Share

the intern : nak biskut free ke donut free?

nota awal : sanggup budak ni ignore gengster cam aku ni? nak kena ni!


baru habis The Intern pusingan ketiga, keputusan? pasukan kami layak ke pusingan seterusnya! yahuuu! tapi nyaris nyaris dipanggil ke board meeting sebab pasukan ke 5 dan ke bawah akan dipanggil ke board meeting dan kemungkinan disingkirkan adalah tinggi. jadi, tadi betul betul bernasib baik!


cabaran pusingan ketiga


setiap kumpulan dikehendaki membuat deal dengan mana mana kedai makanan di sekitar sheffield. deal yang dibuat mestilah tiada lagi dalam menu asal kedai makanan tersebut. selepas deal dibuat dengan kedai makanan itu, buat voucher dan distribute kepada orang ramai. pasukan mana yang orang ramai gunakan voucher yang dibuat, akan bergelar juara!


201 voucher digunakan


walaupun pasukan kami print 1000 lebih voucher, tapi hanya 201 yang digunakan. rasanya pasukan pertama tadi menggunakan 300 lebih voucher. kire ok lah tu, asalkan tidak tersingkir sudah. deal yang kami buat adalah dengan kedai makanan eat-with-us yang mana mempunyai 9 kedai di serata univeristy


ala-ala kedai mamak mat saleh


cuma takde roti canai, kari dal, anney dan sebagainya. hehe. macam lain terus je. sebenarnya deal yang kami buat dengan pihak eat-with-us agak baik. beli large hot drink, dapat donut atau biskut percuma. untung besar tu kalau orang tahu!


contoh (hot chocolate)
regular - £2.10
large - £2.30
biskut - £1.20


jadi jika beli dengan voucher yang kami sediakan, kire untung £1.20 jugak! banyak tu. terima kasih kepada pihak eat-with-us yang bekerjasama dengan elok. kekeke, macamlah dieorang baca blog ni, kalau baca pun, mana nak paham sebab bahasa melayu. kekeke sekali lagi


lepak di bai hoi - bar untuk orang buddha


semasa nak dengar keputusan tadi, tak tahu kenapa bar ni yang dipilih. walaupun banyak perhiasan keagamaan buddha di letak dalam bar ini seperti patung besar, tanglung dan tulisan tulisan cina lain, tapi kebanyakan orang di dalam bar ini sana semuanya student mat saleh. mungkin ini konsep semata mata? ok, jom berkenalan dengan pasukan aku, vicky, robyn dan will




robyn paling kiri dan will paling kanan


vicky yang cemas semasa nak dengar keputusan


kalau gambar atas tu, perasan tak patung yang berwarna putih tu? sebab tu nama tempat ni bai hoi. memang berkonsepkan agama buddha. gambar bawah pulak vicky selaku ketua pasukan kami yang agak cuak nak dengar keputusan. aku bgtau kat vicky, abang joe kan ada, adik vicky janganlah risau risau. (ok, merah ni tipu)



bila agama letak ditepi


sempat berbual dengan mereka ni pasal agama. aku cuma banyak mendengar, tidak memberi apa apa pandangan. bagi pandangan pun bila mereka tanya. tapi pada pengamatan aku, kebanyakan mereka ni, (mereka bertiga adalah kristian) sudah mengasingkan agama dengan nilai hidup. aku sudah kupas benda ni di entry champagne ni minggu lepas, cuma kali ni ada benda yang menarik mahu share skit


tak tahu agama adalah cara hidup


betul, mereka ni seolah mengasingkan terus semua aktiviti harian mereka dengan agama. golongan agama hanya untuk di church. hari ester yang merupakan perayaan agama pun mereka sambut hanya sekadar ritual. urmm, inilah yang aku rasakan benda negatif kalau kita cuba mengasingkan aktiviti harian kita dengan agama. akan wujud golongan yang tidak pentingkan agama, golongan yang tidak sukakan agama


nauzubillah


tadi letih aku nak jawab hari jumaat nanti aku terpaksa off dari pukul 1 hingga 2 sebab nak sembahyang jumaat. takot kalau mereka tanya bukan bukan. tapi apa yang aku respek dengan dieorang, bila aku cakap nak sembahyang jumaat sebab agama, mereka tak banyak soal. cuma senyum saja. walaupun jauh dari agama, mereka ni hormat dengan orang yang mengamalkan agama.


oklah, sampai sini saja update ringkas (ringkas ke?). pusingan ke4 adalah hari jumaat ni. 2 hari lagi. adakah aku berjaya mara pusingan seterusnya atau..... you are fired!!!!



nota kaki : luffy aka kapten, nak berkenalan dengan vicky? hehe

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

21 comments:

FarhanaDr said...

Kalau Donald Trump datang tengok program korang ni, mesti dia terharu.. Heehee.. :)

Selamat meneruskan pusingan seterusnya.. Fire balik jangan kasi di"fire".. Heehee..

joegrimjow said...

eerrk
camne nak fire tu?
kluar api tu ke?
huhu

ardinihumaira said...

diorang memang hormat kita kan. dulu dni ada kawan cina.. dia selalu tanya, eh dah masuk waktu.. tak pergi solat ke? masa dni kerja dulu hehe.. padahal kan ado waktu cuti.. mana buleh p solat kwang kwanggg ^____^

Sambil Berblog Korang Buat Apa Ey?

joegrimjow said...

kalau cuti pon
kena gak gtau dieorg

;)

qees said...

all the best joe! suke la program mcmnie..dh la pminat the apprentice..haish jeles!huhu

hans said...

buat link?
maksud kamu apa joe?
aku tak faham

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

.nk no tepon will ;p

joegrimjow said...

yup, game camni mmg beshh

link kat bawh tu, slalu ade

hehe, will no available. ;)

bh said...

oo ini la joe yang tersohor tu..

mIsH IeRA cIK irAh said...

wutt.. gudluck la weh :| . x pe, kite tunjukkan kebaikan beragama depan dorang :D.

AiZ said...

seronok je bro duduk sana ek... macam best je main voucher2... campak 1 voucher kat sini... i nak.. :P hikhik




komen i punya entry gak ye.. klik bertubi-tubi kat sini >>You all nak header cantik dan pro? Let me design for you.. :)



MuNsYi SaMa said...

best game cmni. Uni yg organize ke? lebih kurg mcm the apprentice ke?ade fired2 siap

LORD ZARA 札拉 said...

pergh~

muka cuak dia terserlah tu~

=)

Kapten said...

memang tiru style apprentice ker game ni? syok giler kalau main


vicky tu pandangan tepi x menarik lor --> jual mahal sket



Latest Entri:
KANTOI AKU MEMINATI SESEORANG


nak belajar buat link mcm kat atas ni? haha

joegrimjow said...

jo tersohor??
apakah??

joegrimjow said...

kapten, dah pandai da
heheee

Adziim said...

hebat r, moga berjaya lgi untuk pusingan seterusnya.

brapa team yg msuk game ni?

zaidharis said...

all the best untuk pertandingan tu.

jap,
ada entry pasal kau
click this

joegrimjow said...

thx u thx u
ada 2 cabaran lg

aduka said...

haish!
apsal la amik gambo vicky dari tepi..
T_T

joegrimjow said...

kan kat tengah kan bahaya plak
heee

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW