Share

10 cara Bill Gates dermakan hartanya

Masa sekolah dulu, manusia kaya yang aku kenal adalah Bill Gates. Cerita kemurahan hatinya tu memang selalu cikgu aku cerita. aku rasa cikgu aku tu peminat setia bill gates kot. haha. tapi bagus sebenarnya, cerita macam tulah yang memberi inspirasi kepada aku untuk jadi kaya jugak. 

dah besar ni, baru tahu yang nak jadi kaya tu susah sebenarnya =)

Kat bawah ni, antara 10 cara Bill gates dermakan hartanya. 28 Billion ok didermakan sejak tahun 2007 - 5 tahun lepas. pergh, memang respek!



Umur sikit lagi nak masuk 24 tahun, aku rasa muda lagi untuk aku tidak berusaha capai apa yang aku idamkan. kan? Bagi 'adik-adik' yang baca post ni, janganlah buang masa dengan tak berfaedah, carilah duit untuk kesenangan kelak. Bagi abang2 dan kakak2 pulak, korang kalau umur lebih dari 24 tapi masih nak berharap duit mak bapak, dah start kena rasa malu kat diri sendiri :p

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

10 comments:

cik ina said...

walaupun sekarang baru berusia 19 tahun, tapi dah rasa betapa sakitnya nak uruskan duit sendiri and x minta duit parents lagi.memang boleh tahan lahh..

abang ensem said...

Siapa kata susah nak jadi kaya??

oshinz said...

emmm umur 26 taun masih tak kerja lagi. aishhh.. rasa macam loser habis dah kot ni.

Gadis Jutaria said...

tahu takpe.. nasib jumpa Herbalife cepat..kena usaha kuat sikit utk capai impian.. ;p

Al Meister Ex a.k.a MASTERX a.k.a Amin Abjad said...

susah nak jadi senang kalau pemalas,
tapi insyaalaah senang nak jadi senang kalau rajin...:))

joegrimjow said...

@cik ina

mantap!
nanti dah umo 20 dah start bleh bagi duit kat parents
=)

joegrimjow said...

@abang ensem

erk
senang ke?
hehe

joegrimjow said...

@oshinz

xterlambat lagi

joegrimjow said...

@Gadis Jutaria

yezzzaaaa!!

joegrimjow said...

@Al Meister Ex a.k.a MASTERX a.k.a Amin Abjad

nak rajin tu yang tak senang
:P

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW