Share

5 Blog yang pasti dilawati

Respon dari Kak Jie mengenai 5 Blog yang dia selalu lewati pada tahun 2011, aku pun nak buat jugak lah. Blog yang selalu kita baca ni sudah pasti banyak akan mempengaruhi penulisan kita. Secara betulnya, ia terjadi pada aku. Hehe, walaupun tak 100% tapi peratusan tu ada.


******



-Amalina and abqari : Ni blog orang Herbalife. berada di ranking top 5 sebab memang banyak pengaruh bisnes aku. kekeke. walaupun line yang lain-peduli-hapa aku. dia antara contoh terbaik dalam Herbalife yang buat kerja. Tengok gaji bulan februari dia 27 ribu, macam nak cekik2 je diri sendiri kenapa tak boleh buat. haha. misi 2012, jadi pres team dulu dari pasangan ni. muahaha 

-Cik Khairul : sejak bile ntah aku suka baca blog dia ni pun tak pasti. mungkin sejak dia konsisten asyik duk cerita pasal cinta cinta perempuan perempuan je kot. mungkin? penulisan dia dulu tak matang, sebab tu dulu tak layan (slumber badak cerita) tapi sejak dah start bercinta dengan orang McD ni (gosip2) terus penulisan jadi matang. keep it up mat saleh kata

-Tubelawak : Blog ni penuh dengan hiburan dan setiap kali aku masuk, mesti aku tergelak. kalau ada entry serius pun, aku akan cari kat ruangan archive dan baca entry lucu dulu. dah baca 2 3 kali masih tergelak. kurang kasih sayangkah aku ni?

-Obefiend : blog ni aku layan komen dengan entry dia tu sama best. entry nak berat2 tapi aku suka-tak-tahu-kenapa. Jiwa tak kental jangan masuk, bahaya

-Keretamayat : Berunsur agama yang tak macam agama. Tapi sangat best dilayan. dia ada jawapan yang buat kita ketawa dan kemudian berfikir seterusnya terus nak amek wuduk buat solat sunat. haa, tu orang kata lawak kelas genius, tak macam lawak bodoh berita harian hari tu 



5 blog lain yg korang pasti tahu linknya

-zackzukhairi - dah lama xupdate. benci
-cikepal - nak menternak lemak je
-kak jie - blog ibu terbaik
-beautifulnara - blog artis terbaik
-hanis zalikha - dia reply tweet i, sebab tu i baca tu. hihik



Ok, tu saje dari aku, korang punya?

Cite lah sikit, dah cite tinggal link kat komen okeh. nak usha. dah lama tak blogwalking semua ni, nak jugak tahu kalau ada blog yang best dibaca kan. sharing is caring gitu. wah wah


pss : Eh, blog cik tanah sudah pasti selalu di lawat. kena cakap ke? kah kah kah. 

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

42 comments:

pepol said...

blog ebefiend mmg bez...suke bace blog tu..hehehe

Bib Abdul Hamid said...

blog pasal herbalife tu baru follow.. sbb??? memang herbalife berkesan tau..

~~~RAZAT ADDICTED~~~ said...

peeehhh bro,aku slalu gok le jenguk2 blog ko ni..al maklum le ko memg slalu hupdate..^^

ko tau blog ko yg 1st aku jengah lepas tsunami kt jepun tu..memg betul firasat aku ko update sepanjang masa..tahniah brooo!

btw, larik tajuk puloks..nnt aku BW ke blog yg ko sebut tu..hehe..almaklum le aku ni tpaksa pndng kiri kanan dulu sebelum buka blog sndiri mahupun blog orang len..'spy' banyok kt opis neh^^

bak kata mat saleh, keep it up bro..i lap ur blog^^

*SaBRiNa * said...

haha ade la jugak yg ko hit tu kne dgn taste aku..

NaNa said...

selalu baca blog org jek..ehehe..best..byk info

zahidah dihaz said...

baca blog kat bloglist yang selalu update je...tiap2 hari mesti terjah blog diaorang...


New Entry: Pemandu Wanita: Berhemah VS Berbahaya

joegrimjow said...

@pepol

same2
=)

joegrimjow said...

@Bib Abdul Hamid

Ada cerita jangan lupa share okeh

joegrimjow said...

@~~~RAZAT ADDICTED~~~

wah2
thx u

joegrimjow said...

@*SaBRiNa *

kita serupaaa

joegrimjow said...

@NaNa

best
blog salah satu medium informasi

joegrimjow said...

@zahidah dihaz

sini pon mmg ada
=)

cik EPAL said...

blog cik tanah sape? ce citee ce citee

Abang Suara said...

semua mmg syok2

sarah mohamad said...

hiks. paling best adalah beautifulnara. sebab suka gosip2 artis nih. kuikui

Syima Emi said...

suka bc blog amalina tu... suka cara dia menulis ...

Jard The Great said...

bulan empat da nk dekat. bnyk pasal ko, cik tanah tulis kat blog.

hihihihi.

baguslah.. bertunang jgn lelama =p

~M-i-M~ said...

aku slalu gak on9 ni...
slalu bw je...
update tu kalo ada masa,sbb skang ni bz sket...
lbih kurang r mcm zackzukhairi tu...haha...

keretamayat mmg da best woooo...

HafizRahman.com said...

aku sambung entry ni joe

http://hazrilhafiz.blogspot.com/2011/03/5-blog-yang-mesti-dilawati.html

joegrimjow said...

@cik EPAL
xleh gtau
keh keh keh

joegrimjow said...

@Abang Suara

syok habis gitu

joegrimjow said...

@sarah mohamad

ahaaa
layan gosip eh?
hehe

joegrimjow said...

@Jard The Great

sape yg bertunang ni jard?
hehe

joegrimjow said...

@HafizRahman.com

terus membaca

en mystery said...

wah memang syok la baca blog hang ni.. xsangka lak yang hang pon wat komik gak, igt gua sorang jer wat komik nih.. tapi gua lukis sendiri r bro, hehe.... tu xberapa nak lawa tu... tapi lawak..

oPiE iSa said...

blog obefiend, beautifulnara, hanis zalikha mmg bst. layan je...
blog Yuyu pon best juga...
tapi yg pntg ur blog pon ape kurang nya..byk info menarik..
=)

JHaZKiTaRo said...

salam kenal.. rajin2, jemput singgah blog AKU SEBUTIR PASIR hamba kalau berminat nak baca my travelling experiences ke 45 buah negara.. :)

Gieyana said...

blog kita biasa2 jer..x sure owg suka dtg ker idak psl kita busy x smpat nk reply komen..nnt leh terjah blow2 yg Joe link nie..:D

SofieyAzwa said...

Suke singgah blog obefiend. Tapi x berani nak komen kat situ..

asyikin mohd zain said...

cuba abg baca blog ni plak..
http://thesharkox.blogspot.com/..
best wooo..pandai si sharkox tu wat katun..

Alexandriana Alia said...

zack tak update pun aku duk lawat blog dia baca entry2 sama. hehe

the other khairul makin menggedik. makin ramai yg suka lol

KiD said...

best jugak jumpa dan baca blog2 lain baru dijumpa... :)
Lawak Call Customer dari Shanghai

Eri-chan said...

serupa tang: beautifulnara & blogserius obefiend tu..haha sebab jarang nak baca komen org tapi komen kat 2-2 blog tu memang dasyat gak ar..suka jadi peninjau je..

oh blog u i suka baca pasal komik. kekeke...lain2 baca jugak..

crayon said...

halamak.. tq joe letak blog aku.. terharu gila.. tima kasih.. tima kasih.. rasa nak muah kiri muah kanan :* mmmmuah.. hehehhe

DOVE... said...

AS SALAM,HAI SEMUA..
IM NEW HERE..
BLOGWALKING SINI PULAK..


CUBA USHA BLOG CURSING MALAY,
TP BLOG BERAT JGK NI..
YET,SOME STATEMENT DLM ENTRY DIA ADA LOGIK JGK!!
:)

muhammadthoriq said...

bile cik tanah nak dpt pokok die ni? :p

hasrul hassan said...

Salam.
Bro, tertarik saya dengan kenyataan pasal tertarik dengan blog Obefiend.

Uhh memang kalau tak cukup kental tak leh masuk blog tu .. SERIUS .. hehehe...

Apapun usaha segmen ni memang antara inisiatif terbaek la dari denaihati

Puan Capa said...

saya salah seorang silent reader keretamayat.hehe

konerush said...

Good dispatch and this enter helped me alot in my college assignement. Gratefulness you on your information.

paxil

Mr.PiNGu said...

blog2 dinyatakan mmg well known terbaik the best!

Mr.PiNGu said...

tubelawak mmg kelakar hehe

Todd Collins said...

@ *SaBRiNa * kita serupaaa

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW