Share

Asian Games 2010 Opening Ceremony (Video + Gambar)

Menakjubkan!!!

Sekarang aku tengah menonton Upacara Perasmian Sukan Asia 2010 live di TV 1. Ayat diatas menggambarkan suasana upacara ini. Fuhhh, memang berwarna warni dan diluar imaginasi. Syabas dan tahniah pada penganjur uparaca ini kerana memberi impak yang begitu besar kepada penonton yang melihatnya

Jom tengok video rehearsalnya



Dan ini lagi menarik!!!



Sedikit fakta mengenai upacara perasmian ini adalah


  • Bukan diadakan di stadiun tetapi di sungai (Haixinsha Island di Pearl River)
  • Chen Weiya adalah orang yang mengarah 'persembahan' menakjubkan ini
  • Seramai 7000 orang terlibat dalam acara perasmian ini
  • 9.42 malam (20 minit selepas entry ini dipublish) akan diadakan upacara 'lampu misteri'!!!
  • seluruh ahli keluarga aku tengah khusuk menonton upacara ini =)







pss : mampukah Malaysia anjurkan upacara perasmian sebegini?? sila jawab di bahagian komen. Malaysia lawan China esok, menang akan melayakkan ke pusingan kedua. malaysia boleh!!!

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

19 comments:

Nik Nur Izzati said...

insyaAllah mampu. dengan bajet yang mencukupi.

paih ujey said...

mestilah mampu..malaysia boleh...
Visit paihujey.com

joegrimjow said...

@Nik Nur Izzati

mampuuu

dks said...

InsyaAllah mampu tp lg bagus salurkan bajet tu kat org yg lebih memerlukan..biar sederhana tp meriah.

joegrimjow said...

@paih ujey

malaysia bolehhh

joegrimjow said...

@dks

ada point disitu

Jard The Great said...

boleh je... sbb skang malaysia tgh tumpukan pada bidang arkitek. bangunan tinggi2 yg malaysia nak. tak mustahil.. bajet tuh disalurkan sepenuhnya utk buat mcm kat atas neh

bksempoi said...

malaysia mampu lakukan lebih dari ini, Sukom98 dah terbukti...

joegrimjow said...

@Jard The Great

xde yg mustahil

joegrimjow said...

@bksempoi

malaysia bolehhh

Skype Crew said...

ak yakin malaysia akn menang..

2-1

noor afzan said...

buget buat menara warisan tu patut disalur sikit tuk buat upacara perasmian macam gini. dapat gak jadi 'lambang' yang boleh dibanggakan. =)

joegrimjow said...

@Skype Crew

ku pon dengan yakin 2-0

joegrimjow said...

@noor afzan

haha, kena menang dulu bidding nak buat pon
huhu

Encik Tikus said...

bro aku yakin maa dgn Malaysia kalau di beri peluang. Insya Allah boleh ;)

eiysya zasya's said...

memang grand.. paling best part nyalakan obor tu..

insyaAllah malaysia mampu..tapi, macam membazir jek.. tu mungkin dari aspek negatif laa..yang positif pun ada..

mmg menakjubkan..

AdiE said...

GILE KENTANG!!
AMAZING...


latest entry:
http://danieldeadie.blogspot.com/2010/11/search-begins.html

joegrimjow said...

@Encik Tikus

yezzzaaa, tengok esok camne

joegrimjow said...

@eiysya zasya's

masa nak nyalakan tu, dia pakai budak kecik yg comel2
huhu

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW