Share

Keputusan Weight Loss Challenge Kelantan musim pertama

Salam,



Entry lepas ada ku tulis perihal WLC Kelantan yang menawarkan hadiah cash RM 1050 kepada seiapa yang berjaya menurunkan berat badan yang paling banyak dalam masa seminggu. Sabtu lepas merupakan hari terakhir dan keputusan sungguh memeranjatkan dan mengkagumkan! Jom kita lihat siapakah pemenangnya!


Pemenang kedua (tengah) che nah!
cash rm 300
berat asal 93.8
berat sekarang 89.9
penurunan 3.9kg dalam sebulan!


pemenang pertama : Fahmi
cash rm 500
berat asal 84.7
berat sekarang 79.8
penuruan 4.9kg dalam masa sebulan!


Menarik mengenai pemenang


Che nah merupakan kawan makku. walaupun sudah berumur 63 tahun, cita cita mahu sihat tetap ada dan inilah yang membuatkan dia join sama untuk WLC ini. 2 minggu pertama dia tak ambil herbalife dan penuruan sebanyak 1.2 kg. 2 minggu berikutnya dia cuba herbalife dan penuruan sebanyak 2.7 kg =) siapa kata umur dah tua tak dapat turun berat badan? che nak dah buktikan dia mampu lakukan!



fahmi merupakan kawan blog yang join disebabkan entry aku promote dulu. Tengok, inilah kesan pengiklanan di blog =) walaupun 2 minggu sebelumnya dia mendapat tempat pertama, tetapi kira ikut belakang (0.4kg) dengan usaha gigihnya, 2 minggu berikutnya dia berada di tempat pertama dengan penurunan 4.9kg. Tahniah!!



Apa yang aku dapat?

Sebenarnya, kalau dikira dari segi duit, tiada untung yang aku dapat. Mana taknya, peserta membayar rm30 untuk masuk dan hanya ada 12 sahaja yang join, memang tak dapat cover hadiah dan juga bayaran untuk tempat di hotel. Tetapi bukan itu yang aku kejar untuk peringkat permulaan ini, tetapi pengalaman untuk mengadakan pertandingan ini begitu berharga dan aku rasakan jauh lebih bernilai dari duit yang mungkin diperoleh. Lagipun, menerima ucapan terima kasih dari para peserta kerana berjaya menurunkan berat badan, jauh lebih berharga!


WLC musim ke 2!

ya, bakal dilancarkan pada 7hb8 2010. Minggu depan! siapa yang berminat untuk masuk, atau tahu sesiapa yang mahu masuk sama, boleh hubungi aku terus di talian 0169640972. Kali ini akan lebih meriah kerana aku telah jumpa lebih ramai leader di Kota Bharu ni. kalau dulu hanya 2 orang sahaja, kini sudah ada 8 orang yang akan memeriahkan WLC Kelatan ini. WOW! jom join =)


pss : hari ini ke seremban makan steamboat. takpe, bila berat dah idea, makanlah apa-apa pun. hikhik

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

12 comments:

fahmi ibrahim said...

Pengiklanan di blog memang berkesan. Janji ada orang baca blog kita kan.

Betul la apa yang joe cakap. tak untung pun joe. Kalau nak ikut kiraan sewa hotel 3 kali tu pun dah berapa kos nya..

Tapi joe dah mulakan satu revolusi kesihatan di kelantan. Kelantan jom sihat! Moga selepas ini akan terus suksess dan pengorbanan ini akan terbalas satu hari nanti.

Keep it up!

joegrimjow said...

@fahmi ibrahim
wah wah
bersemangat ni, jangan lupa join wlc kelantan musim ke2
=)

Hidayah Ismawi said...

Congrats! Job well done. Kalau ada yg ke-2 kita suruh sedara mara di KB semua join (org 1/2 kelantan dok kat KL takleh join ke?)

MY LATEST POST: The Sorcerer’s Apprentice

joegrimjow said...

@Hidayah Ismawi

semua boleh join
=)

noor afzan said...

wow, dekat 5 kilo turun.
sebulan je tuh eh?
pergghh..

firuzLazuardi said...

salam...
saya ni selalu baca2 blog abg joe ni
sy kt besut je..
sj2 nk tnya...wlc ni kena minum herbalife tu je ke?apa syarat2 nk masuknye?

joegrimjow said...

@noor afzan

yeah, almost 5 in 1kg;)

joegrimjow said...

@firuzLazuardi

xsemesti, hanya bayar yuran pendaftaran, lepas tu coach akan latih la macam mana nak kurus
;)

Raihanna said...

salam..
nak tanya..
kalau saya nak beli herba life..
boleh poskan ke moscow?

joegrimjow said...

@Raihanna

BOLEH, 73 buah negara, russia termasuk sama

MX said...

WLC?...
ni terbuka ke ni?...

Raihanna said...

ok... kalau saya nak beli....
berapa ek untuk sebulan + termasuk keahlian....
sebab ada sorg bro tu suggest saya ambil produk herbalife yang akan diposkan from UK.. total cost dia kasi £81.14
rasanya tu belum termasuk kos pos...
so kalau saya beli dari awak pula...
camana?
awak akan post dari malaysia atau camana ek...
email saya yerp: rihanna_idzmi@yahoo.com
thanx yer

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW