Share

redtube vs porntube vs NANOTUBE

porntube !!!




red tube !!!




nanotube!!!





nanotube


sekarang baru balik ke rumah. dari 10 pagi tadi, sampailah ke 10 malam, 12 jam berada di luar rumah. ini gara gara projek punya pasal lah ni. terpaksa berkampung di clean room dan juga mikroskop raman. apa yang aku membebel ni? inilah di panggil entry lepaskan tensen



projek yang tengah diusahakan sekarang adalah semiconductor. lebih khusus kepada carbon nanotube field effect transistor. CNTFET. nak tahu apa benda CNTFET ni, memang tak cukup entry nak tulis apa ke bendanya yang ku tengah usahakan ni.





kenapa penting?



kalau nak tahu, laptop dan banyak lagi bahan perkakasan elektrik yang kecik kecik terutamanya yang pakai cip cip ni, teknologi semicon yang digunakan. sekarang ni sememangnya semicon adalah terdiri dari silikon. erkk, bukan silikon TU ya, silikon bahan kimia ni. dieorang kaji, sekarang ni silikon dan sampai tahap tepu dah kelajuan dia. jadi cuba approach cara terbaru untuk ganti silikon supaya laptop yang dipakai sekarang lebih laju


tak cukup laju lagi ke?


nanotube ini adalah salah satu cara yang digunakan. memang kalau berjaya, akan ada satu revolusi baru, yang mana akan melajukan lagi laptop anda (1000 kali ganda lagi laju) dari sedia ada sekarang. masalah utama kenapa tidak di komersilkan adalah, penyedian nanotube ini begitu susah dan mahal. harga 1 gram nanotube, cecah 600 USD.


lebih mahal dari emas


sebab itu tidak dikomersilkan. aku pun pelik, kenapalah projek aku pasal benda yang tak mampu dikomersilkan ni. buat rugi je kan. hurmmm. silap haribulan, kalau berjaya benda yang aku projekkan ni, ku akan buat kat laptop sendiri. jadi, lajulah untuk aku mengupdate blog setiap hari!!


tak klik lagi pun dah keluar
kekekeke!


redtube dan porntube



2 ni adalah tube yang berlainan pulak. kalau tadi bab ilmu, ni bab ape ntah!


baru perasan begitu mudah untuk akses ke laman web lucah. type je, terus keluar. runsing dan takut, kenapa benda porno begini berleluasa sangat. macam 'disengajakan' kegiatan web web porno ini di keluarkan. hurmmm, jangan terjebak ye adik kakak abang makcik pakcik atuk nenek.



kenapa jangan hampiri zina?


dalam alquran ada menyebut 'jangan menghampiri zina' begitu lawa agama kita ni dengan mengambil langkah berjaga jaga dahulu sebelum masalah utama terjadi. jangan adalah kata larang, kalau buat, berdosalah. paham kan? jadi kalau kita menghampiri pun berdosa, apa tah lagi melakukan zina. fuuh, bangga sebab beragama islam sekarang, menjaga institusi perkahwinan


tengok islam, jangan tengok rakyat kita


dulu selalu salah faham tentang konsep islam dengan bangsa. kalau penceramah cakap islam itu indah, jaga kebersihan, tapi dalam fikiran duk tengok pasar MPKB yang ada tikus yang lebih besar dari kucing, menunjukkan betapa kotornya orang islam. islam negara keamanan, tapi tengok berita, ada macam macam tuduhan umat islam itu ganas la, jahat la, macam macam lagi


sebenarnya kita kena perhalusi, yang menjadikan islam itu mundur adalah penganutnya, yang jadikan islam itu kotor, juga penganutnya. islam tak pernah mengajar benda benda buruk, yang menjadikan buruk agama ini adalah penganutnya. janganlah kita tergolong dalam menjadikan islam itu buruk dengan menjadi penganut yang hanya menganut saje


islam akan mahsyur


itu sememangnya janji Dia. bila? hanya Dia yang tahu. menjadi tanggungjawab kita untuk bergerak seiiringan dengan islam yang akan mahsyur ini dengan matapkan diri masing masing agar nanti bila ditanya, apa sumbangan anda terhadap agama? ada jawapan yang kita boleh jawabkan


macam blog agama la pulak!


saling ingat memperingati. tadi masa jalan, terfikir, begitu sibuk dengan urusan yang pelbagai sampai balik rumah pun lewat, hal projek, hal cari duit, hal persatuan, macam macam hal. nak ingatkan diri ini, tanggungjawab itu semua orang pikul. jangan terasa terbeban dengan tanggungjawab yang tak seberapa ini sedangkan ada lagi yang merana di luar sana...


nota kaki : penat masih berbaki

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

41 comments:

adikeica said...

wuuu..tahniah!
aku rasa entry2 kau makin lama makin berilmu..
aku plak yg makin merapu..haks3~
joe, ODECHAL dah nak tutup tarikh penyertaan..x nak hantar team sheffield kew?

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

tak kisahlah cam blog agama pun, but you deliver it well...suntikan kesedaran tu =D

Mohd Nasri Md. Nasir said...

nanotube mhal..
klau xmhal dh lme kuar cip intel gne nanotube..laju2..
xyh klik, tgk je dh kuar..haha

joegrimjow said...

eica, p all england, xdapat anto team. huhu

anuar, thanks

nasri, mana tau maha?erkk, ku dah gtau kan, hehe

Jard The Great said...

ku setuju dengan annuar.

Ku nk petik ayat dari Surah Muhammad ayat 7: "Hai orang-orang mukmin, jika kamu menolong (agama) Allah, niscaya Dia akan menolongmu dan meneguhkan kedudukanmu. "

Moga kita sama2 membantu dan sempat menyaksikan kemenangan Islam kelak. =)

-И α Ě ɨ Ľ α- said...

salam, blog walking

sy penah tgk muke saudara joe.

tp x pasti kt blog org ke kt mne..

n kawan joe yg annnuar nih pon sy penah tgk..

dunia nih kecik je..leh jumpe2 hehe

Lifesaver said...

mahalnya nonutube tu kan?takde ke cara kita nak block ponrtube and redtube tu???budak2 sekolah pon tgk..bahaya tau!

joegrimjow said...

jard, aminnn

naelie, kecik je, sebesar destop ;-)

lifesaver, mmg mahal, barang nak kendalikan pon mahal

FarhanaDr said...

Pasangkan pada lappy ku juge ya nanti adik joe.. :)

Pengisian yg bgus di pagi Jumaat.. Sbb tu pentingnya kesedaran dalam diri sendiri..

tujuhhariseminggu said...

x pe..
pening2 skang, gembira2 kendian... :p

joegrimjow said...

harap2 gembira la kemudian

saypOOL rafhtello said...

aku xpernah buka redtube...

JAI said...

Perghh...naik pening aku baca entry nie bro..ilmu tinggi sangat..hehe

Rafeeqa Ruslan said...

Pernah mengantoikan seorang kawan yang seronok melayari Redtube, using MY laptop. Dang it. HAHA

lea said...

NANOtube..

bende yg kecik2 mesti mahal

huhu

cahayachenta said...

aku fobia dengan perkataan nanotube... tmbh2 bila ada pulak raman tu.. uishhh nk analyze tu mau biol otak dlm sehari dua..

sbb tu internet ni ada yg baik, ada yg buruk...

YanTzYanTtiE said...

setuju,,.
jgn hampiri....kelak merana diri..
moga kita dan saudara2 kita sama2 dijauhkan dari perkara--perkara buruk.
Amin

bEEdLE d' bARd said...

raman tu ape?

joegrimjow said...

raman tu sejenis mekanisma untuk tentukan elctonic properties nanotibe

Vee Violet said...

hari jumaat hari yang bagus...
tak salah saling mengingatkan sesama saudara Islam...
=)
btw, nanotube tu comel! :)

joegrimjow said...

comey vee kate?
no no
menyerabutkan kepala!

hydir said...

kenapa buat nanotube?
makin lama org buat nak makin kecil dan makin halus tp mata dan teknologi yang membuatnya kena canggih ..

sometimes, produk dan komersial value kena selari ..

p/s: aku x buka porntube ke, redtube ke .. youtube ada ler .. itupon layan klip bola n vids kartun dora, ultraman dan sewaktu dengannya .. hoho

L.Lawlett said...

hello.visiting new blog looking for new entry and meeting new friend. very nice blog

terkamjat sekejap mula2 aku tengok blog ko tadi
haha

Ivy Metaga said...

sy suka baca blog ni sb orgnya muda tapi berilmu hehe..puji ikhlas nih...

miss lolly a.k.a luvfareda said...

puyooooooooooo



suspectttttttt ! eh silap2 respecttttttttttttttttttt !

joegrimjow said...

hydir, supervisor yag suruh, huhu

ivy, thx u, xkisah kan cite pasal agama2 ni?

.alie. said...

dah lama tak nampak tikus sebesar kucing tu la ni..
hu2~

SuFy said...

gud...gud..gud..risau dgn gejala zina skrg...nauzubillah..smg kita terhindar slalu....Thnx ingatkn Joe...take care..^_^

Mimpi said...

Sekarang semua benda nak pakai teknologi nano.
Makin canggih!

joegrimjow said...

alie, kucing makan semua kot. hehe

sufy, sama2

mimpi, smkin kecik, smkin susah

told la hejauw said...

hahhaha..porntube..redtube...
ak rase rmi bukak tuh...hahha

joegrimjow said...

bukak>?

zac zirwan said...

oit..mcm2 tube la skg ni eik..

♥akukahmilikmu®♥ said...

byk gila spesies TUBE nie..

オテモヤン said...

オナニー
逆援助
SEX
フェラチオ
ソープ
逆援助
出張ホスト
手コキ
おっぱい
フェラチオ
中出し
セックス
デリヘル
包茎
逆援
性欲

et said...

byknyer.ingatkn ade tube yg org pompuan pakai tu je.huhu.

ouh,bru je bc artikel pasal zina neh.huhu.bgos2.saling mperingati.^^

Ah Fatt said...

masa ni memang x blh majukan sebab mahal

lama2 akan dapat cara nak murahkan
tu org terus kaji

semua kajian baru memang mcm tu

best ler yg ko belajar ni

eNaSaN said...

aYaT2 teknikal di atas kRg kufahaMi heheheh





tp ayaT di bawaH byK tuk reNungan..bGus2...


senTiasa ingaT mengingaTi... slLau pelajaRi & ingaTkan diri...


(^_^)

░♥si lampu neon♥░ said...

aku teringat redtube..kawan aku soh bukak redtube..aku ingat cam utube..bukak2 jer terkujat2 aku..hahah

Anonymous said...

[b][url=http://0503500010.com]Israel Escort Agency[/url][/b]
Barby-Girls is an Escort Agency providing female escorts services.
We have a full portfolio of the most elegant and stunning girls that you ever likely to meet in Israel.

http://0503500010.com

Anonymous said...

[b][url=http://svezachok.net] dragon age.origins and awakening v1.04 - 30 dlc (rus/2010/repack by ultra) [/url][/b] у нас также можно найти [i][b][url=http://svezachok.net/films/hudfilms/5023-tajnoe-okno-secret-window-2004-blu-ray-remux-1080p.html ,1,S] скачать epic citadel [/url][/b][/i] и всегда все самое СВЕЖЕЕ!!
[b]Весь свежак на http://svezachok.net [/b]

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW