Share

Terbaru : Air Asia dan Malaysian Airlines System

MAS rugi pracukai RM532.29j bagi suku kedua (Malaysiakini)


Kerugian ini disebabkan oleh harga minyak yang tak stabil. Maklumlah, bila harga minyak yang menjadi elemen penting bagi syarikat penerbangan ini tidak stabil, syarikat pun tak stabil la. Tapi kalau baca lebih kat link yang aku sertakan di atas, perolehan syarikat dan keuntungan operasi meningkat. Ok lah tu, perlahan-lahan.



AirAsia X tawar tambang luar biasa (utusan)


Air asia memang gila! Siapa setuju? haha, mana tak gilanya, harga tiket sangat murah. Ting tang dalam airasia ni memang sangat stylo. Keuntungan yang kita dapat melalui tiket murah ini merupakan keuntungan bagi pihak mereka juga. Kenapa macam tu? Ya lah, dengan konsep tiket tak boleh refundable, kita beli tiket murah, tapi kena book awal macam promo sekarang ni, lepas tu kita ada hal, tak jadi naik dan merekalah dapat untung. Heh, memang stylo!

Sekarang ni air asia tengah ada promo yang gila-gila punya, boleh klik link kat atas tu. bulan 7 tahun depan jom la ke UK, kita jalan-jalan. mahu?




21hb 9 2010

Tinggal sebulan 4 hari lagi akan berangkat pulang ke UK. huh, memang tak mahu sebab tak puas lagi kat Malaysia ni. Banyak lagi makanan yang tak try. ekeke. Takpe, ku pulang nanti kejap ke. satelkan apa yang patut, lepas tu kembali pulang ke tanah air. Aku akan naik emirates, saja pilih emirates sebab aku nanti bolehlah compare mana yang terbaik. Setakat ni dah naik MAS dan AirAsia flight direct 13 jam. Memang terbakar punggung!


pss : jumpa di UKM :)





Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

28 comments:

Jard The Great said...

bila nk jumpa cik tanahnya? hik hik hik

gud luck kat UKM

Jard The Great said...

yay! 1st!

eNaSaN said...

salm Joe..


agree wiTh

Air asia memang gila! Siapa setuju? haha, mana tak gilanya, harga tiket sangat murah. Ting tang dalam airasia ni memang sangat stylo. Keuntungan yang kita dapat melalui tiket murah ini merupakan keuntungan bagi pihak mereka juga. Kenapa macam tu? Ya lah, dengan konsep tiket tak boleh refundable, kita beli tiket murah, tapi kena book awal macam promo sekarang ni, lepas tu kita ada hal, tak jadi naik dan merekalah dapat untung. Heh, memang stylo!



hehehheehe

rhapsody LiN said...

excited cik jard. hehe..

dah ade plan macam2 tahun dpn ni.. :D

Anonymous said...

perghh.. aku booking awal thun ari tuh pon ke UK bru rm899... nih da trun smpai rm499.... xley jadik nih ^^!

miMiE aZiMaSK ^V^ said...

emirates best joe... makanan dia pun sodap.. asyik makan jeee... sebab tak silap emirates ada dapat anugerah pasal makanan terbaik tak silap...

fiD said...

tiket p bulan?

jemputan blogger:
kontest hari raya!

Ery Farieha said...

jumpe sape kat UKM?

ooo
bukan nak jumpe ery

:((

Lelaki Ini said...

wah..
besh2!

joegrimjow said...

@Jard The Great

hehe, ngada ya jard

joegrimjow said...

@miMiE aZiMaSK ^V^

haah, memag yg tu speciality pasal dieorg

joegrimjow said...

@Ery Farieha

org nak jumpa die takna
haiish

anyss said...

Salam,
Nanti saya lambai kat menara masjid ukm ;)

*~ aRaBeLLa ~* said...

huhu murah gile tu..anyway baru je balik uk jenjalan..tgk tiket murah gini aduhai racun kuat ni..tapi AA pun satu selalu promo time tak de duit..haihhh

cawan merah said...

ada syer dgn kapal terbang ke ni?
agaga..

atty's said...

airasia .promote mmg giler2 punya ...

joegrimjow said...

@anyss
aiyoyo
mana nampak camtu
huhu

joegrimjow said...

@cawan merah

ekeke
air asia xbagi pape pon
huhu

Yunus Badawi said...

Aku pernah naik emirates utk buat umrah. Depa berhenti kat Dakka. Separuh penumpang kapalterbang tu mamat Bangla huhuhu

etomyam said...

wah cepatnya cuti dah nak balik dah ?

honey amour said...

kalau aku se-family nak melancong ke uk..nanti aku tanya j=ko macam2..hahahaha..

Maliq said...

Aku suka Airasia sebab murah jer. selalu naik balik kampung..hehe

eh bro buat apa kat UKM?

hasni said...

wlupon airasia selalu wat promo gila2
tak pernah book
mana la nak tau jadual thn dpn kan
better naik mas
get the deals
harga blh thn
service pon ok:-)
puas hati

ms shiya said...

yup, setuju ngan abg joe..
bila ad hal, tiket flight air asia akan burn..xleh tukar waktu..
adeii..

ap2 pon, 6ti balik raya, sy akan naik flight dr klntan ke k.lumpur..
hooyeay!!

oh ya, saya pon bdk UKM..
ahaha~

Encik Tikus said...

bila kau cerita pasal kapal terbang nie ne...






















































tiba-tiba aku teringatkan cerita awan dania...


























































kahkahkahkah xD

FaRHaN SyAHiR said...

joe murahnye tiket pergi london...hahaa..
btw joe, kalo tiket london ke malaysia harga lebeh kurang mcmnie jugak ke?

joegrimjow said...

@FaRHaN SyAHiR

bese klu p balik ke london 2 ribu lebih, so yg ni murah sangat ni

Eazy Izzuddin said...

salam joe...
aiks..
nk pulang dah

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW