Share

perkenalkan hakim contest weekend@sheffield !!

entry ke 23 : pikalicou5

entry pasal cinta. mungkin temanya adalah true meaning of love la kot. entry ni banyak menceritakan pasal diri penulis dengan cinta cintanya. yang part tak boleh tahan, cinta pada duit yang dilabur untuk membeli makaroni. haha. datang dari mana la idea cam tu. takpe, menarik tertarik untuk dibaca. pasal hp, teringat yang ku punya hp pernah dirempat oleh rakan matrx dulu. huhu. sedih dan peringatanm untuk diri sendiri. ok, time kasih cik pika sebab join. ;-)



entry ke 24 : azrai

carpen! memang sungguh terharu baca carpen ini. tambahan pula dengan pemilihan ayat yang cukup puitis yang menambat mataku untuk terus terusan membaca, kagum dengan gaya penulisannya. cerita berkisarkan tentang dilema seorang lelaki yang mahu kahwin. keliru sama ada perempuan yang banyak menolongnya itu boleh dijadikan isterinya atu tidak setelah berlakunya peristiwa....... baca sendiri kat atas. tema true meaning of love lagi, memang carpen berbaloi untuk dibaca! thank u bro




entry ke 25 : noieizan

juga bertemakan true meaning of love. cerita benar yang berlaku dalam hidup penulis. memang sayu baca cite ni yang dapat berita sedih semasa berbadan dua. sebab itu sokongan suami sangat sangat diperlukan untuk isteri, nasib baik sang suami memahami. tengok anak akak si safri tu cukup comel. harap dia akan membawa semangat cinta atuknya kelak. time kasih sebab masuk, ku tersentuh dengan ayat last tu. puisi mengenai cinta. klik link atas untuk baca. time kasih sekali lagi



~~~~


di copy paste dari inbox facebook



Fazni Binti Mat Arifin February 20 at 11:29am

Jojoe,

Kindly I refer to your contest weekend @ sheffield. I forward herewith the result of the competition. I am truly sorry because I only can afford to list down those who are among the top 10.

For the purpose of the selection, though you did not inform me anything about the criteria, I need to craft some criteria of my own in order to have better angles of judgment. Thus for the conditions, I have divided them into 5 categories, there are :-

1) Message : 30%
2) Creativity :25%
3) Mode of delivery : 25%
4) Language : 10%
5) Judge's complimentary : 10%


It is really hard for me to decide which is the best among the best because most of them have their own styles and approaches. Notwithstanding most of the entries prefer to relate to parents' story or case, which finally it becomes too stereotype despite of the strong message behind it. Definately it is inevitable when you post the theme of the true meaning of love! Some writes-up have a very strong message but yet they are not really attracted to read, and some of them are very creative but fail to deliver it deliberately. I also need to look at the aspect of language though most of your candidates seem to disregard it. It needs a good package to pick the best entry. Right?

For me I really appreciate those entries which have visual and audio effect; which contain some academic elements; which provide a type of poem or any creative words; and finally which is able to relate the two themes into one. Nevertheless my prime consideration is the one which can give impact to me deeply and invite readers to different dimension of thinking, and essentially give lots of lessons learned.

I forward you the sequence list of the winners and it is still subject to your discretion to review and change it. They are :-

1) r
2) a
3) h
4) s
5) i
6) a
7) h
8) e
9) h
10) e



Thats all I can help you, please reserve my identity, ramai kenal kakak maa..tapi yang nak berkenalan boleh je hahaha...

Buncit, hitam, rendah TAPI KAYA Iman dan Harta...kuang2..

OK bro, the credit should be given to you as well..you have organized such a fruitful contest.

Wallahua'lam

Cheers

Ur Kakak



tadaaaaa

senyum pun nampak garang, PTD katakan. hehe



bersusah payah ku untuk memujuk kakak sulongku untuk menjadi hakim contest ini. dialah yang menghakimi. tadi dia ada msg, bgtau yang dia dah bagi result. terkejut jugak sebab contest belum tamat lagi. haha. semangat betul akak ku sorang ni. pape, thx u to my dearest sister for being my judges


ada sorang lagi!
nak tau sape??
tunggguuu


tinggal 12 jam lagi sebelum tamat kontest

jom buat entry sekarang!!

BARU 36 PENYERTAAN
jom jom!


nota kaki : nak tengok wayang jap, nanti sambung berblog balik

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

22 comments:

LORD ZARA 札拉 said...

wah!!!

best!!!

Vee Violet said...

alamak... tak sempatlah nak join... hihihi... contest 'true love' vee dah tukar... :) sempat lagi promote contest joe dekat blog vee... hihihi...
join eh contest vee... letak la pic pakai jacket yg vee suke tue... =p

Nurul Hidayah Bt Jamal said...

PTD tu apa?
ingtkn dah ada hint result dia daa

joegrimjow said...

zara, tunggu

vee, sempat lagi vee join, join2 ya, hehe

hidayah, erkk, cek google ;)

aduka said...

akak jd judge?hoho bgus gak tu..

Hayatito said...

terpesona jap ngn english kakak joe..
hehe

cpt btl judgment..

ptd? wow..bakal duta/ hi commisioner ni. like my uncle. :)

Mimpi said...

Yup...stereotype tu aku agree sebab banyak penyertaan story pasal parents or at least ada kaitan ngan parents. Ku pun terlibat dalam kategori tu jgk.

Yang part relates two themes into one tu bukan senang nak buat tapi tak mustahil..macam entry Dr.Farhana dia nyatakan contest blog ni mcm sportmanship jgk.

Tapi sbb jelas teramat Joe nyatakan tema entry true meaning of love "atau" unity through sportmanship
maka secara auto kebanyakan akan faham boleh pilih satu tema sahaja.


Aspect languages tu mmg benar la...ramai yang disregard. Ku bukan judge tapi sesetengah entry , sebab susunan ayat tak bagus, hilang selera nak membaca.

Anyway kakak anda memang seorang judge yang bagus.
:)

Jard The Great said...

joe.. tak nmpk 'J' pon.. ehehehe. Ah menyesal tak buat dlm BI.. huhu

Nurul Hidayah Bt Jamal said...

aku tak reti nak bubuh link kat contest mu Joe. xpaham. ai am newbie belog...contest. hrp sempat di review kat blog and mintak tunjuk. takpela dah try mana mampu (mode sy,cam kecewa). link ke link entry pon tapaham camna nak enter contest~ alamak. pls tell me. da search PTD . sori tak bnyk knowledge . Thanks

Hayatito said...

slm,hidayah. hope this would help.

1. bila dah siap entry, kena inform jo yg entry tu dh siap. copy paste je link entry anda yg dh siap tu kt ruang komen sticky entry kt atas ni..

2. just ensure link back this link to your contest entry.kalau x buat lg yg ni, pegi dekat -edit posts-, tulis ayat mcm ni

"entry ini untuk contest weekend @ sheffield"

kat weekend@sheffield tu link kan address ni:
http://joegrimjow.blogspot.com/2010/02/contest-weekend-sheffield.html

tu je. jo, dari dulu ramai yg confuse ngn syarat contest mu..haha

+akufobia+ said...

da lama tak join manamana contest.haha.

rhapsody LiN said...

abg joe, lin dh ciapkan en3 tu. haha... snggup woo...tido lewat walaupun esok keje. hehe
it's only for u!
hehe.. terharu ang joe sungguh2 ajak smpai ke my blog.
ngee~
:)


hope u'll enjoy the story key.
salam..

my blog link.
sorry la. dunno where i should put the link.kat cini pon okey la kan,
ngee~
:)

http://lahirbalik.blogspot.com/2010/02/love-may-not-fade-when-we-know-true.html

cik erin said...

woo woo.
takutnya cara penilaian contest ni.
nyesal buat sempoi2.

mr.joe, cayalah ur kakak! ;)

Nurul Hidayah Bt Jamal said...

http://sweetdayday.blogspot.com/2010/02/contest-true-meaning-of-love.html

tatao. but real thanks

joegrimjow said...

Online dengan phone ni, thx u hayatito explan tu, eh, kamo da anto blom penyertaan? Huhu


Ku pun takde lah skima sangat, ada pembetulan, ku akan bgtau nanti

masih ad 8 jam lagi !!!

Huhu

Sharif John said...

All the best utk yg masuk kontest!!!

MuNsYi SaMa said...

Mmg nampak judge bro ni pandai bab2 penulisan ni. Kalau pon xdpt menang,dpt smpaikn msg tu pon ok.

btw, PTD mesti gaji tinggi kan? hehe

FarhanaDr said...

Ehem ehem.. Anda semakin menambah debaran di dada.. Dgn judge yg nampaknya bgitu berkaliber.. Huhu.. Nway, gud luck untuk sume yg join contest.. Hope kita sume gain sumthing kan.. Heehee.. :)

joegrimjow said...

yup
dapat sesuatu tu yang penting

vidadarisakura said...

tanx sebab invite join contest ni, tapi ndareti la macamana mau tulis.heehehe


sori bos.

FaizalSulaiman said...

joe dah siap.

http://seindahduniakita.blogspot.com/2010/02/luna-black-lola-musical.html

kawe htr awal,tp lom de dlm list lagi.thanks for inviting;)

Lifesaver said...

waaaaaaa!hakim btol ni

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW