharu, jadual aku macam nilah lebih kurang

  • 7.00-8.00 : Senaman ringkas bagi six pack perut
  • 8.30-11.00 : Bukak booth kat TEMAN
  • 11.30-12.00 : Walk and Talk kat area Kota Bharu
  • 12.30 : Ambik anak sedara kat tadika
  • 2.00-5.00 : Appointment @ duduk kat depan laptop @ Booth lagi kat tempat berlainan
  • 5.00-8.00 : Rehat-rehat
  • 8.30-10.00 : Pergi club

Macam tu lah lebih kurang. Best kan? Mestilah best dan aku sangat enjoy buatnya hari-hari. Bagi yang tak tahu bukak booth tu macam mana, entry ni aku nak cerita serba sedikit


Bukak booth

Booth ni adalah salah satu DMO (Daily Method Operation) dalam Herbalife. Boleh dikatakan DMO yang sangat aku suka sebab sambil kita dapat buat kebajikan - cerita pasal kesihatan kat orang tu banyak pahala woo - ia juga tools terbaik untuk latih orang baru belajar bercakap dan belajar gunakan timbang. Tak lupa juga, boleh jual produk terus

Yang pelik booth Herbalife daripada booth2 kat luar - KITA TAK PAMER PRODUK

Memang soalan lazimlah kat booth orang tanya 'mana produknya dik?' dulu-dulu memang penat jugak nak menjawab tapi sekarang ni jawab sambil bergurau 'kita tak jual produk kak, kita nak timbang lemak' heh, simple tapi ayat tulah yang orang suka

Barang kat booth?

Sebab aku bukak ni kat area pasar, jadi memang takdelah meja n kerusi bagai. Berdiri je. Lagipun kejap je bukak booth pagi ni. sejam 2 macam tu je sebab masa tulah orang paling ramai. Just bawah banner n alat timbang

Banner contoh

Alat timbang tanita


Ahaa, alat timbang ni special tau, boleh tahu 8 perkara dalam badan. Memang superlah. Yang paling best boleh tahu BMA - umur badan. Memang dah sampai part tu, ramai yang teruja. Bukan apa, sebab umur lebih tua! waha!

Sebab memang plan aku nak update entry pasal booth hari ni, jadi terimalah gambar fresh dari ladang diambil pagi tadi. Nak perkenalkan ahli booth ni. hehe


muka termasam, biasa sengeh je. wahaha


Biasa 2 orang je, tapi kali ni 3 orang

Yang laki tu nama dia Basir. Student Masterskill, fisioterapi. Habis je belajar terus buat Herbalife sebab nampak bigger picture kat STS Kelantan. Haa, power tak power STS Kelantan, ada orang decide nak buat full time lepas hadiri acara tu. heee. Bulan 11 jadi supervisor naik sorang2. Bulan 12 dah jadi World Team. express gitu. Last month lebih dari RM 5k Herbalife bayar

Yang pompuan merah tu eka. supervisor aku dari tahun lepasss lagi. Excited jadi supervisor lepas habis zero2hero. Student kat UIA Gombak. Last month part time Herbalife bagi RM 300. Ok lah tu duit tambahan student ye tak? Sampai bulan 9 nanti tengah cuti, so dia join kiteorang sekarang. Jauh woo dari Machang ke KB datang pagi2 untuk bukak booth. Nak plan elok2 dengan dia sebab dia kata nak pergi Macau, so sebelum bulan 9 nanti kena jadi World Team. wuhu. go eka go

Yang pompuan tudung hijau tu zahin. Bukan downline aku, tapi kira sideline. Pun sama sekarang ni buat Herbalife Full Time. Mak dia bulan lepas dah letak jawatan sebagai pegawai bank. Hong Leong bagi RM 10K lebih selepas kerja hampir 30 tahun tapi dengan Herbalife buat part time Herbalife bagi RM 12K. Haa, mana tak letak jawatan kan? Zahin last month Herbalife bagi lebih RM 2k. BTW dia dah turun 21kg dengan Herbalife, waha!


Masing2 sibuk buat wellness evaluation


Penyakit di booth

Kenapa tak bukak lama booth? Senang je, bukak lama-lama nanti mengarut. Haha, kiteorang ni 1-2 jam pertama je bersemangat. Lepas tu mulalah mengumpat sana-sini. Yang paling tak tahan, cuba teka mengumpat pasal apa?





zoommm



ilmu kpop! 



Okeh, sesiapa berminat nak buat Herbalife terutamanya kat Kelantan, aku sangat alu-alukan. Aku akan ajar step by step. Kat booth ni nampak je bodoh macam ni tapi dah lahirkan banyak potential president team. Tak sabar aku nak jadi president team, nanti nak cerita panjang lebar kat atas stage pasal booth ni. wahaha. dream disitu ok.

Byeee (contact joegrimjow@gmai.com)

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

8 comments:

azri johan said...

herbalife ni kalau kurus boleh jadi gemuk tak?

Eyriqazz VS Denaihati

Mohd Faridzul Asyraf Mat Arifin said...

@azri johan

lose weight gain weight semua boleh

herbalife malaysia said...

Info yg bagus tentang lose weight ...T kasih.

Azah said...

kalau buat part time 2 bulan boleh x? ak tgh cuti lama ni... hoho... padahal x pernah amek herbalife pun.

Mohd Faridzul Asyraf Mat Arifin said...

@herbalife malaysia

thx u

Mohd Faridzul Asyraf Mat Arifin said...

@Azah

bleh je zah. jom2

Azah said...

sure? x dop ilmu gapo ni... kalu blh kijo masuk income sikit2 berminat jugok... tp macamana caranya? hehe

Anonymous said...

joe asal peringat ko?

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW