Share

Lionel Messi pemain terbaik FIFA 2011, kali ketiga berturut-turut


Tahniah kepada Messi (walaupun nampak mustahil dia akan baca entry ni) atas kemenangan anugerah FIFA Ballon d’Or -anugerah paling berprestij dari FIFA. Pemain terbaik dunialah. Yang best lagi, dia memenanginya untuk kali ketiga berturut-turut. ya, kali ketiga berturut-turut!


3 Fakta menarik mengenai Messi
  • Seawal umur 11 tahun sudah didiagnos dengan penyakit Growth hormone deficiency - GH (Growth Hormon) yang tidak dapat dikeluarkan dengan cukup oleh badan
  • Facebook dia baru dibuat pada april 2011 dan dalam masa 3 jam sudah cecah 6juta fan!
  • Dia minum sarapan sama dengan yang aku minum - HERBALIFE. wahaha!!!

point ketiga tu yang paling penting tu =)

Tahniah kepada Messi! Kalau korang baca kat internet sekarang ni, ramai yang mendebatkan perihal Messi yang baru berusia 24 tahun tapi dah banyak gelaran yang dia dapat. Menang 3 kali berturut-turut ni merupakan sesuatu yang jarang sekali orang dapat. Dari ada penyakit lambat pembesaran, tapi kini dah jadi pemain bola yang terkemuka.

Cerita dia ni mesti kita jadikan inspirasi untuk kita berjaya, tiada alasan sebenarnya! ada pun - ia sebab kita!


pss : siapa lagi yang minum sama dengan Messi minum ni angkat tangannnnnn!!

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

11 comments:

cik ina said...

hehe..entry bukan fokus pasal messi sgt pun. lebih pada herbalife. :P

joegrimjow said...

@cik ina

:p

Lifesaver Hamzah said...

hensem la dia..smlm tgk dalam berita...wow!haha

Akulah Pak Lan said...

Point ke3 memang penting. Haha

pendek tapi laju

Jelly Gamat said...

Messy Is the best :P

joegrimjow said...

@Lifesaver Hamzah

wow wow
;)

joegrimjow said...

@Akulah Pak Lan

highlight point ke3
hehe

joegrimjow said...

@Jelly Gamat

best among the best

Just.wanie said...

tak tau nk komen apa . dia hensem ! ahaaa ..

Ct Carlistush said...

uncle joe .. my fren interested nk beli herba life uh .. dorg nk tau lau student ada discount x ??

elly syamsy said...

Saya pun minum mcm yg messi minum!! yeee!! (Siap angkat dua tangan lg tau! Sapa nampak? Hehehe)

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW