Share

Berapa korang bagi peratusan kecemerlangan pentadbiran @NajibRazak sekarang??









Sangat tertarik dengan perbahasan kat atas ni. Dalam bahasa cine, tapi ada translate dia dalam bahasa Melayu. Perbahasan pada tahun 2010 lagi yang melibatkan 4 ahli panel yang berlainan latar belakang. Ada masa, korang tengoklah.

Aku quote video kedua kat atas. Lawak bodoh tapi sungguh mendalam maksudnya
  • Negara mana yang enjin kapal terbangnya hilang tanpa perang?
  • Negara mana yang rm 50 juta untuk bina banyak klinik tapi tiada doktor?
  • Negara mana yang stadium runtuh tanpa gempa bumi

Malaysialah!

Aku post video kat atas ni untuk tanya pendapat korang, mungkin juga untuk menyedarkan korang yang pilihanraya sudah dekat, masa depan negara kita terletak pada pilihanraya ni bagi korang yang tak tahu. Apa yang aku nak tanya, pentadbiran NajibRazak sekarang ni, berapa peratus korang nak bagi kecemerlangannya?
  • Ekonomi
  • Pendidikan
  • Politik
  • Media
  • Agama
  • dan lain-lain yang dirasakan perlu

Mungkin dengan penilaian korang sendiri, boleh membantu korang untuk mengundi nanti =)


pss : Kuasa sebenar adalah terletak di tangan rakyat. Rakyat tu siapa? Kita, ya, KITA!

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

9 comments:

hikari said...

xsbr nak tggu PRU..nak habis 2011 dah pun.huhu besar sebenarnya tanggungjawab kita sebagai pengundi walaupun nmpak macam kecik kan?

joegrimjow said...

@hikari

dah daftar?

miss zizie said...

umo dh 21, dah daftar mengundi pun. tak sabar nak mengundi buat pertama kali :)

joegrimjow said...

@miss zizie

jom daftarrrrr

Mohd Sukur Ibrahim said...

xthu nak bg percent berapa..tp so far aku rasa aku bahagia dengan hidup aku skrg..

Izzat Aziz said...

dah daftar, tapi ada masalah apa ntah.. sampai sekarang SPR tak approve.

hikari said...

uitm paksa daftar so dh daftar la..nsib baik gak kne pkse kalau x buat dunno je ngan election kali ni..hehe

Anonymous said...

gembira dgn apa yg ada skrg..
tgok polis mesir ganas.. msia aman..
sokong najib razak..bagi dalam 80%..

Anonymous said...

Ok ape Malaysia skrg.... Kalo kerajaan tukar tgn, x tau ape jd....

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW