Share

Virus baru facebook : Hi, How Are You?



Gila ke apa hari tu aku pergi reply msg yang dihantar! Aku reply, 'awat hang tetiba speaking english?' pergh, terus senyap. Dah la mamat tu kawan baik aku. Butthurt jugak la. tapi butthurt kejap je sebab baru perasan yang benda tu virus. Tak virus apa nya korang tengok la kat atas tu. Banyak gila yang hantar. Yang tak kenal pun tiba-tiba bertegur sapa!


Interview penghantar virus (masuk bab hangit)

Dengan kecekapan aku detect siapakah penghantar virus itu, namanya john. John kata sebab utama dia buat virus macam tu adalah untuk merapatkan hubungan antara kawan-kawan facebook. Dia perasan yang walaupun dia ada 5000 friends tapi bila dia post sesuatu kat wall, xde orang pun nak like atau komen. So, dia pun buatlah virus ni, habis semua kawan-kawan dia hantar msg kat inbox die dan semua kawan lain sampailah benda ni aku pun dapat.

Susah jugak jadi hacker yang kurang kasih sayang ni kan?


pss : 6 hari lagi nak puasa!

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

47 comments:

anah nik mahmood said...

wei fb ko ape ek? meh nk add. aku regular reader ko tau

joegrimjow said...

@anah nik mahmood

faridzul asyraf mat arifin, search2

Nissa Jalaluddin said...

haha.pernah dapat jugak! nasib tak relpy. kalo tak butthurt jugak "-_-

Oong-ong said...

byk gak dapat amaran dr kwn2 fb pasal virus ni..

shida said...

hahaha
byk nyer ...
shida kene satu jer...
cam siot jer kan..
adeheii
http://luvabenbaby.blogspot.com/2011/07/facebook-kena-hack.html

joegrimjow said...

@Nissa Jalaluddin

klu x leh join the club

joegrimjow said...

@Oong-ong

ni siap butthurt lagi

joegrimjow said...

@shida

hehe
tapi leh rapatkan hubungan gitu

akukaudia said...

@shida
gila bnyak tu....
aq pun dapat satu gak, tetiba je orang yang kita kenal tak penah cakap urank putih, type english

Muntos said...

hacker pun nak berkasih sayang jugek kihkih ;)

iPai said...

kot ada yang terkena virus tuh, ni cara nak hilangkannya


http://ipai-ans.blogspot.com/2011/07/cara-yang-paling-terbaik-nak-hilangkan.html

shida said...

@akukaudia
ho3...tu lah pasal....adeheiii
skrg dah xde dah kan..hmm

Sis-Lin said...

Wooo macam ini punya pun ada ke? tp rasanya yg selalu lin dpt kat email tu..tp pelik jugak, x kan le kwn2 yg biasa kita sembang tu ckp omputih dn pendek je ayatnya 'how are you' gitu kan..ermmmm

skrg dpt je terus masuk trash! hehehe

joegrimjow said...

@akukaudia

yg type english tu yg bg musykil lebih

joegrimjow said...

@Muntos

oho
kasih sayang hak setiap insan
hehe

joegrimjow said...

@iPai

oho
spatut aku pomot link tu

joegrimjow said...

@Sis-Lin

facebook ada trash ke?
huhu

Lea IsNaw! said...

ari tu pun penah kena tegur cmne
tp nasib baik dh taw dulu
so xlayan
selamat3

Dawa said...

cara nak eratkan silaturrahim rupanya. huhu

~eZmALiZa~ said...

kah3!! rasa lawak gile alasan si john tu...ciptaan sndiri atau fakta? =D

jAuh hAti said...

sama sama

tetiba ada kwn baik tego 'hye how are you'

elok je ku bls

'hg pesepa???'

haha..

FarhanaDr said...

Saya tak pernah lagi dapat. Hoho. Joe popular sangat, tu yang dapat banyak tu. Kikiki. :p

Kamil Kahar said...

haha...gler r...camne ko bley interview dye...dasyat tul ko nieh...tu je ke sbbnye...ceh...

APi said...

adik aku dapat msg ni dia pergi reply..
habis jahanam laptop aku..
hadoii

akukaudia said...

@joegrimjow
haha...memang mereka juga insan biasa yang memerlukan kasih sayang...

KiD said...

ini virus hi.how are you
kena delete...

Aslina said...

penah gak dapat. memang musyikil ah tetibe je kazen sendiri taip proper english nak chatting. ingatkan dia demam ke atau prektis amik MUET.

sekali virus daa... nasib baik tak reply...

EG said...

tu la pasal, kadang2, orang yg xpernah chat pon tetibe je chat. hahhaha

joegrimjow said...

@Lea IsNaw!

klu layan die si pengantar xlayan mmg butthurt

joegrimjow said...

@Dawa

kata penghacker

joegrimjow said...

@~eZmALiZa~

hangit mesti rekaan la
hehe

joegrimjow said...

@jAuh hAti

wakaka
bleh plak macam tu

joegrimjow said...

@FarhanaDr

ramai org dpat benda camni
hehe

joegrimjow said...

@Kamil Kahar

hangit2

joegrimjow said...

@APi

kah3
die reply ape?

joegrimjow said...

@akukaudia

bglah mereka kasih sayang
ehee

joegrimjow said...

@KiD

kat atas tu ada cara nak delete

joegrimjow said...

@Aslina

praktis MUET pakai fb ok gak

joegrimjow said...

@EG

tu xcampo chat lg tu
hehe

Kembang Perawan 3288 said...

hari tu dapat.. tapi hampir2 je nak reply..fuh terus report spam. keh3

Ubey said...

ak rase cm noob je. asal ak x dpt ek virus ni.

slay said...

haha thanks for the info bro.
serius aku baru ingat nak reply classmate aku yang dulu tegur aku setahun sekali je, tiba2 tanya khabar aku kat fb plak. serius terkejut. -_-"

harap john keluarkan virus terbaru selamat hari raya maaf zahir batin pulak. mungkin misi beliau lebih mudah untuk dicapai. ehehh.

belog|amiyo said...

seb baik aku tak pernah dapat lg virus ni...

ReD Linda said...

prnah layan chat mende alah tu...bila smpai dia bagi link untuk di klik, terus aku pangkah..hahahah

ms tu baru sedar rupanya itu bukanlah pemilik FB sebenar..:D

akukaudia said...

@Ubey
mungkin dia dah cukup kasih sayang yang dia perlukan...
huhuhu

Maicher said...

wahahaha.
terer ah bleh ditect sape yang sent.

laaa.. tu ke tujuan dia buat virus tuh.
hmm baru tau.

p/s:kesian kat john :p

zool said...

Cam tu pun ada ek. niat baik tapi tetap salah. mana leh suka2 buat camtu

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW