Share

Tarikh keputusan SPM 2011 : Kisah sebelum dapat result



21 Mac ni keputusan SPM 2011 akan diumumkan. Sekarang ni result boleh check pakai SMS je. Canggih betul. Tapi feel mesti takde kalau terima result by SMS je, best lagi kalau pergi sekolah. Boleh jumpe cikgu-cikgu, kawan-kawan dan kalau result gempak, bolehlah buat sujud syukur beramai-ramai. ooh, kenangan yang sangat best!


Perkara yang perlu dibuat sebelum ambil result

Aku nak share dengan sesiapa yang terlibat dengan SPM 2011 ni, tak kiralah kalau korang calonnya ke, cikgunya ke, familinya ke, atau kawannya ke. Terutama kepada calonnya, benda ni aku buat semasa nak ambik result dulu

'Mintak Allah bagi yang terbaik'

Apa-apa pun result yang dapat, berdoalah kepada Dia supaya result yang korang dapat tu adalah terbaik untuk korang. Orang kata straight A itu adalah benda yang terbaik dan keputusan paling cemerlanglah. Tapi mana tau, kalau dengan straight A tu korang akan jadi tak tentu hala lepas ni, bangga sangat dengan keputusan SUPER cemerlang dapat tu terbawa-bawa masuk ke U dan kat U nanti terkandas awal. Bukan main ramai lagi kawan aku yang result gempak masa SPM tapi kat matrx pun boleh sangkut. Mungkin tak dapat cemerlang pun, itu yang terbaik untuk korang, siapa tahu kan?

Jadi, berdoalah untuk dapatkan yang terbaik, kerana Dia adalah maha mengetahui, ketahui apa yang kita tidak tahu. Dah dapat apa-apa result pun, pasrah je lah, cemerlang ke tak cemerlang, SPM bukan segala-galanya, banyak lagi benda dihadapan tu untuk ditempuhi

Orite, itu sahaja, selamat mengambil result SPM pada yang berkenaan =)


Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

6 comments:

Yong Sofea said...

Setuju. :) Dulu tak dapat straight A lepas tu rasa sedih gila. Tapi bila fikir balik, ada jugak hikmahnya. :)

EG said...

Betul3. Ambil result dekat sekolah lagi best.

joegrimjow said...

@Yong Sofea

xdapat straight a jugak masa spm dlu
huuu
ada hikmah

joegrimjow said...

@EG

nak suka2 lepas amek result kat skolah tu boleh la
:)

Nur-Azam Shahdan said...

straight A's bukan segalanya, tapi kalau dapat, Alhamdullilah, rezeki Allah beri :) dulu nak pegi ambik result tu ketaq2 kaki ni AHAHAHA

check out my new blog: http://ajamoppical.blogspot.com/2012/03/pinterest-ing.html

joegrimjow said...

@Nur-Azam Shahdan

result cane?
lawa tak?
hehe

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW