Share

Piala Malaysia : 4 sebab Kelantan menang Piala Malaysia malam ini

Malam ini akan berlangsungnya perlawanan akhir Piala Malaysia antara Kelantan vs Negeri Sembilan. Perlawanan ‘rematch’ Piala Malaysia ini sudah tentunya menjanjikan aksi terbaik di padang. Kelantan turun untuk membalas dendam terhadap Negeri Sembilan kalah 0-1 di Stadium Muhammad ke4 pada perlawanan kumpulan dan juga kalah semasa perlawanan akhir Piala Malaysia 2009 1-3. Manakala Negeri Sembilan yang memang terkenal dengan corak perlawanan yang seimbang dari serangan dan juga pertahanannya sudah pasti mahu mengekalkan kejuaraan mereka tahun ini


Tapi, entry ini akan berpihak kepada sebelah sahaja, penulis pun orang kelantan ye tak? hehe. Jom kita tengok, 4 sebab kenapa Kelantan menang Piala Malaysia malam ini


Doa dari Tok Guru


'Ya Allah, jadikanlah kemenangan bola kelantan lawan n 9 malam ini kemenangan yang mendekatkan kami rakyat kelantan kepadaMu Ya Allah'


Salah satu keistimewaan Negeri Kelantan yang mempunyai MB yang disayangi sepenuhnya oleh rakyatnya yang tiada di negeri lain. Doa dari tok guru ni, mesti mustajab punya. Kalau kalah juga, adalah tu kenapa kan. Mungkin kalah lebih baik buat Kelantan? Tapi malam ni positif akan menang. Jangan putus berdoa



Bantuan dari KAFA

you play very hard, i pay you like crazy!!


Tahniah sepatutnya kepada KAFA yang sememangnya cekap dalam hal pengendalian sukan di negeri Kelantan ini. Kalau dulu Kelantan terkenal dengan pemain yang tidak dibayar gaji, sejak Anuar Musa ambil alih ni, jadi ok pulak. Aku suggest Anuar Musa patut tukar profession lepas ni, u better in sport rather then politics bro =)



Jurulatih Sathianatan yang Macho

sere la weh, jange duk cek pek sangat! eh, sejak bila aku boleh speaking klate ni??


Masa Sathianathan didenda digantung untuk 6 bulan, memang FAM kena hentam habis-habisan. Ya lah, bukan kesalahan berat yang Sathianatan buat, terus kena gantung 6 bulan. Termasuk perlawanan final pulak tu! Sebab FAM takut kena gertak, mereka ubah balik dengan penggantungan itu bermula selepas perlawnan akhir nanti. heh, ok lah tu. Aku rasa jurulatih yang macho ni mampu membawa kelantan menang malam ini. positif!!!



Penyokong yang hebat!!!


Gomo klate gomo

Sememangnya jarang untuk melihat penyokong fanatik yang ramai di negeri lain selain kelantan. Aku cakap ramai ok, memang tak nafi ada je penyokong lain yang fanatik juga, tapi kalau bab bilangan, penyokong kelantan menang! Malam ini stadium bukit jalil akan bergema dengan laungan Gomo Klate Gomo dari penyokong kelantan. Kita Gegar Itu Stadium, eh silap, kito tepik sapa soro serok!!! haa m baru betul =)


UPDATE PENUH

Aku akan ke stadium malam ni, jadi untuk mengetahui keputusan terbaru, boleh add di twitter @joegrimjow ok. Guna hashtag FinalPM. jumpa petang ni. pukul 2.30 dah nak bertolak

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

23 comments:

faraulah said...

Joe: Akk setuju sangat2...hehehe
InsyaAllah Kelate menang malam ni

Anonymous said...

lek lok kat sana.jangan g dkat2 ngan org gaduh IF dorg gaduh lar...

isk, meriah btol KL skrg , kelantan dah sunyi sepi.radio2 asik dok remind secara berlapik soh org kelantan behave.lol.

xtanahx

YobSumo said...

aku harap penonton semua boleh mengawal perasaan malam ni. hehehehehe.

Yon BB (Akira Blog ) said...

itu mmg btui....klu klantan dh menang 1-0 ngan kedah...negeri sembilan lagi la teruk kena...4-0 paa

adibabdullah said...

dekat kelantan kempen pilihan raya mesti kurang malam ni.sume tengok bola..

siti aida said...

insya-allah kelantan menang... =))

arrizz said...

hopefully xda ada benda2 tak baik berlaku..jangan baling mercun sembarangan tau..hehe

maisyara Pot! Pot! said...

susah betul nak tengok bola malaysia... =.=" jahil betul daku..

sisIzzati said...

mohon qlate bleh piala itu:)

sila jaga akhlak wahai penyokong
ye.red warriors wajib maen dgn
terbaek

semangat!

::[si putihpurple]:: said...

mencari2 kat mane boleh tgk on9 match ni..tibe2 tingat kat blog joe..sbb last year bkn main meriah kat sini..hope klate menang sbb last year dah kasi can kat nogori..ekekeke~

mello said...

insyaAllah buleh menang.. mlm ni kito pakat tgk ramai2.. go more! hehe

Lelaki Ini said...

ak x peduli sape menang pun..
yg ak tau xmo ade gado2!
adeyh!

azana said...

"gomo kelate gomo"..yey

Anonymous said...

Tahniah Joe..pulang dgn kemenangan berkat sokongan anda..hehe..love TRW..

~silent reader dr kelate~

Mohd Sukur Ibrahim said...

tahniah joe..hati2 pulang k

joegrimjow said...

@faraulah

dah menang dah
wahaaa

joegrimjow said...

@Anonymous

xde benda buruk berlaku
=)

joegrimjow said...

@Yon BB (Akira Blog )

2-1 je
huhu

joegrimjow said...

@siti aida

dah menang dah

joegrimjow said...

@arrizz

smlm memang baling pon
huhu

joegrimjow said...

@maisyara Pot! Pot!

susah?
kenapa boleh jadi susah?

joegrimjow said...

@Anonymous

menang dah bro

Elliss said...

mencari2 kat mane boleh tgk on9 match ni..tibe2 tingat kat blog joe..sbb last year bkn main meriah kat sini..hope klate menang sbb last year dah kasi can kat nogori..ekekeke~

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW