Share

Peperangan besar di twitter - Malaysia vs Indonesia

Memalukan bila 'Hate Malaysia' menjadi trending topic. Kisah Bola semalam tak habis lagi di twitter dan ini boleh jadi sejarah yang memalukan untuk kedua-dua negara. patuihh. Orang kat Malaysia pulak termasuk aku gelabah, duk sibuk nak balas balik dengan nak cipta trending topic sendiri, 28 juta lawan 400 juta? mana boleh nak lawan dong =)



50 tweets lovemalaysia dalam masa 5 saat






323 dalam masa 5 saat


Sekarang boleh tengok perbezaan? benda ni tak payah nak gaduh dengan dieorang, sebabnya tang mana pun mesti dieorang menang dan.... buat apa nak bertanding pun kan? Dr M suruh beranak banyak, taknak, ni lah kesannya. hehe. 


Apa-apa pun, kalau korang nak lawan jugak, cuba tengok hakikat ni. pahit tapi itulah fakta



Ni ranking terbaru, boleh tengok negara kita kat mana negara dieorang kat mana? haha, sekarang ni loveindonesia dah jadi trending jugak. lol, kite punye tak nampak pun. sighhh

Pape pun, aku rasa malam ni 'love malaysia' boleh jadi trending jugak, heh, ni bukan nak lawan ke apa, tapi sebagai tanda kita sayang dengan malaysia. erkk, boleh? boleh lah

jom bertweet pakai love malaysia!


pss : off to KL, happy tweeting guys =)

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

39 comments:

nur hidayah isa said...

hoho mmg tak dapat nk lawan ar gamaknye... T_T

..hizamirahim.. said...

hehe.
tak perlu nak lawan2.
:)

faiz said...

tweet tweet! #LoveMalaysia!!

Yiedpozi said...

JOM....

Tweet tweet..... #LoveMalaysia

Amir Izzat said...

alamak! den tak pandai la bertweet ni. Demo kena buat tutor macam mana nak guna twitter.. hehe

okeyh!

Amir Izzat said...

alamak! den tak pandai la bertweet ni. Demo kena buat tutor macam mana nak guna twitter.. hehe

okeyh!

gadisBunga said...

pun tek reti twitter walau ada akaun.

kembatolo™ said...

400 juta? fuiyo..

fadhdeela said...

amir izzat & gadisBunga: kita pun xreti mcm mana nak twitter walaupun ada akaun nyer..nape nak gado2..xyah la layan diaorg tu..ramai kot 400juta!! hihi

Jom singgah: Selipartoilet berwajah baru

amry said...

aku pon tak pandai ler nak bertwet twet ni...

syarifah radiah ibrahim said...

uish jauh sangat tu
huhu

~aida~ said...

ak yang innocent ni,twitter pun xde,so xboleh la nak turut serta dalam acara ni..haha

De Mois said...

Haha..bukan semua rakyat malaysia ada twitter pun. Haha

Alia said...
This comment has been removed by the author.
Alia said...

Haha, I know, read that dlm Twitter tadi. Gila apa, Hate Malaysia dah jadi TT.

I don't get it, kenapa Malaysia/Indonesia nak gadoh. Dua-dua bukan power country pon, ntah apa yang tak puas hati tu.

Captain of the Universe

joegrimjow said...

@nur hidayah isa

xmampu

joegrimjow said...

@..hizamirahim..

mmg kite menang...
dari segi lain

joegrimjow said...

@faiz

tweet dalam bas

joegrimjow said...

@Amir Izzat

wahaa
google sajoo

joegrimjow said...

@gadisBunga

klu tau facebook
mesti tau twitter

joegrimjow said...

@kembatolo™
239 juta
campo2 diluar
cukup la 400 kot
hoho

joegrimjow said...

@fadhdeela

btol2

joegrimjow said...

@syarifah radiah ibrahim

kena lawan bola baru best

joegrimjow said...

@~aida~

ramai yg xde twitter rupanya
huhu

joegrimjow said...

@De Mois

ada pun xtau guna pon ada
hehe

joegrimjow said...

@Alia

xpuas hati
carilah alasan

Masy said...

biarlah dorang leka main tweet tu sume. harap2 pemain bola diorg x layan twitter. takut kang klu kalah, teruk twitter kene bambu! hahahahahhahahhahahahahah

memekak je indon ni! suap pasir kt mulut memasing kang br tau

Catherine- said...

tu arr....

haihh~

Tuan Din said...

tgk pAda keadaan, tak selamat penyokong2 kita nie...

sw33tdarling said...

camne nak LoveMalaysia... Logo 1Malaysia pun separuh dr rakyat politikkan...
Inviting You To Join Give Away PILIH THEME BLOG

noorafzan said...

mmg hakikat tu tak leh nak ubah.
keluasan negara pun dorang menang juga.

nas said...

maka ramai orang indonesia dapat dosa kutuk2 n fitnah2..lagi2 ader yg fitnah safee nie gay laa...orang acheh laa


Harimau membaham garuda 3-0; Ramai Orang Indon Salahkan Laser

qishie said...

malas!haha

Jard The Great said...

lucu!

YanaMIB said...

yg jd ramai tu sbb bibik² yg keje kt mesia pon dh pandai bertweet²...hakhakhak~ =P

teddyuna said...

betul2.. trending twitter semlm love indonesia kat fist.. mnykitkn hati bce komen2 diorg..

MasZuber said...

diorang tue ramai yang ber-tweet sebab ramai yang unemployed. dah xde koje lain, tweet jea la. begitu juga dalam memperbesarkan hal yang kecil sebelum ini. statistically proven, unemployement diorang tinggi. so pasal tue byk kes rusuhan, anti sana sini. sbb dah x da keja lain.

harap2 malaysian jgn la begitu terbawa dgn nilai2 antism neh. menampakkan kemunduran dlm pemikiran.

YobSumo said...

teruknya Malaysia kena hanya sebab LASER yg takda kena mengena langsung dengan kehandalan pasukan Malaysia menjaringkan gol. Kepada segelintir rakyat Indonesia yg sangat membenci Malaysia, daripada anda menghentam dan menghina Malaysia dekat twitter, baiklah anda berdoa dan bertafakur untuk mangsa Tsunami pada 26 Dec 2004. Macam takda orang kisah pun dengan kejadian tu. haish.

kai azmier said...

nak tergelak pun ade kadang2.. indon mmg tak suke malysia.. buat ler mcmana pun ttp sama je..

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW