Share

Selamat hari bapa pada ayah joegrimjow dan juga ayah mertua joegrimjow ;-)

(nota awal : guna bahasa yang mudah untuk difahami)



Salam,

Ayah ape khabar? harap2 ayah sihat la ye. Joe kat putrajaya ni, malam ni tido kat rumah kakak, sekarang ni kat kedai mamak presint 8. ada internet, bolehla type entry. seharian hari ni kat kl uruskan pasal herbalife. ooh, joe sekarang buat herbalife, dah world team, dah generate income 4 angka sebulan. hehe, sama macam gaji ayah jadi cikgu dulu kan? saja buat part time, 3 bulan ni nak fokus skit, plan nak dapat rm 20 ribu sebelum pulang ke UK, ayah doa2 la ek


eh, promote bisnes plak ;)


Joe nak cite skit, tadi joe ke kl dari seremban dengan integra abg mil. ingat lagi kete 2 pintu yang abg mil beli tu? ayah pun kagum kan anak ayah sorang tu balikd ari jepun dapat beli kete. joe pon nak buat ayah kagum jugak dengan angkut merc. ayah suka merc kan? joe akan beli kereta impian ayah tu. walaupun ayah dah xde, joe akan buktikan yg joe boleh. ok, tadi naik kereta integra abg mil, 1st time guna GPS. haa, GPS!


GPS


sebab nak pergi ke pusat bandar, plaza see hoy chan, memang tak reti dan tak familiar. walaupun dan berkali kesana, still blur, jalan kuala lumpur ni memang susah nak hafal! Nasib baik ada GPS. senang je, tak sesat langsung. tadi nak balik ke putrajaya pun senang, tak sesat langsung. hehe, biasanya akan sesat


ayah ingat tak?


Dulu ayah kata, panduan hidup kita adalah alquran dan assunnah. ayah cakap sambil pegang rotan, joe angguk je la apa yg ayah cakap. hehe. ayah cakap lagi, kalau pegang dua benda ni, pasti kita takkan sesat. masa tu joe memang blur, nape nak sesat sebab tak jalan ke hutan pun kan. macam mana boleh sesat. tapi sebab takut, joe tak tanya kat ayah pun




Sekarang, baru tahu yang diri manusia ni akan sentiasa terjerumus ke lembah hina. Joe tengok tadi ada melayu yang tak macam melayu. islam dah tak macam islam dah. mungkin itu ayah maksudkan sesat? memang betul, kalau pegang alquran dan assunnah ni, takkan sesat buat selama lamanya. thx ya ayah. tapi ayah kantoiii, sebenarnya tu nabi yang cakap beribu tahun dulu, ayah cuma sampaikan balik. takpelah, siapa yang kata pun, alhamdulillah sekarang joe rasa tak sesat lagi.


eh, benda ni sama la macam GPS tadi, ada GPS, takkan sesat di jalan. Pegang alquran dan assunnah, takkan sesat di dunia. kan kan?


Pasal mi


Selasa ni joe balik ke kelantan. memang tiket selasa ni je yang paling awal murah. yang lain semua 2 ratus lebih. jadi joe amek hari selasa je la walaupun lambat skit, sebab nak murah. hehe. da cakap mi sekarang ni semakin montel. kekeke, takpe, balik ni joe akan kuruskan dia balik. Pasal mi, ayah jangan risau, anak2 ayah yang lain jalankan tanggungjawab sebagai anak dengan baik. jaga mi dengan sepenuhnya. joe pun janji akan jaga mi dengan yang terbaik.


Ok lah


tu je kot skit2. hehe, pelik sebab tetibe tulis surat kat ayah ni. tadi kat radio, dieorang cakap esok hari esok hari bapa. hehe, ada plak hari bapa kan? bagi joe, hari hari hari bapa. hari hari joe doakan ayah tenang disana. cuma hari ni gatal nak tulis surat ni kat ayah. kalau ayah baca entah salutan macam mana joe pun tak tahu, ayah doakan la ya joe berjaya di dunia dan di akhirat, jadi anak yang soleh berbakti pada ibu bapanya.


SAYANG AYAH SOKMO ^_^




pss : pada bakal ayah mertua, selamat hari bapa juga. ayah, kalau joe nak kawin summer ni ayah bagi tak? lalala ;)


entry sedih pasal ayah sini
entry happy pasal ayah sini (entry ni menang contest lagi ;) ) jom join contest menang iPad!


Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

33 comments:

Mimie.Candy Cane said...

al fatihah buat arwah..semoga dia tenang di sana..

erk..dah nak kawin ke joe? ehem2..

NyNaA said...

Al-Fatihah to ayah Joe...moga rohnya ditempatkan dalam orang-orang yang solah dan alim di sana..amin

FarhanaDr said...
This comment has been removed by the author.
masturah idrus said...

Al-Fatihah untuk arwah ayah abg joe.

Untung Arwah dapat ank mcm abg joe ni..

touching tul lah entry ni!

wuuuu

Anonymous said...

al -fatihah utk ayah Joe

T_T entry ni sedih...tapi kita kena usaha utk jumpa ayah di syurga.jangan nanti di alam kekal kita tetap terpisah....

nursarah said...

pergh joe.. salute la 4 angka sebulan time blaja lagi. bagus2! mmg dah boleh kawinnnnn. i restu lah. haha

Affan Ruslan said...

Salam.
apa die herbalife ni ek?
buat entry bg aku baca :)

intanurulfateha ❤ said...

al fatihah
dah jumpe bpk metua lum? ;p

*∽ IZAN ∽* said...

Al fatihah... semoga rohnya tenang di sana.. aminn.

Touching entry ni.. kalau Ayah mertua baca entry ni kompem approve jadi menantu!

Dyna Yvonne said...

alfatihah utk arwah~

selamat ari bapa kepada sume bapa~

tutttutt said...

tapi ayah ai da takde jugaklah joe. ni bapak mentua mane yu cakap ni haa?

kekeke. aku pun salu berangan tulis surat kat orang yang dah takde, macam kat babah aku. tapi tak pernah buat lagila. kalau aku buat jangan saman ek?

alfatihah untuk ayah kita dan ayah lain juga.

♥CIK SHA♥ said...

al-fatihah buat ayah joe..buat ayah ku jua..T__T

aik??dah nak nikah ke??walaaa..hehe..semoga impian mu tercapai..

Hizami Rahim said...

joe,
selamat hari bapa juga!
oh.
nanti kalau nak nikah jangan lupa jemput ku sekali.
;)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

alfatihah.

selamat hari bapa.

oke abah l0lly kata leh kawen t summer nnt :P

zulkbo said...

Salam bertandang pagi minggu
apa projek gamaknya esok yek?
moga anda selalu sihat dan ceria...

cikgu isza said...

hanya doa anak soleh yang mampu menjadi penyambung pahala2 yang ada...

mesti ayah joe tenang di sana dengan adanya anak yang sebegini..

moga rohnya ditempatkan dikalangan orang2 yang beriman

amin~

JAI said...

Al-Fatihah buat Ayah joe....

Touching wehhhh..semoga arwah ditempatkan bersama orang-orang yang soleh....Aminnnn..

Laa..opis Herbalife see hoy chan dah dkt dgn opis gua..

Epul Azimi said...

selamat hari bapa untuk arwah bapa dan bakal bapa mertua kamu..........hehehe

MyaFiza said...

hmmm...moga dia tenang di sana...
Al-Fatihah...

p/s: dah nak kawen ekk...

sinagarimba said...

alfatihah,
harap arwah ayah joe tenang di sana. banyak-banyakkan baca ayat suci al-quran untuk disedekahkan kat arwah. itu saja bekal yang kita mampu bagi.

yusuf mujahidin ™ said...

salam jo
ape kabo?

moga arwah dicucuri rahmatNya. Ameen

selamat hari bapa

bukan penggoda said...

entri ni tacing. ouch~

♥ aien aziz said...

belum pnh hilang org2 yg dsayangi..masih blum tau erti khilangan..

rhapsody LiN said...

sweett....
smoga abg joe berjaya ok. :)

Syaz Shuk said...

selamat hari bapa mr joe. Erk erkk

ehehe :P

fideila said...

sedihh..bila baca ni teringat kat abah yg dah 11tahun meninggalkan diri ini.hmm.cepat masa berlalu..

mama zharfan said...

me crying baca entry ni..sbb my dad passed away 15 june last year..entry ni membuatkan me rindu sgt2 kat arwaah my dad :( :( al-fatihah to both ur late dad and mine :( :(

lyndadyana said...

epy daddy's day 4 joe yg bkl jd ayah.. :)

Idda Hashim said...

Al Fathihah buat ayah. Moga di senang di sana. Sedih entry ni. Ya lah kita patut pegang sunnah n quran, penyuluh hidup dunia akhirat. Moga joe begitu. Selamat bercuti

farah said...

semoga ayah encik joe ditempatkan di tempat orang yang soleh . Amin :)

sI tEDI said...

Al-Fatihah untuk ayah Joe. Al-fatihah buat ayah2 mereka yg telah pergi.

Joe,
bapa mertua orang mana?

:))

Cik Bee said...

sayu.. moga terus bertabah jd anak yg soleh...

+akufobia+ said...

aa.bolehbolehboleh.kahwin la.ajak jangan lupa.

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW