Share

Facebook : Awas virus punggung menyerang!

Walaupun perkataan 'punggung' amat mesra SEO, tapi entry ini dirasakan perlu dibuat memandangkan semakin hari semakin banyak virus punggung menyerang facebook aku. tak best sebut virus punggung banyak kali, kita tukar jadi, VP (virus punggung) sepanjang entry ini disediakan



di print screen facebook kawan



dengan menggunakan ayat menggoda, VP ini menyerang di wall facebook anda. bagaimana ia boleh terhasil, ini adalah kelemahan facebook yang terlalu terbuka untuk di access oleh semua pihak (nanti akan dibincangkan) VP ini akan mempamerkan gambar seperti diatas di wall facebook anda dan jika anda klik link itu, seterusnya allow (kenapalah pergi allownya??) ia akan terus generate ke wall facebook kawan anda pula. automatik generate!! itulah kehebatan VP



apakah perlu dibuat?



disini akan dicadangkan beberapa benda berdasarkan pengalaman peribadi dan sedikit pembacaan. harao ini membantu agar VP ini terus lenyap. pasal video yang diperkatakan oleh VP ini, tiada pun! janagn terpedaya dengan godaan VP. langkah yang boleh dibuat adalah

  • Jangan klik link yang ada di wall anda
  • Remove benda ini dari wall anda kerana jika ada orang perasan, dia klik, dia akan terkena sama! VP sangat hebat!


Kritikan kepada facebook



Kenyataan terbaru si mamat CEO facebook ini baru2 ini jelas menunjukkan facebook sekarang sudah tidak banyak yang positif. Antara keburukan paling ketara bagi facebook adalah 'easy access' kepada 'web developer' dan juga pakar komputer untuk menggunakan detail dalam account anda. Kenyataan rasmi CEO facebook ini jelas menunjukkan itu adalah kelemahan facebook.



Sikap positif dari Yahudi



Walaupun ini merupakan keburukan semata2, penulis mahu berkongsi dengan pembaca berkenaan sikap positif yang ditonjolkan oleh orang muda ini. Sikap yang wajar kita teladani, sikap yang memang diajar oleh Baginda kita (cuma ramai yg tak buat) iaitu sifat keterbukaan dalam menerima kritikan. Baru2 ini Robert Scoble telah mengkritik dengan pedas terhadap keburukan facebook dan si mamat CEO ni membalas dengan penuh ilmiah


Hey,

We’ve been listening to all the feedback and have been trying to distill it down to the key things we need to improve. I’d like to show an improved product rather than just talk about things we might do.

We’re going to be ready to start talking about some of the new things we’ve built this week. I want to make sure we get this stuff right this time.

I know we’ve made a bunch of mistakes, but my hope at the end of this is that the service ends up in a better place and that people understand that our intentions are in the right place and we respond to the feedback from the people we serve.

I hope we’ll get a chance to catch up in person sometime this week. Let me know if you have any thoughts for me before then.

Mark

source : sini



Lihatlah betapa telusnya dia membalas. Bukan melenting atau marah macam sesetengah kita yang penuh dengan hasad dengki antara blogger (ok, xde kaitan). Pihak Facebook akan membaiki dan mempertingkatkan kualiti mereka. Ayat 'I’d like to show an improved product rather than just talk about things we might do' memang professional!


Like joegrimjow page


Untuk pemberitahuan tambahan, joegrimjow telah membuat page untuk sesiapa sahaja untuk like. terima kasih kepada semua yang like, I LIKE U ALLss balik. kekeke. bagi yang belum like, tiada paksaan, cuma percayalah, antara satu kegembiraan penulis adalah bila bilangan follower dan bilangan like semakin bertambah. kekeke (ayat macam suruh like je ;) )



apa ni apa ni?? kekeke



Kesimpulan entry ini



Hindari VP ini supaya terus pergi jauh. jangan duk gatai gatai p klik nak tengok video punggung tu, memang takde kan dah kantoi tu. hehe. yang kedua adalah, dalam apa2 bidang kita ceburi terutama dalam berbisnes, sikap ketelusan perlu ada. jika buat silap, kena perbaiki bukannya tak mahu mengaku dan melenting tak tentu pasal. ok? satu lagi, butang like yang disediakan juga boleh ditekan like jika suka. lalala ;)


harap entry ini membantu dunia blogger yang agak panas dengan pelbagai kes terbaru ni. kekeke. joegrimjow hanya senyum melihatnya =D

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

38 comments:

Amanina said...

VP? dah macam viruspadu kak jemah la pulak. :)

banyak lagi virus2 ni.
are u virgin? heh.

joegrimjow said...

hehe
are u virgin pon xleh blah jugak
huhu

shinawawa eyenie said...

virus yg jht.lalala~.~"

joegrimjow said...

sangat jahat dan gatal

Roronoa Zoro said...

sapa yg gatal kenalah virus ! hahaha..

sophie said...

ramai kawan sophie dah kena VP nie.. Thanx God sophie xnah klik,kalau x malu je antar bukan2 kat wall orang..=)

.alie. said...

sapa y klik kantoi la kan..
hik3~

jeles tgk muka org y like tu..
alie like awal2 lg,tp x dpt tyng muka kat situ.
ni nak g unlike then like balik ni..

boleh x?
then joe print screen sekali lagi..


gagagaggaa

=)

.::WaNiE::. said...

hahaha tengok vp teringat kak jemah

Azrul Hisham said...

VP ni gatal...tak malu tunjuk bontot kat orang...muehehe

Encik Tikus said...

thanx for the information,berguna sgt :D

FYMSO said...

Ha'a, virus ni tengah spreading. Even pakcik sendiri terkena haritu. Remove! Remove! :p

ney said...

huhu,macam la fb skrang ni..
actually org yg nak sebarkan virus ni la pndai mengambil kesempatan,die tahu ramai yg akan klik kalau ada picture yg sebegitu~

alahai nasib badan la,nak tgk gmbar tak dapat,kene virus lagi~
heee

nabil_potter said...

Joe, minta bagi pendapat cmna nak majukan dan naikan rank alexa?hehehe..

joegrimjow said...

jom benteras VP, remove je senang
;)

joegrimjow said...

erk, nanti ku buat ya ;)

nurinkhairi said...

punggung mesra SEO? mana ko tau? ko penah google ek..hahaha..

ramai orang berminat pasal perkataan yg satu ni ek. pervert tul haha.

anyway,as we enter profesionalism arena and career workforces, one of the traits and qualities that need to be mastered is how to deal with people yang behaviour dia lain drpd behaviour kita. it might be that kita ni jenis yang lembut tapi kena tactful to deal dgn orang yang 'ganas', bossy, etc.

Alimaz-Kembara Terasing said...

pelik no VP nih....

kaizen shinobi said...

hahhaa...

joe... macam ko klik je nih?

har har har

♥ Syira ♥ said...

sapela yg bangang buat entri nih hish!

joegrimjow said...

cik adibah, tgok kat keywords search je ;) xpaham dengan ayat2 last tu, tu untuk entry mana ek?

atty's said...

baru tau pasal virus VP nie ..thanks joe .kasi info..

TUKANG KATA said...

dulu ada virus video clinton having sex..

skang versi baru plak yer..emm,tq info!

Captain said...

joe,, ko klik gak ke VP tu?! bek ko jwb tol2.. hahaha~

'I’d like to show an improved product rather than just talk about things we might do' - mmg terbaek jawapan kpd kritikan yg d trima tu.. klu owng Yahudi leh trime kritikan,, nape owng Islam plak ske melenting r?! malu,, malu~

joegrimjow said...

mmg benda yg patut kita belajar

erh, ku xklik
;)

Hizami Rahim said...

naisb baik setakat ni takde kat wall lagi.
harap2 takkan ada.
;)

kembatolo™ said...

nasib baek tak allow..iman tebal masa tu..haha

Frodo Baggins said...

wakakkakakaka

>>___<<

wa syak lu klik!
keh keh keh


FRODO LIKE THIS POST

ngahahhahhaa ~~

:: Feez_Mior :: said...

1st time dpt terus dah pelik..kenapa tiba2 ada kwn pompuan hantar video punggung.. HAHA.. lantas cpt2 delte..sbb mmg tak suka ntah hape2..buat malu jek..

nurinkhairi said...

kalau ko tengok kat keywords search, macam mana pulak bila org search perkataan tu, boleh pergi ke blog ko even BEFORE you post this entry? paham tak?
haha sajeje actually just forget about this.

oo pasal aku tulis yg bawah tu, pasal CEO facebook tu reply dgn profesional tu.

AMOI KUSUT said...

HAHAHA...
virus punggung..
klakar lak nama virus ni..


da like da fan page u..
jangan risau yee :)
hehehe

joegrimjow said...

oo
ok ok
paham
;)

rizal jabai said...

virus yg sgt nakal..nk kne babap itu montot..haha

FarhanaDr said...

Ku dah like.. Hehehehe.. Tapi kat VP tu ku wat dunno jek.. Tak tertarik sket ponggg.. Hehehehe...

adra_sofea said...

fuh virus ke rupenye mende ni...
nasib baik la ritu ku berjaya menahan godaan nafsu dan iman dari mengkelik dgn lebih lanjut dan terus memadam vp tersebut...

kalu tak, mmg kantoi abes g kelik nk tgk menatang tu.

thanks joe neway.

joegrimjow said...

dr xtertarik kot
dah bese katakan
;)

Mohd Adziim said...

Pernah nmpk kat blogger hans punya facebook.
Nasib tak click.

meowwmania said...

thanks for the info ;)

Anonymous said...

Just want to say what a great blog you got here!
I've been around for quite a lot of time, but finally decided to show my appreciation of your work!

Thumbs up, and keep it going!

Cheers
Christian, iwspo.net

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW