Share

NRG Tea Herbalife : Info pasal produk


Kali ni aku akan cerita pasal produk terbaru Herbalife yang baru sangat dilancarkan pada isnin lepas iaitu NRG Tea. Bagi yang tak berkesempatan ke majlis pelancaran, adalah sangat-sangat rugi. So, bagi korang yang tengah mencari info pasal produk ni, entry ni mungkin akan membantu korang :)



NRG Tea, apa tu?

NRG stand for Nature's Raw Guarana. Sebab produk ini berkait rapat dengan memberikan tenaga secara semulajadi, senang nak ingat NRG-Energy! Di bawah nanti aku akan huraikan serba sedikit mengenai khasiat guarana ni. Selain tu, NRG tea juga dicampur dengan pekoe tea, salah satu jenis tea yang begitu banyak khasiatnya


Fungsi NRG Tea

Semasa presentation pelancaran produk hari tu, speaker ada bagitau 3 khasiat utama NRG Tea ni. Pertama bagi tenaga tambahan. Kedua bagi endurance atau tambah stamina untuk orang yang bersukan dan yang ketiga paling best – Mental alertness. Sebab bahan utama NRG Tea ini adalah guarana – ia juga boleh membantu dalam penurunan berat badan dengan membuang lemak di badan.

Fungs-fungsi lain adalah
  • Atasi keletihan
  • Menurunkan berat badan
  • kurangkan migrain atau pening kepala
  • Tingkat sex drive
  • Arthritis
  • Diarrhea


Tentang Guarana

Guarana is basically an herbal form of caffeine. The surprising truth about guarana is that while it may be a valuable aid for temporarily increasing energy levels (which is usually needed before an intense workout or first thing in the morning as a "pick-me-up"), its ability to break down and mobilize fat and use it for energy makes it a "natural" choice for fat loss. Guarana is typically found combined with other "stimulating" herbs to further compound its properties and increase its "fat-burning" effects.
Sumber sini

Penduduk amazon menggunakan biji guarana untuk dibuat tea bagi mengekalkan stamina mereka. Sebab guarana ni begitu banyak kelebihan dia, banyak produk penurunan berat badan dan juga produk sukan menggunakan guarana sebagai compound utama. Berita baiknya, tak payah nak pergi ke amazon untuk ambil guarana ni, beli je terus NRG Tea ni :)


Siapa yang perlukan produk ini?

NRG Tea ni sangat sesuai untuk atlet ataupun orang biasa yang buat moderate exercise. Yang malas nak exercise pon sesuai jugak. Korang nak minum untuk tambah kesegaran juga dialu-alukan. Atlet mesti biasa dengan guarana ni dan aku dah tengok kat pasaran, harga yang Herbalife offer lagi murah berbanding produk-produk lain yang berasaskan guarana ni.


Apa beza Tea Mix dengan NRG Tea?

Jangan confius dengan fungsi Tea Mix Herbalife dengan NRG Tea. Tea Mix Herbalife bahan utamanya adalah green tea yang terkenal dengan antioxidant dan NRG Tea bahan utamanya adalah guarana yang kaya dengan caffein. Tapi jangan peningkan kepala, dua-dua punyai khasiatnya yang banyak. NRG Tea ni lagi murah dari Tea Mix. Apa lagi, minum sajalahhhh


Keselamatan untuk minum NRG Tea

Sebab guarana cukup popular dengan 'mild diuretic' menjadikan badan senang dihidrate atau kehilangan air, yang mengamalkannya perlulah menambah jumlah air yang diminum. Tidak disarankan untuk ibu mengandung atau menyusu, boleh ganti NRG Tea ni dengan tea mix Herbalife yang super yummy jugak. Kalau ada masalah lain, kena rujuk pada doktor masing-masing. Overal, produk ini memang sangat best dan selamat diminum.


Dimana mahu dapatkan produk ini?

Produk ni tak dijual di farmasi atau kedai ubat, boleh dapatkan produk ini dengan pengedar Herbalife yang berdekatan. Korang nak jadi pengedar Herbalife (terus dapat potongan 25%) pun boleh. Klik link ni untuk cara nak register secara online. Malas nak jadi ahli-ahli, beli je terus. Murah kot! Tak jumpa mana-mana pengedar Herbalife, beli je terus dengan aku. habis cerita :) contact 0169640972


Okeh, itu saja dulu info mengenai NRG Tea. semoga bermanfaat. Nak tau lebih, kenalah pergi training kat STS. waha!


rujukan


Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

0 comments:

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW