Share

ayam sumbat lemon - lelaki SEXY di dapur

entry ketiga eica


memang entry nak cari gadoh! haha, nasib baik aku jenis 'ok' tampal gambar yang boleh jatuhkan saham aku dengan mendadak. ok, pasal entry dia, memang kena dengan tema. mungkin markah bonus sebab diceritakan kisah benar mengenai kisah cinta yang tersemai semasa sheffield game. memang sweet untuk dibaca. harap ramailah mengundi kamo ya adik eica. gud luk n terima kasih kerana join


entry keempat sopi

lagi sekali orang uk yang join. hehe, bagus bagus, lagi ramai join, lagi ramai yang tahu pasal weekend@sheffield yang sudah sedia tahu ni. berkenaan entry dia, cerita benar yang ditulis memang menusuk kalbu. ye lah, kalau baca entry ibu ibu ni, pasti jiwa anak bongsu ni terusik. takmo komen lebih lebih, bleh baca kat link atas untuk baca. siap mak dia komen lagi tu. haha. gud gud. mak cik kalau nak join pun, apa salahnya, tak pernah lagi anak beranak join contest yang sama ;-)



ok, untuk menarik lebih ramai lagi yang join, keempat-kempat penyertaan awal ni ku bagi ayam. haaa, ayam sumbat lemon. hehe, semoga semua kenyang!



nak join contest? klik sini


~~~~~


kali ni entry ringan-ringan saja. erkk, jangan salah faham, ringan bermaksud tidak berat, bukan ringan yang lusyah lusyah. kalau lusyah, takut msg yang mahu di sampaikan tidak dapat oleh pembaca. kan itu tujuan kita berblog? (senyum)


lelaki sexy di dapur


ku dah pernah hurai mengenai tajuk ini dulu. kali ni nak cerita lagi pasal lelaki sexy di dapur berdasarkan pengalaman yang baru. erkk, masih ingat akan gambar ini yang ku post di entry contest pertama dulu?

gambar tahun lepas


bukankah aku kelihatan lebih sexy berbanding dengan gambar ini


muka tak sexy bila tak memasak


haa, gambar dah jelas membuktikan kesexian lelaki akan lebih ketara kalau berada di dapur. apakah aku merepek ni???


pergi isi nak sampaikan


sexy hanya satu simbol ku gunakan untuk menjelaskan maksud kepentingan orang lelaki untuk didapur. rasa bangga pada diri sendiri sebab datang kesini dengan halia dan lengkuas pun aku boleh tertukar. daun bawang dengan serai pun aku boleh tertukar. haaa? tapi dengan berkat belajar dengan tekun (haha) sekarang aku mampu memasak nasi ayam sambil menaip satu entry (senum lagi)


kepentingan lelaki untuk belajar memasak


tak kira siapa anda, jangan kata memasak itu tugas perempuan semata mata. dalam rumah tangga (walaupun aku masih tak berumah tangga) penting untuk suami menolong isteri untuk memasak. sudah berada dalam perancangan, hujung minggu ku akan habiskan masa dengan isteri untuk mereka menu bersama sama... apakah???


jangan melalut.. fokus fokus


rasanya aku tak dapat nak fokus msg yang aku sampaikan sekarang. maaflah ya. jadi ku nyatakan terus je lah apa yang ku ingin sampaikan. harap pembaca boleh ambil berat dalam hal ini... sangat penting ok!


1) lelaki KENA belajar masak
2) aku antara lelaki pandai masak (hihik)


ok cukup


entry ini agak geli aku menulis. mungkin 'mood' happy sekarang, maaf kalau entry ini mengecewakan sesetengah orang. haha. nah, ku tinggalkan menu terakhir sebelum rambutku di potong botak ;-)


ayam sumbat lemon. rasanya sesedap namanya


nota kaki : awak sedihkan hati saya, saya masih ada beribu yang akan menggembirakan hati saya. kan kan kan?

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

47 comments:

eqbalzack said...

seksinya ayam tu...hehe

Jard The Great said...

uish.. ku rasa entri joe neh macam nak menyedap hati sendiri je.. ehehe...

awat ku baca nota kaki tu cam sedey ja wei? takkan kamoo direjek lagi.. hmmm... mungkin sebab jejaka-jejaka kat sana ramai yang ensem2 kot.. saingan sengit.. bersabar la ye.. (ku buat-buat faham.. haha)

joegrimjow said...

senyum je la jard
hehe

Fina Fento said...

ayam tu berjaya menggerakkan turbin kat dalam perut saya lalu mengeluarkan bunyi-bunyi aneh hingga kawan2 sepejabat menoleh kehairanan..lapaq :-s

LORD ZARA 札拉 said...

pergh!!

meleleh air liur ni!

TMUkmkd said...

erk. terseksa belakang ayam tu XD

joegrimjow said...

aik
ahad pon keje ke?
hee


cik zara, jgn meleleh banyak2
bahaya

miss keroppi said...

yummy2..sedapnye..ley la nak mintak resepi nih..hehe..tapi ayam 2 di masak dgn kulit2 skali k?? em.... heheXD

sHaM said...

bro, ni yang sexy lu ke ayam tu..? :D

joegrimjow said...

Alamk, lupe nk masukkan gmba aym dan link contest kat bhgn atas, sorry la ek, link contest ada kat tepi, on9 dengn phone, xdapt nk adjust da...

enyheartsdiamond said...

mcm sedap lah!!nak makan !!!

FaMouS said...

susah nak cari lelaki yg pandai masak..
what say u bila girl x pandai masak?

Qisha said...

sedapnya nampak..nak jugak..tapi lelaki memasak memang nampak seksi & seksa..hehe

kawie2020 said...

bagi aku, diri aku ni akan seksi bila aku berkata:

"can I fuck u today?"

hahhahahhahahahha....

told la hejauw said...

pe kater ko tuko jdi cheff..ko boley jadi sekc sentiasa hahah...

Ain Jemin said...

joe,masakkan la utk sy..hehehe
sedap btul tgok aym tu.

Ain Jemin said...

iklan flymas tu klakar la joe..adoiii.hehehe

ana zara said...

tabik kat laki2 yang suka masak..

saypOOL rafhtello said...

ayam kena liwat dengan lemon..opss!!hahaha

ChiLaBaey's said...

Betulah Joe, bila pegang makanan/masakan nampak lebih seksi dari gambar biasa.... hehehe.... :)

chah~ said...

haha.. gile seksi ayam tu.. ngee~

lelaki nmpk sgt sweet bile memasak.. hahaha.. aerkk.. sweet ke..?
klo cm tu, atuk aku sweet n sexy laa kan,,? slalu msk same2 ngn arwah nenek ku dlu.. klo bln puasa wat kuih same2. hihi..
atuk ku sorang tukang msk dulu.. ahaha.. cite psl atuk lak..

FarhanaDr said...

Wuit incik joe.. Hang kene rejek ngan miss lolly ke? Bersabarlah.. Ku kan ade.. Auwww.. ;p

Lelaki seksi bila ku suke dia.. Apa je dia buat pon nampak sexy.. Heehee.. :)

nursarah said...

joe, aku antara yg beribu datang sini demi gembirakan ko. =p

yes! lelaki kena masak jugak. baru adil dan bahagia.. wakaka!

Vee Violet said...

ayam tak berbaju itu sgt sexy... :)

joegrimjow said...

Famous, if guy can could, he can teach girl how to cook

Qisha, seksa??? Apakah??

Kawie? Ko mmg, sini pon nak mencarut

Ain, wisadunkie pon ok kot

saypool, hahaha, xabes lagi bab tu ye

joegrimjow said...

Chah, erkk, kene amek bakat atuk kamo ni

farhana, cik lolly lg, isssh, xmo xmo

Sarah, haha, thx u, ur comment make my day :-)

vee, hee, ayam bogel namanya

|arieza| said...

nak bitau.. ada satu part tu, u ada tulis..

nak join contest? klik sini

(well link not included) hehe saje nk bitau :p so that u r aware :p

♥akukahmilikmu®♥ said...

seksi ker laki masak???hurmmm tgk mcm ayam tu yg seksi..hehe..

Kamsiah said...

pompuan yg tak tau masak
patut malu kat jo...
atau amik ja jo wat suami hehe

i'msosupernotcool said...

sumpah gua x sexy.. haha

y@n@ M!B said...

kena bgtau kat semua laki mereka seksi bila didapur supaya lebih ramai lagi lelaki yg akan ke dapur..hahaha~ ;p

Cik Wanie said...

joe,
kasilah resepi utk ayam lemon tue,
mcm sedap jer,
kasi resepi plsssssssss

huk huk huk

umiZue said...

jgn sedey2... kuatkan semangat ye joe!!!..

p/s: nk booking 1 ayam seksi.. pos ke johor tau.. hehe

AzuanBudakMemandai said...

ganas lemon tue wakaka

aduka said...

ajar aku masak joe..
hahaha..

miss lolly a.k.a luvfareda said...

ape punyaaaaaaa nota kaki ni joe ?

AHAHAHAH.

yelar2 kami akan menggmbirakan awak. weks!

ezzati said...

siapa yg menyedihkan hati ko?

green said...

ayam dah tak ada bulu, mmg laa seksi..


hoho..

Mimpi said...

ayam kena sumbat ngan lemon....
geli r plak tngok pic last tu.
mungkin otak aku berfikiran bkn2.

joegrimjow said...

hehe

Jard The Great said...

ade lg ar.. tak penah delete.. sila klik neh

joegrimjow said...

ok ok
da klik da
hehe

Lifesaver said...

bertuah sape dapat kawin dgn ko

ainShahajar said...

ayam itu melahirkan lemon

kalo ikot gambo la.hehe

Hamba Selamanya said...

ayam tu lebih sexy.. hahaha

eNaSaN said...

joE..


mmG bila pix ko memsk mmg seksi..ahakssss..hahhahahah

shandye. said...

aku tak reti memasak ar joe. stakat posing2 maut kat dapur nyemak n ganggugugat mak aku ade la...
hehehe...

btw... mana link-nye? hurm...

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW