Share

Nokia E7 Review (1): Nokia E7 dah sampai tapi.......... #Maxis10

Brader posmen datang tadi hantar handphone baru ni. Terima kasih banyak2 ya, susah2 je hantar. Sepatutnya hanphone ni ambik petang semalam kat Maxis Center, tapi sebab aku balik ke Kelantan paginya tu, memang tak sempat nak pergi ambik sendiri. Cik April kata takpe, die akan pos handphone ni, memang happy bukan kepalang lah. Dan tengahari tadi, handphone dah selamat sampai

Nokia E7 - gambar google

Gosip-gosip awal

Memang dah lama tak guna produk selain dari Apple ni, memang agak janggal jugak tadi. Nak on pun siap bukak youtube dulu check macam mana nak on. padahal dalam buku manual dah ada bagi tak nak guna. hehe. Ok, sepanjang 2 minggu ni, aku akan post pasal handphone ni. Dari pengamatan awal guna ovi store tadi, agak leceh dah tak mesra pengguna, tapi berjaya jugak aku register - 2 3 kali jugak tu register. Dah register, ternampak satu game yang best - Fruit Ninja

Main punya main, macam best pulak tapi cepat sangat capai high score. nak lebih lagi, kena beli, Memang bijak taktik macam ni dalam bisnes. Haiishhh


Dan untuk review handphone ni.... 
aku tak pasti dapat buat ke tidak sebabnya....



Baru beli full version fruit ninja. aku nak main dulu game ni sampai puas, baru start review benda lain!!


1st keyword - LAGHO : pastikan anda mempunyai iman yang kental untuk bermain fruit ninja

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

35 comments:

Sumijelly said...

perghh......jeles...jeles.....

selamat mereview yek!!


Sumijelly.com

joegrimjow said...

@Sumijelly

xtau nak review ape bi
syok man game je
huhu

Puan Capa said...

ovi agak lambat jgk...hehehe

FarhanaDr said...

Ovi dulu cam okayh.. Pastu macam ade upgrade tapi jadi macam tak bape nak best plak.. Huhu..

Selamat mengreview deh.. :)

KiD said...

hahahaaa.. iman yang kental sebelum main game fruit ninja.. apakah..?? hehehe
Char Kueh Teow TTDI Mantap beb!!!

chenta said...

saya ada perasaan cemburu yang menebal sekarang!huuu

Oasis said...

x brape nak minat ngan nokia n ovi store dia tu. App Store lagi best. Hehe

Dinda Iva said...

TAHNIAH joe..cak...jengok joe balik kat sini...erm..OVI tu memang oklah..tapikan lambat gilalah..adeh..tension sangat kalau nak purchase ape2...apepon selamat review k...

/Dayah/nurul/dayak said...

waw mcm best jeles plak, slmt berlagho huhu

APi said...

bile dah start main game..
keh keh keh..
lagho..

LyNn'Azlina said...

baru g tny semalam kata e7 tak kuar lagi...cambest x?ceptlah review

Epola said...

'LAGHO'
like2~

faradeeba said...

gile jeles!
kalo dah rasa terlalu lagho,bak sini jeh aku tolong jagakan e7 tuh. :P

suffer8zine said...

wahhh nk tgk review mcm mana

Terkini : Siaran Langsung Malaysia vs Pakistan Dibatalkan

Wan Ahmad Nabil said...

aik ? 2 ringgit je ? haha

Cute Mommy said...

tak aci...nak jadik tukang review jugak...

aLeen aVriL said...

best ler tu dpt hengpong br...huhuhuhuhu

Cerita Cinta Melayu Sejati said...

best nya Nokia E7, cantik....

~cikgu ain~ said...

uih..nset idaman ni..
jeles gler..waaaaaa~

joegrimjow said...

@Puan Capa
sangat lembap

joegrimjow said...

@FarhanaDr

ni 1st time gune ni;)

joegrimjow said...

@KiD

kot2 nanti terbeli full version

joegrimjow said...

@chenta

banyak lagi program review
;)

joegrimjow said...

@Oasis

sangat stuju
org bg free lain - kite ambik =)

joegrimjow said...

@Dinda Iva

thx u
=)

joegrimjow said...

@/Dayah/nurul/dayak

lagho kuat sangat ni

joegrimjow said...

@LyNn'Azlina

akan dibuat secepat mgkin

joegrimjow said...

@Epola

bahasa arabb

joegrimjow said...

@faradeeba

xeh xleh xleh
=)

joegrimjow said...

@Wan Ahmad Nabil

sebab tu beli
kekeke

joegrimjow said...

@Cute Mommy

akan sampai jugak masa tu

joegrimjow said...

@Cerita Cinta Melayu Sejati

sangat santeqqq

joegrimjow said...

@~cikgu ain~

ohoo
godek2 hp ni, ada yg best dan ada yg xbest, standard la tu

Jard The Great said...

mastercard tuu.. pewittt

Shaiful said...

Pergghh cam best je..meleleh air liur

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW