Share

5 Perkara Annoying di panggung wayang

Akhirnya berjaya jugak aku tengok Transformer 3 di Alamanda pagi tadi. Lepas jogging 20-30km (lebong-lebong) terus sarung baju dan bergerak ke Alamanda. Tengok waktu paling awal - pukul 11 pagi! Gila bersemangatkan? Cuba korang bayangkan kalau rakyat Malaysia bersemangat macam ni pergi kerja, mesti maju kan Malaysia? 

Ok, kali ni aku nak share pengalaman aku yang memang sekarang ni akan pergi tengok wayang setiap kali turun KL. Dengan siapa? dengan sorang-sorang. ya, wujud lelaki loser macam aku ni kat dunia ok. Sedarilah hakikat tu. Eh dah, jom kita baca 5 perkara annoying ketika di panggung wayang


1) Orang selalu keluar masuk tandas


Benda ni berlaku kalau kita duduk kat bahagian tepi-tepi. Kalau duk tepi sekali, memang sangat annoying orang keluar masuk. Lagi membuatkan dia selalu keluar masuk bila cerita tu 2 jam macam Transformer 3 tu. Dah tahu cerita tu lama, cubalah jangan minum air banyak. Dah tahu 'burung' tak boleh nak diikat, jangan la minum air banyak ye tak? 



2) Beromen-romen, gosok-gosok, usap-usap


Yang ni lagi 1, 2 in 1 terus. Plan nak dating + ambil kesempatan = tempat paling ideal, panggung wayang. Hari tu masa tengok cerita yang lisa berlakon tu, budak skolah lagi aku rasa, duk raba-raba. Budak pompuan tu elok je pakai tudung pasrah bagi raba. Haishh, rosak-rosak. Kire dapat free show plak!



3) Pengkritik bebas yang tak berbayar



Yang ni jenis kaki wayang, tak pun kaki blog. Sebab dia dah tengok trailer, hanya dia seorang kat dunia ni yang dah tengok trailer, habis nak ulas cerita-cerita. Babak ni, dia ulas, babak tu dia ulas. Dah la ulas tu bukan main kuat lagi. bisik-bisik pun boleh dengar, ni kan pulak duk teriak macam tu. ooh, sangat serabut!



4) Handphone - hello, i kat wayang ni, ok bye


Tengah syok tengok babak romantik, tiba-tiba bunyi ring tone lagu 'sorry-sorry kopapapa kopapapa' Macan dia sorang je ada handphone kan. Bukan saje tak silent, siap angkat lagi. lepas angkat, berbual gaya berbisik. Kononnya dengan bisik-bisik macam tu orang tak dengar ye kan? ahaa, tolonglah cik puan semua, orang nak tengok wayang, bukan nak dengar cik puan cakap dalam phone



5) Menonton bersama kanak-kanak

Salah satu sebab aku dah serik taknak tengok cerita cartoon kat panggung wayang adalah sebab budak! Tadi.... waaaa, penuh budak-budak dan ditepi aku memang ada budak yang sangat suka bercakap. 


'abang, bestkan cite ni'

'abang, hebatkan robot tu'

'abang, kenapa jahat tu jahat sangat'


dan yang paling tak boleh blah














gila rasa macam loser habis!!!


pss : korang pon pernah tengok wayang sorang-sorang kan? kan kan?

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

54 comments:

kaizen said...

kn ke mak joe da carik kn calon?? hehehe

*gatai nak kawen nih...

Pojiepooh Abdullah said...

Ohh memang nyampah tgok citer katun lebih2 lagi klo ada budak2..
Rasa nak tolong tarik telinga sekor2 on behalf of mak bapak dia yang tak reti behave-kan anak2..

PojiePooh; Hanya Satu...

oPiE iSa said...

ehem ehem, no 4 tu macam fokus kat perempuan je ('puan'), lelaki pon ade tau sibuk brckp dlm phone dlm panggung...

cuba joe tawarkan satu tiket prcuma kat kwn ke, sape2 ke, mesti ade yg nak temankan joe. taklah macam loser sangat... wakakakaka...

joegrimjow said...

@kaizen

haha
calon dah ada, tp xtengok wayang sama2. agaga

joegrimjow said...

@Pojiepooh Abdullah

mak bapak xmain peranan!
huh

joegrimjow said...

@oPiE iSa

tapi gambar laki kan?
hehe

bareessence said...

setuju sgt2 dengan sume points ni..memang sangat annoying kan sampai ada rase nak p tgk movie time2 org tak ramai..huhu

Peri PiA said...

tgk sorang2 mmg penah,hehe

kena kacau dgn pekerja wayang tu,eeee menyampah

lagi 1 annoying giler kalau org ats suke tolak2 kerusi dgn kaki

azel cak said...

setakat nih hak yang ke-5 tuh belum kena lagi laa...
nice giler ..


tak sangka , kecik2 pun pandai bagi soklan parah gitu .. wooo ~

joegrimjow said...

@bareessence

org xramai cam xbest plak kan

joegrimjow said...

@Peri PiA

haah
tertinggal point tu

joegrimjow said...

@azel cak

kena mmg rasa sentap

iena_mieyna ^^ said...

ahahaha..golek2 gelak baca entry ni... :D

Adziim said...

pernah je sorng2..tpi x pernah lgi ada orng tgur mana awek? ni..

Zie said...

joe, bila gi tgk wayang sorang2, fokus kita byk kea org lain, kalau berkawan fokus kita lebih kepada kawan tu tak hirau dah kat org lain hahahaha...moral of the story kalau agak2 nak tgk wayang sorang baik beli vcd tgk sorang2 kat rumah takder saper nak ganggu.

WanFadhilah said...

klu xde orang, xpernah nk kuar tgk wayang sorang2. tpi kan, lagi syok tgk kat rumah je. hehe

Halusinasi said...

tak kisah kalau tgk wayang sorg2...cume yg tak bestnya, bunyi bising...tolak kerusi dgn kaki...kot ye pun marah, jgnlah tendang kerusi...

fadzioriq said...

Salam,
aku penah skali tuh tgk cite Harry potter ade cina nih sial gle ckp kat phone, leh kata nk dekat sepanjang movie kot~
sikit je lagi nk kene sepak ngan aku, nasib lah~huhu

joegrimjow said...

@iena_mieyna ^^

misi berjaya!

joegrimjow said...

@Adziim

kena try banyak kali

joegrimjow said...

@Zie

alaaa
xbest
best tgok wayang gak
cume sorang tu problem

joegrimjow said...

@WanFadhilah

astro first eh

joegrimjow said...

@Halusinasi

nak lebih syok sampai org lain jadi terganggu

joegrimjow said...

@fadzioriq

patut bagi warning terus

kaizen said...

xper... tgk kat Astro 1st same2 la joe..

EG said...

hahahaha. setuju giler!

Entry Terkini:

Opick - Rapuh

~aYeeN & SuE~ said...

aii..1st time komen cni.
haha.mmg smua point tu btol.mgngu serba sedkt..dlu penah tgk gan ank buah,ble da bosan mula la dia merengek nk balik la pe la.huhu..

SweetyMui2 said...

sebab tu la slalu ambik seat tengah or couple seat.xpernah la sampai tengok sorang2..bahaya.kahkah

✖nedd✖ said...

haha. penah je sorang sorang. sekali ade orang dok nak bagi lovebite kat awek die kat sebelah. cina pulak tu. nasib baik tak kena simbah dgn air aku. kaco mood nak tgk 3D je. haha. free show sebelah.

Kembang Perawan 3288 said...

full lagi x kat alamnda T3 ni? ari tu adik full ja.. smpi skrg tak tengok2. fuh sabar gilani. pernah tgok awal kol 11 pagi. leh jalan2 tmpat lain pastu. x kacau wktu solat pon. hehe.
dah biasa gak tgok sorang2 ni. nak wat cmne. loser jugak.kui3.

best pe tgok sorg2..feeling lebih.

belog|amiyo said...

dah bebudak tego tu maknanya dia minat abang joe. ekeke.

lima2 betol dan lima2 aku tergelak. haha

van der Rui said...

Tengok sorang2? Aku pun pernah. Tapi selamat takde orang lain kacau. Rasanya yang duduk belakang kau tu pun budak2 gak kan? hehe

Ha, betul la kau tadi... macam perasan masa joe tengah beli popcorn, duit terjatuh kan? Tak berkesempatan nak tegur, kalau panjang umur mungkin kita terserempak lagi. haha

hidayahjamal said...

xpenah tgk sorang. hmm bukan kaki wayang kot, lgpon xde duit...huuu, mmg setuju xsuka sume halangan ada je nk tgk wayang ada je yg kaco daun kan, keh3, paling xsuka..budak kecik memekak pastu budak tendang kerusi orang xada manners

Tasha said...

xpenah sorang2 sbb xpndi carik seat,masuk panggung pun bole dibilang bpe kali,hak2...tp thp pling anoying adalah mse org bckp dlm tepon!

iniialahaku said...

hahaha...aku tgk sorang wayang aku ok..hahaa

klau berdengkur cmna plak??ri tu mamat tu brdengkur sblah aku..baru 15 minit tgk trnfrmers..haha

FAUZI NOR said...

Yang last sekali aku tension,
masa aku tgk TF3 aritu pun budak budak ramai gila..

Kata 13 tahun ke atas...
tension aku... hahaha

enyheartsdiamond said...

lama gila tak tengok wayang! kena tambah lagi satu, bila org belakang tendang2 kerusi :|

misz beauty said...

last tengok cite Sekali Lagi ngan hubby. mak cik kat belakang kitorang annoying gila sibuk nak betulkan bahasa melayu yg si lisa surihani cakap la. pastu cakap2 ngan anak dia la. rasa nak bangun lempang muka mak cik tu laju2. cucu dia budak kecik pun pandai duk senyap tengok wayang. coi!

far_east said...

sangat2 tak suka tengok wayang sebab buat sakit leher dantak boleh bebas duduk...kena statik jer atas kerusi tue.

moonie said...

gue pong slalu tgk wayang sorang2..best pe. ari pertama transformers kua penuh budok.

dayah aziz said...

xpnh pun tgk wayg sorg2...;p

Bib Abdul Hamid said...

betul2!! yg sakit hati blh ubah skrip pulak sambil sembang2 dgn kwn sebelah.. eee pelisss...

intan izani said...

yang ke 6,
org belakang asyik shake kaki die. kite kat depan sama2 vibrate. grrr

Mak Budok said...

apa orang yg ada anak xleh tengok wayang dgn anak2 la ek?? sbb kanak2 ni mmg Degil dah kena sound cubit bagai pon xmakan saman... yg dok komen tu kena kat sndri nnt tau la rasanya macam mana...

*lebih rela eskep time lunch break org solat jumaat gi tengok wayang osrang2!*

candybiru said...

p sorang ka?? mana awek?? boo boo boo..=p

asiah yusra said...

aku bayar..
aku punya duit..
aku punya suka la nk tengok sorang2 pun...heheehe (sy pun selalu layan wayang sorang2 aper)

shandye. said...

kalau aku bermisikan nak buat ulasan utk entri blog, memang aku prefer utk tgk wayang sorang2. tp klu nak sonok2 haruslah tgk dgn kawan2.

part keluar pg kencing kerap2 tu... well... ko kena faham... certain people mmg dia punya bladder tak boleh tampung bnyk, unlike some other people. ia semacam penyakit or something like that. some people (walaupun ada org kaitkan dgn diabetes sbb kencing kerap) mmg mempunyai bladder yg kecil so maafkan la dia...

tp aku paling annoyed dgn commentator tak berbayar tu. kalau aku nk dengar commentator aku duduk rumah, tengok bola kat tv... ha... dengan si hasbullah awang tu komen pasal match bola. lagi layaaannnnn....

hehehehe...

Khairul Antasha said...

hehe..br plan nak bawa anak buah tgok wayang..hehe

ok ape tgok wayang x berteman

shazzy :) said...

haha betol tu! annoying lagi kalau yg becakap2 dalam wayang, derrrrrr pegi la toilet kalau nak sembang!


heheh joe join jom! http://senozea.blogspot.com/2011/07/shes-no-you-giveaway.html :D

♥CIK SHA♥ said...

gambar yg kat cakap henpon tu lawak ok.."boleh kuat lagi cakap?"..ahahaha..


aku pun biase tengok wayang sensorang..ok je pun..;p

Sumayyah Nadhirah said...

hahha teringat mase tgk kungfu panda 2..ngan bdk2 kt sebelah..mmg mcm2...perghh sabar jela...hilang kecomelan mereka ahhaha

kueh bakar said...

jo...ko penah wat kontest mam aku ek? nak godek2 jak...

aku paling boring tgk wayang sorang time iklan digi tu...terkena.

selamat pulang uk

Muhamad Luqman Hakim Mahmud said...

hahaha...!! naper tak bawa awek skli

@LiYaNNuaR ツ said...

menyampah kalo 'org depan' adalah sgt tinggi hingga mhalang pandangan.. haihhh... kesiannn... takkan kena duduk di bahagian hadapan sekali kannn... langutttttttt sgt tuhh... hohoho

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW