Share

Kawan Herbalife aku masuk Islam!

Sangat teruja nak update blog! Jefferson Liew - pertama kali aku jumpa dia adalah semasa di Bali, Herbalife Supervisor Workshop. Walaupun jarang jumpa, tapi bila dah jumpa rasa dah lama kenal. Seorang yang sangat matured, kadang-kadang boleh jadi sangat lucu. Apa yang best mengenai dia - dia baru memeluk agama Islam! 

Alhamdulillah!



Semalam dia datang ke Kelantan untuk join Kelantan STS, memang sangat berterima kasih pada dia kerana tak pernah miss turun Kelantan untuk support team Herbalife kat sini. Tiap-tiap bulan pulak tu. Bulan ni specel sikit datang ke Kelantan kerana officially memeluk agama Islam.

Dia ada bagitau yang hari ni dia mahu jumpa dengan Tok Guru. Tadi tengok kat facebook, dah diupload gambar dia bersama dengan tok guru. Jeles sikit ok sebab tak pernah aku duduk bercakap dengan tok guru tapi dia dapat pulak peluang tu. Semoga dia dapat input berguna dengan jumpa Ulama besar dunia ni




Aku teruja bukan apa, jeff ni sangat baik orangnya. sangat helpful. Dia peluk Islam ni memang sesuatu yang aku tunggu-tunggu. Harapnya segala urusan dia dipermudahkan dalam memahami erti Islam yang sebenar. Korang yang baca entry ni, mintak doa supaya dia diberi kemudahan dalam menempuh harinya sebagai mualaf - saudara baru kita


*****



jeff : joe, i satu je tak suka datang kelantan ni tau
joe : eh, apa dia?

jeff : berat i mesti akan naik kalau datang sini!
joe : haa, tau takpe!


pss : gud luck in your life jeff!

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

17 comments:

AmiezaLurve said...

Hidayah tu milik ALLAH..tahniah Ah'madd Jefferson Liew.. :)

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

makanan kelantan best. so who's wanna gain weight, welcome to kelantan:))

and congratez to jeff yg sudah rasmi peluk islam secara niat dan hukum sebenar!

wannurakmal said...

wah handsome jugak. nasib baik Islam. mana tahu jumpa kan. :P pape pun, Alhamdullilah..saudara baru. :D

belogkiter said...

Alhamdulillah

joegrimjow said...

@AmiezaLurve

kawan?

joegrimjow said...

@FIFIEY LYCHEE MARATION

cabaran di kelantan :p

joegrimjow said...

@wannurakmal

teruja sangat!

van der Rui said...

Alhamdulillah. Semoga menjadi inspirasi kepada mereka yang muslim sejak lahir.

||alis|| said...

alhamdulillah. tak kira bila mana dan siapa kalau dah dipilih oleh DIA, pasti tetap akan dipilih. semoga saudara kita ditetapkan dan kukuh imannya sampai bila2. joe, kasi bantu2 sikit haa.. :)

tqhdrs said...

alhamdullilah :D

hidayahjamal said...

bagus siap jmp ulama':) smg dibimbing ke jln Allah

cik pulau said...

Alhamdulillah..
moga dia terus dkurniakan hidayah...
bangganyo jadi rakyat kelate..

Acik said...

Alhamdullillah! Semoga dia dp meneruskan kehidupannya sebagai seorang Muslim yg baik. :)

shidaidris said...

alhamdulillah. seorang muallaf baru kadang-kadang lebih baik dari orang yang dilahirkan islam.

happy for him :)

SITI NURUL SYAFIQAH said...

alhamdulillah~

farhana said...

tahniah. smoga dia sentiasa dibimbing ke jln Allah.
tok guru tu muke dia mcm Nik Aziz je?

moonie said...

Allahurabbi .. suka tgk gambo die ngan tok guru. die ucap shahadah dpan tok guru ke da lama

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW