Share

Nokia E7 Review (2): Perkara paling cool Nokia E7 boleh buat #Maxis10

Dah 2 hari aku bersama dengan Nokia E7 ni, puas aku godek apakah keistimewaan dia berbanding dengan phone lain. Sangat banyak yang ada pada smartphone lain yang ada pada Nokia E7 ni. Jadi, buat apa aku nak tulis review kan? dah semua sama, baik tak payah buat. Nak review pasal spesifikasi ni spesifikasi tu, korang boleh google sendiri. Sebab tu aku cari jugak apakah keistimewaan Nokia E7 ni untuk dikongsi dengan korang


JUMPA!!!

Ya, aku dah jumpa! Nak tahu apa yang aku rasa Nokia E7 ni sangat cool boleh buat berbanding dengan smartphone yang lain? jeng jeng jeng




Fruit Ninja???

Bukan bukan. Kalau korang perasan, ada 2 skrin yang kat atas tu. Satu skrin besar dan satu skrin kecik. Skrin kecik tu milik Nokia E7 dan skrin besar tu milik TV LCD 42 inch. Yeahh, inilah paling cool Nokia E7 boleh buat - sambungkan kepada HDMI Cable. Bolehlah main Fruit Ninja lebih khusuk macam ni =)




Pendek je usb kepada HDMI ni, sambungkan Nokia E7 kepada mana-mana TV yang ada HDMI ataupun projektor yang ada HDMI (ada ke?) dan korang boleh tengok dengan skrin yang lagi besar. Hahaha, tak cukup 4 inch yang paparan Nokia E7 bagi, korang boleh tukar kepada 42 Inch - kena beli tv la pulak. kekeke





Walaupun benda camni nampak bodoh, tapi serius aku bagitau main game dengan skrin 42 inch lagi masyuk wooooo =) cuba2 dan potonglah markah fruit ninja aku ya. 782 untuk arcade. wahaaa!!!


2nd keyword - UNMIMPIRABLE : tak pernah bermimpi nak main handphone pakai skrin tv. Thank u nokia e7!!!

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

32 comments:

Azwan Azmi said...

boleh juling beso sgt skrin..kalau buat video call boleh tak bila handphone disambung hdmi cable?

joegrimjow said...

@Azwan Azmi

ku tak taruk simcard lagi. nanti dah cuba akan try buat

Tengku Nizam said...

brape harga der? baru nak angkat 1 , tp survey aritu , tgk harga die 1800 , kat kotaraya , tp zjadi angkat , last2 angkat 2 hp je , c7 dgn c5-o3 , keh keh keh , 1800 dpt 2 hp ..

Wan Gerrard said...

pergh memang best la main skrin besar tu hehe

Encik Psychopath said...

style juga kabel tu.

APi said...

wah..
dah macam main ps la pulak eh..

tenangsudey said...

wah bestnya.... tak hang lagi ke joe? laju tak nak sitch between application?





Mari Ubati hati, Jangan biarkan hati mati, Tak pandai baca al quran, tak paham maksud ayat quran? di sini jawapannya

joegrimjow said...

@Tengku Nizam

1900 klu maxis
1400 maxis dengan plannya

joegrimjow said...

@Wan Gerrard

syok masyuk

joegrimjow said...

@Encik Psychopath

sangat style

joegrimjow said...

@APi

yg penting besar
=)

joegrimjow said...

@tenangsudey

pasang kat tv ni die lembap skit
tp xhang

Puan Capa said...

wuuuuuuuuuuuuu!!!best ooo!

Oasis said...

owh...same cam ipad gak la ni? tapi wayar kena panjang sket la kan...

KiD said...

hahahaa... gian fruit ninja dah tu... best best!!!
Lawak kena Prank Call dari Customer

joegrimjow said...

@Puan Capa

sangt2 best

joegrimjow said...

@Oasis
owh
ipad pon leh sambung eh?

joegrimjow said...

@KiD

oho, pernah main ke?

pilothans said...

got money , got new hp laa ^_^ me ingat nk amik plan digi yg BB 9300 tue ,rm560 ke ape..hmm...tp xcukup funds..nak spend kat matta fair lagi ^_^

my latest entry - http://www.yohanibrahim.com/blog/matta-fair-2011

suffer8zine said...

wahhh nice review

Terkini: Solat Jumaat Kini Boleh Dilakukan Di Pusat Membeli-Belah

rubi @ cawan2 said...

tak agak2 besau nyer~ hahahah

Bazilah said...

nak main fruit ninjaaa! bosan nih huh

zahidah dihaz said...

wah!! *sambil nganga mulut baca sebab terlalu kagum*

tapi still saya minat SE...hehehehe



NEW ENTRY: Aku budak kampung

Jom join contest mudah: Miss Zahidah 4in1 Lucky Draw

joegrimjow said...

@pilothans

ni review free
hehe

joegrimjow said...

@suffer8zine

thankss

joegrimjow said...

@rubi @ cawan2

besau2 la baru best
hehe

joegrimjow said...

@Bazilah

jooom
lepas tu bleh fight high score

joegrimjow said...

@zahidah dihaz

se? special edition? hehe

sengat said...

huhu ngidam E7

cik NAD -miszhelena- said...

wahh.. macam best.. tp lagi iphone lagi best. =)

Iman said...

patut lar umi joe cakap cam bebudak asik main game. nak kawen pun ta lepas.

Oasis said...

@joegrimjow

ipad 2 je yg blh...

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW