Share

WLC kini dilancarkan!

WLC atau nama panjangnya Weight Loss Challenge edisi kedua telah dilancarkan tadi! wahh, begitu kagum dengan sambutan yang semakin lama semakin mantap sambutannya. teringat sejarah mula mula ditubuhkan, hanya beberapa orang yang mnyertai, tadi semasa perasmian tadi, terkejut dengan kehadiran orang sheffield yang begitu menggalakkan


berkenaan WLC


wlc adalah salah satu DMO dalam herbalife. peserta yang masuk diberikan cabaran untuk menurunkan berat badan sepanjang 12 minggu. di malaysia, cara ini sangat glamer dan cara ini juga kami lakukan di sheffield ini. pemenang dapat cash 200 pound!! jom kita terjah zaman WLC di sheffield


1st edition (perasmian)



seramai 4 coach telah bersiap sedia di 82 gell street untuk memulakan WLC yang pertama ni. kami berberempat begitu bersemangat sekali untuk menceritakan mengenai herbalife kepada orang ramai. target peserta adalah lebih 10 orang. tapi malangnya, yang hadir pada malam itu hanyalah 3 orang dan 2 orang berkeinginan untuk menyertai. walau apa pun, kami tetap tidak berputus asa. semakin banyak promosi dibuat!



1st edition (penutup)


majlis penutup ini adalah untuk meraikan pemenang WLC musim pertama. alhamdulillah, sebanyak 6 peserta telah masuk semua sekali. maknanya dalam masam 12 minggu WLC dijalankan, ada 4 peserta baru yang bertambah. ok la tu. malam itu juga, sebanyak 200 pound (lebih kurang rm 1000 lebih) di bagi kepada pemenang. wow, 2 pemenang dipilih. seorang lelaki dan seorang perempuan. kagum dengan rekod penurunan perempuan itu mencecah 9kg lebih. syabas kepada pemenang pemenang. yang menghadiri penutup ni juga bertambah, 4 coach, 6 peserta, 2 ajk dan 5 guest. haa, ok la tu lebih 15 orang. jom layan gambar





post moterm WLC 1st edition



memang banyak kesilapan yang dibuat. antaranya kelas yang tak teratur dan masa perjumpaan yang tidak menentu. mungkin ini faktor kegagalan tak ramai yang masuk untuk 1st edition ini. jadi untuk kali ni, banyak pembaharuan yang telah dibuat. WLC akan dibuka ke seluruh UK!! Wight Gain Challenge (WGC)juga diperkenalkan



WLC 2nd edition


baru je selesai tadi. wow, penyertaan semakin ramai dan penonton bertambah ramai. inilah tandanya herbalife sudah diterima di sheffield. sebanyak 20 penyertaan diterima di sheffield untuk WLC dan 5 untuk WGC. sebanyak 5 pentertaan dari luar sheffield untuk WLC dan seorang untuk WGC. penonton tadi pun bertambah tambah ramai. semakin bersemangat untuk menjadi pengedar herbalife di sheffield ni!



kenangan WLC musim satu


gambar kenangan lagi. time kasih yang hadir



pemenang biggest losser (9.6kg turun!) : cash 100 pound!!



pemenang keseluruhan : cash 100 pound!!




website rasmi WLC disini. klik untuk usha usha (any comment pasal website ni?) jadi, kepada yang berminat, boleh terus hubungi aku di talian 07595533253. penyertaan masih dibuka lagi. jangan lambat lambat, nanti menyesal. ooh, penyertaan hanyalah untuk GAIN WEIGHT dan juga LOSS WEIGHT sahaja dan hanya untuk di sheffield dan seluruh uk. hehe, kalau yang duduk di malaysia, contact ku dengan ym untuk sembang sembang (mr_joe_smart)




terima kasih juga kepada herbalife kerana sponsor untuk contest weekend@sheffield. nantikan keputusan penuh esok!! siapakan yang memenangi cash 50 pound???



jeng jeng jeng


pukul 3 petang esok waktu malaysia keputusan penuh
(klik klik)



nota kaki : penat tapi duit masuk, berbaloikan?

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

18 comments:

Hayatito said...

i like thissss..
:)

Jard The Great said...

aku nk tau keputusan.. wakakaka.. bukan WLC... =p.. takda gmbr sblm dan selepas ke utk pemenang WLC?

joe.. awek gmbr last tu chantek ar.. sesuai dgn hang.. hik hik hik

joegrimjow said...

esok jard
pukul 3 petang

Hazzy Ishak said...

wahhh berjaya turun...
memang terbaik wokkk

Hayatito said...

jard:
tu la..nmpk very the sesuai kan?
senyum pn nmpk iras2 gitu..
:))

~0~ said...

menarik sungguh...

fikaryna said...

joe..salam kenal..yg berbaju kurung merah adik ku..hik2..tp baru lps spm result pun x dpt lagi tau..huhu..

FarhanaDr said...

Ku mau terbang ke UK laa mau join ini WLC.. Hik hik.. Dah ler abang2 yg ade kacak2 belaka.. Ahaks.. ;p

sharamli said...

eh2..zalina..

Alimaz-Kembara Terasing said...

saya nak masuk jugak boley....

helena's said...

camane nak masuk?

nak turunka lagi badan..kekeeke

lieya orange M.I. said...

...WLC ni, takde ker kat MSIA...

...hohoHo..kontest tu tak sabar nak tau oo...siaperlah yg bertuah...

rhapsody LiN said...

nnti dh blik mlysia abg joe wt lah WLC ni. mcm rmai je nk join.
h0h0~

joegrimjow said...

dah ada dah kat nmalaysia
cume kena pandai mencari
hehe

DeVoteD LilY said...

sape girl berselendang tu??
comel~~
hehe

Nurul Hidayah Bt Jamal said...

WLC? wah, cam best.. kalo leh join kan. ada cite inteam...tu bila nak klua kat entry?
cite results tu tahniah pada pemenang~

Syima Boyd said...

buatlah kat mesia

Lifesaver said...

kat office mr KE skrg ada biggest loser jgk..dia masuk..diarg wat contest tu dalam masa sebulan je..macam drastik sgt kan?

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW